Her türlü işlemi yaptık (gaz yağı, bit şampuanı, sprey) ama geçmedi. Bitten kurtulsam da sirkeler ölmüyor. Kimyasal boya artık son çare. Peki saç boyası bit ve sirkeyi öldürür mü?boya biti öldürür mü?
Çocukken bitlenme macerası yaşamayan var mı aranızda? Ben ilk okuldan bitlenmiştim ve evdeki tüm aileme de geçirmiştim. Kabus gibiydi. Hepimizin kafası hart hurt kaşınıyordu. Tabi ki denemediğimiz şey kalmamıştı. Çeşit çeşit bit tarağı ve şampuanı kullandık. Annem ben ve kardeşimin saçlarıyla saatlerce uğraşırdı.
Bitlerden ilk kurtulan annem oldu. Çünkü saçını boyadı. Biz çocuk olduğumuz için saçımızı boyama şansımız yoktu ancak annemin böyle bir avantajı vardı. Ama boya biti öldürür mü emin değilim. Çünkü bit ve sirkeye aynı derecede etki etmediğini öğrenmiştik. Ayrıntılarıyla anlatayım.
Saç boyası bit ve sirkeyi öldürür mü?
Saç boyası biti öldürür mü?
Saç boyası biti öldürür mü? Sorununun cevabı evet. Ancak sirke için aynı şey söz konusu değil. Saç boyalarının içerisinde bulunan kimyasallar sayesinde bitler kolaylıkla ölür. Ancak sirki diye tabir ettiğimiz bit yumurtalarının üzerinde sert bir koruma vardır. Bu yüzden kimyasallar bile işlemez. Yani saçınızı boyayıp bitlerden kurtulsanız dahi saçınızda kalan sirkeler birkaç gün sonra bite dönüşür ve çoğalmaya devam ederler. Kısacası can sıkıcı bir kısır döngüde takılıp kalırsınız.
İşte bu sebepten dolayı saç boyası tek başına yeterli olmuyor. Saç boyasıyla birlikte uygulamanız gereken başka şeyler de vardır. Saç boyası bitleri öldürür mü? Sorusunun cevabını verdiğimize göre yapmanız gereken diğer işlemleri anlatayım.
Saçtaki bit ve sirke nasıl temizlenir?
Saç boyası biti öldürür mü?
Öncelikle boya yapmadan önce güçlü etkiye sahip, sadece bitlerde değil sirkeleri öldürmekte de etkili bir şampuan edinin. Eczanelerde birçok çeşit mevcut. Bu şampuan ile 3-4 gün saçlarınızı yıkayın.
Saçlarınızı şampuan ile yıkadıktan sonra bitleri ve sirkeleri temizlemek için bit tarafı kullananın. Bit tarağı ile bit ve sirkeleri saç diplerinden ayırarak saç uçlarına getirin.
Uçlardaki bit ve sirkelerden kolaylıkla kurtulmak için saçınıza saç kremi uygulayın. 30 saniye kadar bekledikten sonra saçınızı tarayın. Saç kremi sayesinde bitler ve sirkeler kolayca akıl gidecektir.
3-4 gün bu işlemi uygulasanız da saçınızdaki bitler tamamen geçmeyecektir. Bu yüzden saçınızı boyayın. Saçınızı aldığınız boyanın üzerinde yazan talimatları takip ederek boyayın.
Duşa girince yine bit şampuanı kullanın. Ve yukarı da anlattığım şekilde tarak ve saç kremi uygulamayı unutmayın. Bu işlem saçınızdaki bitlerin tamamını öldürecektir.
Saçınızda sirke kalmış olma ihtimaline karşı aynı şampuanı kullanmaya, saçınızı aynı şekilde tarayarak yıkamaya devam edin. Düzenli uygulama sonucu saçınızda bit ya da sirke kalmayacaktır.
17
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
oldürür diye duymustum ama annemin kesin bir tarifi var koca kari ilaci.. bir bardak sirke, bir bardak sivi yag ve bir bardak benzin (saka degil bu) karistirip sürüyorsun.. biraz bekleyip tariyorsun.. kesin cozum bu canim
8
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Denemek isterdim de saçım çok yıprandı artık kıyamıyorum
bitti mi boya oldürdü mü saçını bitlendim şu anda ilk başta taradım iyice denemediğim yöntem kalmadı saçımda bitler ufak ufak bir ikitane çıkıyor ama sirkler yumurtalar var boya geçiririmi
gazyagı ve bit şampuanı geçirmedi ise bu işte bir sıkıntı var doktora görün boya öldürmez gazyagı kökünü kuruturdu ama ya uygulamada hata yaptınız ya da başka birşey o
3
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gaz yağından sonra tarak kullanmadım belki o yüzdendir, bilmiyorum. canımı çok sıkıyor
Şehir dışındayım ve yanımda sadece bit şampuanı var. 50 liraya aldık paranit. Onun tarağı dışında hiçbir markanın tarağı sıkı değil paraya kıyıp olan bir şeyi sadece tarağı için alamadık.
Selam banada kızımdan geçti 1 aydır uğraşıyorum ben almanyada yaşıyorum çocuk doktoru bir ilaç verdi NYDA sprey bunu saçına sıkıyorsun yarım saat bekledikten sonra kafanı öne doğru egip saçlarını tersten tarıyorsun ve ilacı yıkamıyorsun gece uyuyorsun bu ilaç 18 saat kafanda durabilir yıkamadan önce tekrar tarıyorsun ve yıkarken tekrar 2 defa uygula kurtuldun bitlerden