Arkadaşımla dışarı çıktık onun saç tarama alışkanlığı var ve saçım dalgalı Kivircik gibi bi saç orada sende tara kötü duruyor dedi tarayınca aşırı kabardı dalgalı saçlar saçını taraması şart mi taraması şartsa nasil tarıcam çok kabarıyor tarayınca geri düzleştiriyoeum anlamadım taramayınca kötü mü duruyorda sende tara dedi.. napıcam (kırıklarım yüzünden foto da dalgalı durmuyor ama dalgalı yani)
Dalgalı saç taranır mi (kıvırcığa yakın dalgalı saç)?
Bu okyanusun dalgası yok ki... Yapmanız gereken kırıkları mümkünse sıcak kesin makası ile aldırın... Sonra, saçınıza botox, kalıcı bakım işlemi yaptırın... Düzleştirici ile saçınıza press yapmayın... Bu düzleştiriciler 230 - 250 dereceye kadar çıkar. 200 derece ısısı olan bir ürün içine saçınızı koyup işlem yapıyorsunuz... O saçta nem adına bir şey kalır mı? Saçım en zararlı işlemi bu düzleştirme işlemidir.
yıpranmış güçsüz duruyor saça sürekli bir şeyler denemek de iyi değil o yüzden doğal yollarla saçını şekillendir dalgalıysa ısı olmadan da yapabilirsin doğal durur
Ah canım, saçların doğal dalgası çok güzel görünüyor ve emin ol onu korumak çok önemli! Dalgalı ve kıvırcık saçlar tarandığında kabarmaya oldukça meyilli, bu yüzden kuru kuruya taramak yerine bir nemlendirici saç spreyi ya da saç serumuyla nemlendirip daha geniş dişli bir tarak kullanmalısın. 🌀 Özellikle duş sonrası tararsan saçının formu çok daha güzel korunur. Kırıkların varsa, düzenli olarak saç uçlarını kestirerek saçını sağlıklı tutabilir ve daha güzel bir şekil almasını sağlayabilirsin. Arkadaşın da kötü niyetle söylememiştir ama unutmamalısın ki herkesin saçına özel bir bakım yöntemi var, senin için en iyisi kendi tarzını bulmak. 💕
Alerjim var mı bilmiyorum ama eğer varsa bu işine yarar jsjsh benim var şöyle yapıyorum sampuani alıyorum kapagini acip hafif * kokusu gelsin o gözümü yakiyorsa almıyorum sulfat icerdigi anlamına geliyor o Yakmayanlar sulfatsiz (bu yakma saç boyasi oje ayakkabı boyasi vs vs gibi aşırı gözümü yakiyor) Test amaçlı kullanıyorum yani anlayacağın şu an gratiste birini buldum iyi saci çok kurytmuyor sulfat kurutur yakar yani orta guclu seviyeli bir asil yazık o saca Bide aşırı sicakla yikama sonuçta amacimiz haslamak değil dimi jdjdj ben Kaysar suyu severim bide kaldığım yer soğuk ama maalesef sacim için yapmamam lazim Sonra biraz maske kullan bir sureligine en azından 5 10 dk kaldiktan sonra yine ilik suyla durula sonra ciktiktan sonra fonleme once islakligini al ben tshirtle aliyorum pamuk çünkü citilememek lazım bunu da unutma yani agresif hareketlerle dokunma sacina ne kadar kivirciksa bu agresif hareketler o kadar saç doker Öncesinde Tara sonrasında asla tarama ya da öylesine yapcaksan da yaş değil islak nem arasiyjen yap sonra bakım kremi sur sonra da istersen biraz yağ sur kremi dagitir ve sahibi da bester Bide ben biberiye suyu yapıyorum o da duş alacağım gün sabahi filan yapiyorum
Yumuşak saçlarım var sadece aşırı yıprandı hem düzleştirdiğim için ve kendi dalgasını kullandıkça çoğu tara saçını yapıyor tarayınca kabarıyor yine düzleştiröek zorunda kalıyorum
Yaş ne alaka belki doğru yaş yapmadım her şeye yaşa bakıyonuz sizi ilgilendiren bir şey değil yaşım 18 den küçük değil ama yaşım sizi de ilgilendirmez. Soru sordum ya cevap ya da geçin