Çok kötü durumda napmalıyım kestiricem ama başka napabilirim alttan açılmıştı ışıktanmi öyle duruyor bilmiyorum kuaförde boyatmistim kendi rengine geçen sene cok uzun süre akmamıştı şimdi neden böyle duruyor bilmiyorum
Saçlarının şu an kötü göründüğünü düşünüyorsan ama kestirmek istemiyorsan, birkaç farklı çözüm deneyebilirsin:
1. Derinlemesine Nem Bakımı Yap – Saç uçların kuru veya yıpranmış olabilir. Haftada 1-2 kez yoğun nem maskeleri ya da Hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi doğal yağlarla bakım yapabilirsin.
2. Renk Eşitleme İçin Toner Kullan – Eğer saç rengin açıldıysa ya da dengesiz duruyorsa, kuaförde ya da evde uygun bir toner ile hafifçe düzeltebilirsin.
3. Işığa Göre Farklı Görünüyor Olabilir – Gün ışığında ya da farklı aydınlatmalarda saç rengi ve yapısı değişik görünebilir. Emin olmak için birkaç farklı ışık altında incele.
4. Saç Kesimini Minimize Et – Eğer kestirmek istiyorsan, sadece uçlardan çok az aldırarak daha sağlıklı bir görüntü elde edebilirsin.
5. Saç Rengini Koruyucu Şampuan Kullan – Özellikle boyalı saçlar için renk koruyucu veya mor şampuan gibi ürünler saç tonunu daha dengeli hale getirebilir.
Eğer saçların gerçekten çok yıpranmışsa ve hiçbir yöntem işe yaramazsa, bir kuaföre danışarak uygun bir bakım ve kesim planı oluşturabilirsin. Kestirmekten korkuyorsan da, çok kısa yerine sadece kırıklarını aldırarak başlayabilirsin.
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yok baya kestiricem canım teşekkür ederim zaten çok uzadı ve ince duruyor
Saç kestirme takvimi diye bir şey var hiç duydum mu bilmiyorum ayın (gezegen olan ) döngüsüne göre saç kesimi yaptır. Üç kesimde duzelmeler olur. Kozmikbakim. net diye bir site var saç kesim tarihlerine bak ve okunyazilari onarmak için bir zaman, hızlı uzaması için başka zaman, gürleşme için başka zaman oluyor. Eskiden saçlar bu zamanlara göre kesilirmiş o nedenle eskiler çoğunlukla kadın olsun erkek olsun güçlü saçlı olurdu. Yap ve bana da hayır duası et lütfen. İlla her kesimde bir sürü saç kesmene de gerek yok ucundan 3-4 milim alınması bile yeterli ayrıntıları siteden oku istersen.
Hint yağını ve biberiye yagini biberiye suyu ile birlikte tonik olarak sadece saç diplerine kullan saç uçları içinde Hindistan cevizi soğuk sıkım olmalı ama yağı ile herhangi nemlendirici bir saç maskesini karıştırıp boyları ve özellikle uçları için kullan daha sonra bunu böyle kafanda tut yaklaşık 3 saat filan yıkadıktan sonra belirgin bir fark göreceksin zaten bir de birazcık yıpranmış görünüyor şekillendirmeden at kuyruğu yapmaktan kaynaklı da olabilir birazcık bu aralar saçını örgü kullanmaya çalış dinlensin
0
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkürler kestiricem bide biraz zaten uzadı kötü duruyor
Saç diplerine çok fazla yoğun yapıdaki yaglari uygulamak doğru değil zaten eğer herhangi bir saç yağı bile uygulayacaksan onu herhangi bir tonik ile seyremen gerekiyor yoksa onun saçından arındırmazsın saç yaglari genelde saç boyları ve uçları içindir
Ben yaklaşık iki yıldır kullanıyorum hatta iki yılı geçmiş olabilir bundan yaklaşık iki sene önce bayağı büyük bir ameliyat geçirmiştim ve bu ameliyat hormonsal olarak beni tepetaklak yaptığı için aşırı derecede bir saç dökülmesi yaşadım ama aşırı derecede ve biberiye suyuyla düzelttim bunu tabii ki yanında bazı vitaminler kullandım ama biberiye suyunun da çok etkisi vardır bunda eminim
Yıpranmış ve cansız saçın ilacı kestirmekle başlıyor biraz kestirmek gerekiyor, daha sonra bakım yapılması gerekiyor ayrıca ısı uygulamak saçı aşırı yıpratıyor.
Çok yıpranmış. Yıpranan kısma pek bişey yapamazsın, kesimi nasıl yaptırcan bilmiyorum ama kısalması gerekecek gibi. Kesimi yaptırdıktan sonra kalan kısımlara iyi bak, yıpratmamaya çalış derim
saçların çok yıpranmış... kısa katlı kesim 3 günde bir argan yağı veya 2 haftada bir zytinyalı sarımsaklı yağ sür komple yıka saçını ve boya kullanma böylelikle saçlarını kurtara bilirsin
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Yok düz kestiricem ben katlı kullanamıyorum bide ince telli saçları katlı kesim sönük gösteriyor diyolar öne kahkül kestiricem
Kuafore ne yaptırdin keratin bakimi yapabilirsin pek onermem ama az kiriklarini aldirabilirsin bence rengi gayet guzell. Cok mu topuz yapiyorsun
0
18 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya ne yaptirdim sorma ışıltı istedim bana gri beyaz arası bi renk yaptı çok kötü durdu paketleride aşırı ince attı sonra başka kuaföre koyu renge boyattım
Öncellik sorun bellii iki kere islem yaptigin icin saçlarin hasar almiş. Onun icin boyle duruyor rengine gelince rengi gayet iyi isiktan da bu sekilde gorunebilir
Diger bir sorun ise topuz yapmann saclarin en buyuk dusmanidir. Saçlar sebun salgilar topuz oldugu icin sadece tek bir bolgeye geliyor uclara gitmedigi icinde senin gorundugu gibi goruyor topuz yapmaktan kaçin sac tellerin kırilması ondandir.
Renginiz gayet cok guzel ve hoş ard arda islem olunca ve topuz oldugu için saçlarin bakimsiz goruniyor devam bakimlari yaparsan daha iyi onerecegim bir konu ise yağ oranini bilmiyorum ama saçin salgiladigi sebum saclari guçlendirir ve uzamasini sağlar yikama islemi biraz uzatmani tavsiye ederim bunu yapinca degisimi goreceksin daha doğrusu topuz yapmayi birakman bile degisimi etkileyecektir. Sormak istediklerin varsa mesaj yolu ilede sorabilirsiniz