Uzun ve gür saçta bit ve sirkeyi saç kestirmeden tamamen yok etmenin kesin yolu nedir?

Eylül ayında bit ve sirke gelmişti saçıma bit spreyi yapmıştım iki kere gitmişti. Ama o zamandan sirkeler kaldı herhalde şimdi böcek de var saçımda bit yani. Dün bitenin saç spreyini yaptım saçıma 15 dk bekleyip taradım saçımı bit tarağıyla bit ve sirkeler düştü. 6 7 saat beklettim ilacı sonra duşa girip normal şampuanla yıkadım. Duştan çıkınca ıslakken tarayamadan uyuyakaldım ıslakken taramam lazımdı aslında bir iki tutamını taradığımda yine bit ve sirke düştü. Bu akşam da sirkeyle yıkayacağım saçımı. İnternette öyle yazıyor durulama suyunda sirkeli suyla yıkayın yazıyor sirkeler yumuşayıp çıkıyormuş. Saçlarım uzun ve gür neredeyse belime yakın. Annem de kestirmeden gitmez diyor ama ben saçlarıma kıyamıyorum ve bu durumda kuaförde de kestiremem saçlarımı. Zatem sirkeler saçlarım diplerinde kestirsem de bir işe yaramaz. Allah aşkına yardım edin kaç aydan beri bu dertle uğraşıyorum. Kesin çözümü nedir bunun? Başka işe yarar bir şey var mı? Gerçekten saçımı kestirmeden tamamen kurtulamam mı? Bir de internette çay ağacı yağı iyi geliyormuş onu gördüm ama saça tek başına kullanmak zararlıymış çay ağacı yağını ne ile karıştırıp saçıma nasıl kullanabilirim? Ya da en iyi bit ilacı hangisi? Yoksa bit şampuanı daha mı iyidir? 22 yaşındayım bu arada

Uzun ve gür saçta bit ve sirkeyi saç kestirmeden tamamen yok etmenin kesin yolu nedir?