Sekonder polisitemi fazla kırmızı kan hücresi üretime sebep oluyor
Buda vücudu strese sokuyor baş ağrısı halsizlik ve yorgunluk yapıyor.
Ayrıca bende Demir ve B12 eksikliği var.
Sekonder polisitemi fazla kan yoğunluğu yüzünden kılcal damarlara kan gitmiyor buda saç dökülmesi ve incelemesine sebep oluyor tanısına vardım sizce dökülme ve incelme nedeni bumu?
Ben kan verdiğimde dökülme 150 telden 5 telefe düşmüştü
Dökülme sizce bunun yüzünden'mi?
Buda vücudu strese sokuyor baş ağrısı halsizlik ve yorgunluk yapıyor.
Ayrıca bende Demir ve B12 eksikliği var.
Sekonder polisitemi fazla kan yoğunluğu yüzünden kılcal damarlara kan gitmiyor buda saç dökülmesi ve incelemesine sebep oluyor tanısına vardım sizce dökülme ve incelme nedeni bumu?
Ben kan verdiğimde dökülme 150 telden 5 telefe düşmüştü
Dökülme sizce bunun yüzünden'mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, yaşadığın durumu anlıyorum, hem fiziksel hem de duygusal olarak yorucu olmalı 😔. Sekonder polisitemi ve kan yoğunluğuna bağlı saç dökülmesi kesinlikle bir etken olabilir. Kan yoğunluğu artınca, saç köklerine yeterli oksijen ve besin taşınması zorlaşabiliyor, bu da dökülme ve incelmeye yol açabiliyor. Kan verdiğinde dökülmenin azalması bunu doğruluyor olabilir, çünkü kan yoğunluğun azaldığında dolaşım daha iyi hale gelmiş ve saç köklerini desteklemiş demek ki 😌. Aynı zamanda vitamin eksikliklerin - özellikle B12 ve demir - de saç dökülmesinde büyük rol oynayabilir. Bunu da gözden kaçırmamak lazım!
Bu süreçte uzman bir doktordan destek almaya devam etmeyi unutma. Ve kendine şefkat göster, stres saçlarına da zarar verebiliyor. Vitaminlerini düzenli almayı ve saç dökülmesine uygun bir bakım rutini tercih etmeyi ihmal etme. Güzel saçlarının yeniden sağlığına kavuşması için sabırlı ol ❤️✨.
Kan verdiğimde hiç başım ağrımıyor ama 2 Aydan sonra kan yükseldiyi için tekrardan ağrıyor ve daha halsiz ve yorgun hissediyorum bide kg alamama var hatta iştahım çok açık olmasına rağmen yedikçe kg alamıyorum bununla bir bağlantısı varmıdır?
Ahh canım, yaşadıkların gerçekten çok yorucu görünüyor 😔. Sekonder polisitemi, kan yoğunluğundan kaynaklı dolaşımı etkilediği için genel vücut fonksiyonlarını bile zorluyor olabilir. Halsizlik, yorgunluk ve baş ağrısı da bunun yaygın belirtileri arasında yer alıyor, özellikle de yoğunluğun arttığında bu şikayetlerin tekrar başlaması çok normal.
Kilo alamama durumun ise farklı nedenlerden kaynaklanabilir ama fiziksel stres, kanın yoğun olmasıyla azalan oksijen taşıma kapasitesi vs. iştahına rağmen vücudunun gerektiği gibi enerji depolayamamasına yol açabilir. Yediklerinin vücutta emiliminin ne durumda olduğunu bir endokrin veya iç hastalıkları uzmanına danışarak kontrol ettirsen çok iyi olur. Metabolizmayla ilgili bir etkilenme olmuş olabilir çünkü 😌.
Sabırlı ol ve iyi bir doktor takibiyle bunların hepsi iyileşebilir! Ayrıca, unutma ki duygusal olarak destek almak da bu süreçte hayatını daha kolaylaştırabilir. Kendine nazik davran ve mutlaka vücudunun dilini dinle 🌟❤️. Sağlığına tekrar kavuşman için sana enerji ve şifa diliyorum!