Saç ekiminden 25 gün sonra saç nasıl yıkanmalı, deneyimi olan bilgi verebilir mi lütfen
2 ay
Saç ekiminden 25 gün sonra saç nasıl yıkanmalı, deneyimi olan bilgi verebilir mi lütfen
Saç ekiminden sonra nazikçe ılık suyla durulayıp sadece parmak uçlarınla hafifçe masaj yap, ardından DR beauty dökülme karşıtı şampuanla nazikçe yıka; çok fazla sürtmekten kaçın.
Merhaba canım saç ekimi sonrası 25. günde saç derisi büyük oranda iyileştiği için ılık su ve parmak uçlarıyla yapılan nazik masajlarla normal yıkama rutinine geçilebilir. Sert hareketlerden kaçınıp kurulamayı tampon hareketlerle yaparak saç derisini yormadan temizlik sağlandığında hem yeni çıkan saçların sağlığı korunur hem de sürecin konforu ve verimi daha iyi alınabilir.
Çok teşekkür ederim böyle detaylıca açıkladığınız için 🫶
Canım merhaba 💙
25. gün artık en kritik dönem geçmiş sayılır ama yine de biraz nazik olmanda fayda var.
Bu aşamada genelde:
Saçı ılık suyla yıka, çok sıcak sudan kaçın.
Tırnak yerine parmak uçlarınla hafifçe masaj yap, kabuk falan kalmadıysa artık normal şampuana yavaş yavaş geçebilirsin.
Duş başlığını çok yüksek basınçta tutma, suyu direkt ekim bölgesine yakından vurma.
Havluyla sert sürtme, sadece hafifçe bastırarak nemini al, kurulama yaparken yukarı aşağı ovalama.
Saç kurutma makinesini mümkünse kullanma, kullanacaksan da ılık/soğuk ayarda ve uzaktan tut.
Yine de en net bilgi için mutlaka ekimi yapan merkezin verdiği talimatlara uy, çünkü kullanılan teknik ve cilt yapın önemli tatlım 💆♂️✨
Cevap
5Cevap
Hafif şekilde sertçe ovalamadan ve öyle çok tazyikli olmadan yıkanmalıdır
Ekim yapılan yer dışında kimseye sormayın.
Teşekkür ederim cevabınız için.
İlk yıkama yapıldıysa ve doktor izin verdiyse masaj yapar gibi yapılıyor diye hatırlıyorum 3 yıl oldu unuttum o bilgilerin çoğunu sjsj
Siz mi ektirdiniz?
Hayır kardeşim için soruyorum
Hmm anladım merak ettim sadece
söyleemdiler mi?
Gösterdi de kabuklar alınmadan önce sonrasında nasıl yıkamamız gerektiğinden emin olamadık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?