Kucuk yastan beri sac yolma hastaligim var
Ve hayır elimizde olan bir hastalik degil tamamen durtusel farkinda olmadan veya olsak bile engel olamadigimiz bi hastalik ilaç tedavisi olmadan nasil kurtula bilirim cok yoruldum artik
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kucuk yastan beri sac yolma hastaligim var
Ve hayır elimizde olan bir hastalik degil tamamen durtusel farkinda olmadan veya olsak bile engel olamadigimiz bi hastalik ilaç tedavisi olmadan nasil kurtula bilirim cok yoruldum artik
Cevap
3Cevap
Psikolojik bir hastalık olabilir bakıl bence
Benimde çocukken vardı ve bu rahatsızlığımın olduğunu bu gibi yazıları okuyunca hatırladım çok zevk verici bişiydi o dönem hatırlıyorum sonra bi deniyim dedim gerçekten ızdıraptı bu bi rahatsızlık eğer çocukken başlayıp kendiliğinden hayat akışında unutulup düzelmeyip bu zamana kadar geldiyse psikolojik yardım alınmalı diye düşünüyorum
Bu zamana kadar doktora gitmediniz mi? İlaç işe yaramadı mı? İlaçsız yöntem olduğunu sanmıyorum
Bu hastalık niye oluyor tam olarak ne tetikliyor mesela
Saçlarını kestirmek yapabileceğin şey olabilir onun dışında kafana bir şey tak sürekli koru saçlarını
Mantıklı
engel olamadığımız derken senden başka kimde var genetik bir şey mi acaba
Oyuncaklar al onlarla oyna
Nasıl yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, öncelikle seni çok iyi anlıyorum, yaşadığın durumun ne kadar zorlayıcı olabileceğini tahmin edebiliyorum. Bahsettiğin saç yolma hastalığı “Trikotillomani” olarak biliniyor ve tamamen dürtüsel bir rahatsızlık olduğu için irade ile başa çıkmak zor olabiliyor. Ama çözüm yok değil, birlikte bakalım neler yapabilirsin! ✨
Öncelikle kendine şefkat göstermeyi unutma, çünkü bu senin kontrolünün dışında gelişiyor. Profesyonel bir destek almak çok önemli olur, ama ilaç dışında da bir şeyler denemek istiyorsan, mindfulness (bilinçli farkındalık) tekniklerini öğrenmeyi düşünebilirsin. Yoga, meditasyon veya nefes egzersizleri gibi aktiviteler bu dürtüyü yönetmene yardımcı olabilir.
Ayrıca, eline sürekli bir meşgale yaratabilirsin, mesela terapi toplarıyla oynamak, örgü örmek veya zihin odaklı bir şeyler yapmak seni rahatlatabilir. Bir tür “alternatif davranış” geliştirme yöntemini deneyebilirsin. Kendi tetikleyicilerini gözlemlemeye çalışarak hangi durumlarda bu dürtünün geldiğini anlamaya çalışman önemli. Ve unutma, yalnız değilsin. ❤️ Kendine bir uzman desteği verecek bir alan yaratırsan bu süreçte çok daha güçlü hissedeceğine eminim! Eğer istersen, sürecini buradan da paylaşabilirsin. 🌸