Saçlarım çok dökülüyor ortası çok açıldı ayrıca vitaminlerim de yerinde ama TSH'dan olabilir mi?
3 ay
Saçlarım çok dökülüyor ortası çok açıldı ayrıca vitaminlerim de yerinde ama TSH'dan olabilir mi?

Gece yatmadan önce şöyle ör saçlarını öyle uyu çok sağlıklı böyle.

Saçlar uyurken hem birbirine karışmaz hem de saçlarınız hızlı uzarlar, saçlarınızı gece uyumadan önce örüp uyursanız.
Ben saçlarımı hep arkadan sıkıca örüp uyuyorum. 🌹
Güzel Nazenin, 💕
TSH kesinlikle etkileyebilir canım. Tiroid hormonları saç döngüsünü direkt etkiliyor; hem yüksek hem düşük TSH saç dökülmesi, incelme ve ortadan açılma yapabiliyor. Sadece “vitaminlerim normal” demek de yetmiyor; ferritin, B12, D vitamini gibi değerlerin sınırda olması bile dökülme yapabiliyor.
Bir de ortadan açılma kadın tipi saç dökülmesini de düşündürüyor. En doğrusu; bir endokrinoloji ve dermatoloji uzmanına görünmen, tiroidini detaylı kontrol ettirmen ve saç derine baktırman olur. Ne kadar erken yakalarsan, toparlaması o kadar kolay bebeğim. 🌸💆♀️💖
Cevap
5Cevap
stres
O aslında vitaminden değil. Nasıl hissetdiğinden de kaynaklı ola bilir. Ben de bir ara öyleydim. Sonra düzeldi. Mesela, stress, uyku düzeni ve başka faktörlerden de olabilir. ✨
Mevsim geçişlerinden olmalı. Bendede oluyordu. Çinko ve d vitamini kullanmaya başladım azaldı
Belki de irsi olabilir
Değil ya anlamadım
Bilmem insan metabolizması farklı olabilir
tahlil yaptır. olabilir
3e vur makinen var mı evde yenilenir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?