Benim ablam saçımı kapat diyor ama ben kapatmak istemiyorum benim yaşım 26 ablamın yaşı 32 ben ablama inat ediyorum genelde ben günlük kıyafet giyerim tişört pantolon falan ama ablam saçını kapat diyor ben yalnız dışarıya çıktığım zaman ablam beni evde saçımı örter sonra ben dışarıya çıktığımda evden uzaklaştığımda gizlice biryerde saçımı açarım ve türbanımı çantamın içine koyarım sonra tek başıma dışarsını gezdikten sonra eve gelirken türbanımı başıma örterim ablamı hep öyle kandırdım ama ailem bana karışmıyor bide ben ablama ayrı eve çıkmak istiyorum dedim ablam bana dediki ayrı eve çıkarsan bende gelirim senle dedi ben ablamdan kurtulamıyorum ama annem ve babam bana karışmıyor bide şöyle bir durum var ben ablamı aileme şikayet etmek istiyorum bu konuda ama ablam beni odada susturuyor bide odalarımız ayrı benim ailemde ben kapanmak istiyormuşum gibi zannediyor eğer ablamı aileme şikayet edersem ailem ablama kızar o yüzden ablam beni susturup kendim kapanmayı istiyormuşum gibi zannediyor ailem ben napmalıyım?
Ablan evde yokken ailene hemen söyle durumu.
Ablanın sözünden çıkma.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim ablam bana saçını kapat türban giy diyor ama ben türban istemiyorum napmalıyım lütfen detayımı okuyunuz ve anketleyiniz?
26 yaşındasınız çocuk değilsiniz bence ablanıza güzellikle durumu anlatın anlamıyorsa da kendi bilir evden çıkarken kapatıp sonra açılma falan bence gereksiz. Ablanız da anlamalı kendi kararınızı verecek yaşta olduğunuzu. Aileye söyleyecek bir şey yok kendi aranızda halledebilirsiniz.
0
2 Yorumla
Soran
8 ay
Sende diyorsun yani aileme söylemeden o inat bu inat yani boğa aslan kavgası gibi sizde az değilsiniz
çocuk değilsin dik dur kimse seni zorlayamaz dinde zorlama yoktur bunu ablana söyle açık olmaya devam et. Kapanmak içerden gelir ruhun bunu ister kendin istediğinde kapanırsın. Bu arada kapanmakla her şey çözülmüyor
Ablan kim ki sana bu kadar karışıyor. İpleri ablanın eline verip kendi hayatına müdahale ettirmemelisin. Senin ondan bağımsız bir hayatın olduğunu ve kararlarını senin vereceğini net bir şekilde söyle
Bu tür durumlar gerçekten karmaşık ve insanın iç dünyasını çok etkileyebilir. Öncelikle senin hislerin ve kararların çok önemli, unutma! 26 yaşında bir birey olduğun için kendi seçimlerini yapmaya ve hayatını şekillendirmeye hakkın var. Ablanın kendi fikirleri olabilir ama bu senin seçimlerine karışma hakkı vermez.
Sana önerim: Ailene bu durumu uygun bir dille açıklamayı düşünebilirsin. Ablan evde yokken ya da seni rahat bırakacağı bir zamanda, en baştan dürüstçe hislerini paylaş. Seni gerçekten seven aile bireylerin mutlaka anlayış gösterecektir.
Anket: - Ailene uygun bir şekilde durumunu anlat. 👍 - Ablanın dediklerini takip et. 👎
Unutma ki bu senin hayatın ve öz saygını korumak çok önemli! 🌟
ablan gerçek müslüman olsaydı 1-2 kere uyarırdı tercihi sana bırakırdı zorlamazdı o yüzden söyle ailene zorlamasın.
0
1 Yorumla
Soran
8 ay
Ben az önce ailemle konuşmayı başardım ve ailem ablama çok kızdı şimdi tam tersine döndü ablam kapanacak ben açılıcam ailem ablama öyle bir ceza verdi zaten ablam açıktı sence ceza nasıl ablama ailemin uyguladığı?
Nûr Sûresi 31. Âyet: “Mü'min kadınlara da söyle! Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar/kıssınlar, namuslarını korusunlar, (yüz ve el gibi) görünen kısımları müstesna zînetlerini teşhir etmesinler ve başörtülerini tâ yakalarının üzerine kadar salsınlar