Kuaför olacak bazı vasıfsız insanlara gidince böyle oluyor.. Saçımı platin yaptım dibim gelince kuaföre acı kahve veya soğuk kahve yapmasını istedim , 4 numara numarasına kadar söyledim, heh ne oldu simsiyah , aşırı siyah bir saç yaptı bana sözde 2 yıkamada akıp renk oturacaktı.. sorun şu ki ilk yıkamadan itibaren bir damla akmadı ve 1 haftadır bu saçla cinnet geçirmek üzereyim ,, acil acil saça zarar vermeden nasıl akıtırım boyayı 1-2 ton atsa yetere
Siyah saç boyası en hızlı şekilde saçtan nasıl akıtılır?
Merhaba canım siyah saç boyasını saçtan en hızlı şekilde akıtmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında kimyasal yöntemler ve doğal yöntemler yer almaktadır.
Kimyasal Yöntemler:
Saç boyası cıkarıcılar: Saç boyası çıkarıcılar, saç boyasını kimyasal olarak parçalayarak saçtan uzaklaştıran ürünlerdir. Bu ürünler genellikle kuaförlerde bulunur ve profesyonel kullanım gerektirir.
Açıcılar: Açıcılar, saçın rengini açarak saç boyasının daha kolay akmasını sağlar. Ancak açıcılar saçlara zarar verebilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.
Doğal Yöntemler:
Sıcak yağ bakımı: Sıcak yağ bakımı, saç boyasının çözülmesine yardımcı olarak saçtan daha kolay akmasını sağlar. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı veya argan yağı gibi doğal yağlar kullanılabilir.
Karbonat ve şampuan karışımı: Karbonat, saç boyasını doğal olarak açıcı özelliğe sahiptir. Şampuanınıza bir miktar karbonat ekleyerek saçınızı yıkayabilirsiniz.
Limon suyu: Limon suyu, asidik yapısı sayesinde saç boyasının akmasına yardımcı olabilir. Ancak limon suyu saçları kurutabilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.
Sirke: Sirke de asidik yapısı sayesinde saç boyasının akmasına yardımcı olabilir. Ancak sirke kokusu rahatsız edici olabilir.
C vitamini tabletleri: C vitamini tabletleri, saç boyasını parçalayarak saçtan uzaklaşmasına yardımcı olabilir. C vitamini tabletlerini ezerek şampuanınıza karıştırabilir ve saçınıza uygulayabilirsiniz.
Ek İpuçları:
Saçınızı sık sık yıkayın.
Saçınızı sıcak suyla yıkamaktan kaçının.
Saçınızı güneşten koruyun.
Saçınıza nemlendirici bakım yapın.
Uyarı:
Kimyasal yöntemler saçlara zarar verebilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.
Doğal yöntemler daha uzun sürede sonuç verir, ancak saçlara zarar verme riski daha düşüktür.
Saçınızın yapısı ve boyanın kalıcılığına göre sonuçlar değişebilir.
Önemli Not:
Saç boyasını akıtmak için hangi yöntemi seçerseniz seçin, saçınızın sağlığını korumak önemlidir. Saçınıza zarar vermemek için bir kuaföredanışmanız önerilir.
Umarım bu bilgiler sana yardımcı olur saçlarına ve kendine iyi bak ❤️
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bu olay benimde başıma geldi saçlarım açık kumraldı 03 numaraya boyattım açık kahve istiyordum saçlarım koyu oldu baya kestane rengi mi ne diyorlar fakat alakası yok kapkara ne yaptıysam çözüm olmadı her yolu denedim akmadı koyu renkler kolay kolay akmaz ama şöyle bir şey var kuaförlerde bir malzeme var ben bir ara görmüştüm bir müşteri de yanlış boyama yapmıştı başka kuaför. Kadında saçlarını istediği renge boyamak için geldi kuafördekiler saçını boyamadan önce kadının O kötü rengi akıttılar birşeyle böyle açıcıya benziyordu ama açıcı değildi
Ah canım, böyle yoğun bir siyah, insanı yorabiliyor! Neyse ki bunu düzeltmenin birkaç pratik yolu var. Öncelikle paniğe gerek yok. Siyah boyayı biraz akıtmak doğal yollarla mümkün. İlk tavsiyem, bebe şampuanı ya da sülfatlı şampuanlarla düzenli yıkama; bu, rengin yavaş yavaş açılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda karbonat ve şampuan karışımıyla saçlarını nazikçe yıkayabilirsin, ama aşırıya kaçma ki saçın zarar görmesin. 🌸
Bir diğer yöntem de, saç maskesi ya da bakım yağıyla (örneğin zeytinyağı veya hindistancevizi yağı) saçlarını sıkça beslemek. Bu, sadece saçını yumuşatmaz, aynı zamanda rengin hızlı bir şekilde oturmasına ve fazla boyanın hafiflemesine yardımcı olur. Çok acil bir çözüm arıyorsan güvenilir bir rengini açma şampuanı da düşünülebilir.
Ama canım, saç yapına zarar verecek sert kimyasallardan uzak dur! Biraz sabırla ve nazik yöntemlerle bu iş çözülecek, merak etme! 😘✨
Yarınki planım öyle , koleston galiba onun kartelasından seçtim rengi çünkü ama 1 gram akmadı alt rengimin platin olmasına rağmen aksın isteyince akmıyor işte daha önce sarı saça koyu kahve boyatınca haftasına akardı
Siyah boyanın çıkması zor ya Bende Bi ara uğraşıyodum Bi tanıdığım kepekli saçlar için olan şampuan derinlemesine temizlediği için boyayı akıtıyor demişti
Onu boyayan önce platin yaptı yaktı kısalttırdım kısa olunc adip boyam gelmiş gibi oldu kahveleştirsin dedim sonuç bu yarın salonu dağıtıcam kibar olunca dalga geçer gibi bu normal 2 yıkamada akar kahve rengi hu siyah değil diye dalga geçer gibi konuşuyor birde