İnternette aslı astarı olmayan çok video var kafam karıştı deneyip sonuç alan var mı?
3 ay
Melanin adında bir pigment var, saça rengini veren tam olarak bu. Azalmaya başladığı zaman, saçlar beyazlamaya başlar. İki türlü azalma oluyor melanin pitmentinde. Genetik ve yaş faktörü. Yaş ilerledikçe melanin üretimi azalıyor. Günümüzde de bilimsel olarak azalan melanini tekrar çoğaltma yöntemi yok. Yani saç tekrar siyahlaşmaz.
Canım 💇🏻♀️✨ bu konu o kadar çok soruluyor ki! Şimdi net olayım: Beyazlayan saçın tekrar kendiliğinden siyaha dönmesi genellikle mümkün değil. Çünkü saç beyazladığında, saç kökündeki melanin üretimi azalıyor ya da duruyor. Bu da kalıcı bir durum oluyor çoğu kişide.
Amaaa 😍 stres, vitamin eksikliği ya da yoğun üzüntü kaynaklı erken beyazlama varsa, altta yatan eksiklik düzeltilince saçın eski rengine yakın çıkmaya başladığı nadir durumlar olabiliyor. Yani tamamen imkânsız değil ama mucize de değil.
İnternetteki “şunu sürdüm siyah oldu” videolarına çok kapılma derim. İçten beslenme, vitamin dengesi ve stres kontrolü çok daha etkili 🖤✨
Cevap
1Cevap
Vitaminler tam olursa dönüşebilir diyordu annem
Emin misin senin beyazlayan var mı
Var maalesef kestim birkaç önce geri çıkarlar ama muhtemelen emin değilim annem öyle diyordu sadece
Yaşa görede değişiyormuş 26 yaşım bir kaç tane var sorun ediyorum ya
Ben de 19 yaşındayken çıktı ilk şimdi 21 5 tane vardır
Saçların beyazlamasın bir kaç melanini artıran yicekler varmış onları genede tüket canım ya
Neymiş biliyor musun
Doğal besin olarak c vitamini turunçgiller besini bunu artıyormuş tüketmeye çalışmak lazım yaş ilerledikçe bu azaldığı için takviye olur bunlar , stres yoksa birde harika olur
Teşekkür ederim en büyük sebep stres ve genetik olabilir bende
Rica ederim ☺️ Stres benide bitiyor ya kaygı gibi sorunlarım çok takıyorum aşamıyorum bunları 🥲
Ben de ya ama artık takmamaya çalışıyorum her şeye gülüp geçiyorum
Evet taktımız şeyler düzelmiyor zaten gülüşler önemli
Mümkün değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?