Saçlarım birbirine giriyor?

Herkese merhaba
Siz yapıyor musunuz bilmiyorum ama ben sürekli yatakta uzanırken ya da masa başındayken elimi saçlarıma götürürüm parmaklarımla böyle saçlarımı tararım. Ama saçlarımın uç kısımlarına geldiğimde sürekli birbirine dolanıyor küçük düğümler oluşuyor. Onu ayıracağım diye bir bakıyorum uçları kırık kırık. Bunun sebebi nedir daha önce hiç böyle olmuyordu olsa bile çok rastlamıyordum ama bu şimdi sürekli yaşadığım bir şey. Bir de saç uçlarım çok kuru ne yapmamı önerirsiniz kesmeli miyim yoksa bir bakım mı yapmalıyım evde doğal yöntemlerle ne gibi bakımlar yapmalıyım? niye böyle oluyor anlayamıyorum? Ben şu bir aydır saçlarımı bayağı yıprattım. Saçlarımı boyadım istediğim sonucu elde edemediğim için tekrar tekrar üst üste iki üç kere saçlarımı boyadım. Hatta istediğim sonucu elde edemediğim için saçımdaki boyayı akıtmak için karbonat ve limon karışımı yaptım beyaz sabunla yıkadım anlayacağınız çok fazla saçımla uğraştım. Ama şu bir aydır saçlarımla uğraşmayı bırakmış bulunmaktayım hatta saçlarım sağlıklı uzasın diye biberiye otu aldım onu çay haline getirip saç diplerime sıkıyorum saç diplerinde sıkıntı yok ama uçları gerçekten çok kuru :(
Saçlarım birbirine giriyor?