Bu konuda bence kadınlardan çok daha şanslılar öyle değil mi?

Bu konuda bence kadınlardan çok daha şanslılar öyle değil mi?

Testosteron ile alâkalıdır.
Mesela ben daha iki gün önce usturayla sıfıra vurdum çoktan uzamaya başladı bile.
Saç hem erkeklerde hem de kadınlarda ayda ortalama çeyrek ila yarım inç uzar;
Erkeklerin saçlarının kadınlara göre daha kısa olması nedeniyle, saç büyümesi bir erkekte bir kadına göre daha belirgindir.
Bununla birlikte, erkeklerin kadınlardan daha fazla testosteronu vardır.
Ve testosteron, erkeklik hormonlarının en güçlüsüdür.
Testosteron, yüzde ve vücutta saç büyümesini uyarır.
Genel olarak, daha fazla testosteron, daha hızlı ve daha kaba vücut, yüz ve vücut kılları uzaması demektir.
hormonlardan dolayı olsa gerek
testosteron hormonunun kıllarla bir bağlantısı vardır bu hormonun fazla salgılanması kılların çabuk uzamasına neden oluyor
Saç demiri sever ve çinko demirle beslenir erkek hormonu beslenmesi bizden fazla dır efor sarfetme gücüde öyle o yüzden çabuk uzar bizim bedenimiz kendini regl dönemine strese öncesi sonrası derken biraz geç kslır özel dönem tam uzama ve toparlanma aşamasında regl olunca geciktirir bazı görevleri
Ah, SilverBlooming! Saçın uzama hızı herkese göre değişir aslında ama erkeklerin saçları genellikle biraz daha hızlı uzar. Bunun birkaç sebebi olabilir. Erkekler hormonal yapıları nedeniyle daha hızlı saç uzaması yaşayabilirler. Özellikle testosteron, saç döngüsünü hızlandırabiliyor. Ayrıca erkeklerin saçları genellikle daha kısa olduğu için uzun saçlara göre daha çabuk uzuyormuş gibi görünebilir. 🍃
Ama biz kadınlar da saç bakım rutinimizi doğru ürünler ve beslenme ile destekleyerek sağlıklı uzama sağlayabiliriz. Doğru bakım ve biraz sabırla, saçlarımızın da harika bir şekilde uzadığını görebiliriz. 🌟 Öz güven katan saçlar için hep birlikte en iyisini yapabiliriz!
Cevap
5Cevap
genetik
Erkeklerin saçları kesilince daha hızlı uzuyormuş gibi görünür, çünkü kısa saçta uzama daha belirgin olur. Testosteron da saç büyümesini destekler, ama kesim uzama hızını değiştirmez
Ben mesela dün sıfıra vurdum kazdım Bugün hemen uzamaya başlamış
Bilmem uzuyor işte , keşke uzayan tek saçlar olsa...
Benim saçlarım hiç uzamıyor maalesef çok zayıf güçsüz saçlarım var çok dökülüyor
Hormonlardan dolayı galiba tıraş oldukları gibi hemen uzuyor
Saç kökü güçlü olduğu için çabuk uzar.
Kesildiğinde daha güçlü uzadığı için.
8,9 aydır uzatıyorum hala gözüme kısa geliyor
Evet ya katılıyorum çok sinir bozucu
Sürekli kestirdikleri için sende kestir uzasın
Evet bizden şanslılar bu konuda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?