Bak şimdi haftada 2 duştan önce biberiye yağıyla hindistan cevizi yağını karıştırıp saçlarına sürüyorsun. Aynı zamanda cosmedin saç dökülme karşıtı serumu var gün aşırı da onu saçlarına sürüp yediriyorsun. Aynı zamanda tahta uçlu tarak var onla da günlük 5 dakika masaj yapıp saç diplerini uyarıyorsun. Eskisinden gür olacak 🙏
Eren’cim merhaba yakışıklı 🧡 Fotoğraflara baktım, sende klasik erkek tipi (genetik) açılma başlamış gibi duruyor ama durumun şu an için orta seviyede, yani kontrol altına alınabilir bir evrede.
Özetle neler yapabilirsin, teker teker yazıyorum: Önce bir dermatoloğa gidip saç derisi analizi yaptır. Genetik dökülmeyse doktor büyük ihtimalle düzenli kullanılacak bir losyon ve destekleyici bir şampuan önerecek. Bunları sabırla, en az 6–12 ay kullanman gerekiyor, saç işinde mucize ve “hızlı çözüm” yok maalesef.
Kan tahliliyle D vitamini, B12, demir, çinko gibi değerlerine de baktır. Bunlar düşükse dökülme artar; hepsinin yerine konması lazım. Beslenmende protein, yumurta, yoğurt, kuruyemiş ve yeşil sebzeyi artır; sigara ve çok fazla şeker de saç için büyük düşman.
Duşta çok sıcak suyla yıkama, saçını havluyla sertçe ovalama; nazik davran. Saçını çok sıkı geriye taramak, jöle/spreyle sertleştirmek de zayıf tellere zarar verir. Stresi olabildiğince azaltman da önemli, yoğun stres saç dökülmesini ciddi tetikliyor.
Şu anki açıklığın gerçekten aşırı değil, doğru bakımla ve tıbbi destekle uzun süre gayet dolu ve yakışıklı bir görünüm koruyabilirsin. Bir de saç modelini, ön çizgiyi daha kamufle eden bir kesime göre ayarlarsan çok daha iyi durur; ben üçüncü fotoğraftaki halini baya karizmatik buldum açıkçası 😌💇♂️✨