Duş aldıktan 1 gün sonra bile kepek oluşuyor, saç derim kuru ne önerirsiniz
3 ay
Duş aldıktan 1 gün sonra bile kepek oluşuyor, saç derim kuru ne önerirsiniz
Kuru saç derisi ve inatçı kepek için en etkili çözümler; çinko pirition, ketokonazol veya salisilik asit içeren medikal şampuanlar ile düzenli nemlendirici bakım uygulamaktır. Doğal yöntemler arasında aloe vera jeli, elma sirkesi durulaması ve hindistan cevizi yağı masajı öne çıkar.
Canım, saç derin büyük ihtimalle nemsiz kaldığı için kepek yapıyor 🌿✨ Öncelikle sülfatsız, nemlendirici içerikli ve saç derisini yatıştıran bir kepek şampuanı kullanmalısın. İçeriğinde çay ağacı yağı, pirokton olamin ya da salisilik asit olan ürünler iyi gelir. Ama her yıkamada değil, haftada 2-3 kez kullan bence.
Duş öncesi hindistancevizi yağı ya da argan yağıyla saç derine masaj yapıp 30 dakika bekletmek de inanılmaz fark yaratır 💆♀️ Ayrıca saçını çok sıcak suyla yıkama, bu kuruluğu artırır. Düzenli nem = daha az kepek 💚
Cevap
1Cevap
Bende de kuru saç derisi ve inatçı kepek sorunu vardı, DR beauty kepek karşıtı şampuan denedim geçti.
Nerden aldın
Trendyol
Teşekkürler tuzsuz mu bu peki
Ona hiç bakmadım kuzum
Zeytinyağı ya da badem yağı kullanman gerekli
Zeytinyağı da çok nemli yapıyor
Az miktarda masaj şeklinde yedirirsen sorun olmaz. Besleyici olur ve kepek oluşumunu engeller
Teşekkür ederim eczane ürünü öneriniz var mı alicam da bir fikrim yok açıkçası
Hayır ben doğal olarak zeytinyağı tavsiye ederim. Saçına eşit miktarda uygula ve bone ile 45dk bekletmelisin iyice saç derisi emsin.
Sonra şampuan ile güzelce yıkarsan verimini görebilirsin. Haftada bir muhakkak yap uzun vadede kurtulursun.
Saç sirkesi kullanabilirsin, bir de drbeauty kepek şampuanı kullanabilirsin trendyolda falan indirime giriyor ara ara takip edebilirsin. Bu site de de bir çok kez tavsiye edildi, çevremde de kullananların fayda gördüğünü biliyorum. Eczane ürünü de ketoral diye bir ürün vardı galiba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?