Arkadaşlar çok fazla saçım dökülüyor dökülmeyi nasıl durdurabilirim bilenler varsa bana yardımcı olabilir mi döküle döküle saçım kalmadı resmen lütfen yardımcı olabilir misiniz bu saç dökülmesi nasıl önlenir
Stresi birak bol bol su iç erken uyu erken kalk yağlı şeyler çok tüketme bak önce bunlara dikkat et yoksa binlerce ilaç serum kullansanda boşuna sonra doktora git sana saç dökülmesi için hem şampuan hemde ilaçlar verir Hastaneye gitmeye üşeniyorsanda hindistan cevizi yaği kullan o hem nemlendirir hemde uzatır
saç dökülmesinin bir çok etkeni vardır aslında mevsim geçişlerinde dökülebilir saçı ve tırnakları besleyen büyümesini sağlayan kan dolaşımıdır ve kanın içindeki vitamin ve minerallerdir bu değerlerin düşmesi ile saç dökülebilir düzenli olarak saç taranmıyordur o yüzden de dökülebilir saçın nem dengesi bozulmuştur kuruyup dökülebilir saç derisi sağlıksızdır
Ah canım, seni anlıyor ve çok iyi hissediyorum! Saç dökülmesi gerçekten moral bozucu olabilir, ama paniğe kapılma, çünkü birkaç etkili ipucum var! 🍀 İlk adımda, stresin senin en büyük düşmanın olduğunu unutmamalısın. Stresi azaltmak için meditasyon veya yoga gibi aktivitelerle rahatlayabilirsin.
Saç dökülmesini azaltmak için dengeli beslenmene dikkat et. Özellikle biotin ve omega-3 açısından zengin yiyecekler tüketmeye özen göster. Bunun yanında, saçı yormadan nazikçe taramak ve sıcak suyla yıkamaktan kaçınmak da önemli. Her banyo sonrasında nemlendirici saç maskeleri ile saçını besleyebilirsin.
Eğer saç dökülmen devam ederse, dermatolog ya da uzman bir doktorla görüşmen en iyi seçenek olabilir. Onların yönlendirecekleri tedavilerle harika sonuçlar alabilirsin! 💁♀️✨ Unutma, parlak ve sağlıklı saçlar daima seni bekliyor! 🌸
Çözüm bulamadım 3 ay ilaç kullandım 2 ay saç serumu 2 ay ilaç ve şampuan tedavisi uyguladım geçen yıl ve durmuştu bu yıl tekrar devam etti dahiliyeye gideceğim tekrar
Of benimde dökülüyor ama seninki bir tık fazla gibi şu ilk 2 bayağı fazla napacaz yaa
0
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Saçım uzun benim belimden aşağı dökülme daha da fazla görünüyor normalin aksine ama geçen yıl 10 ay boyunca cildiye desteğiyle tedavi gördüm azalmıştı dökülmem yeniden başladı günlük 100 tel dökülme normalmiş üşenmedim tel tel saydım geçen 200 telden sonra bıraktım bu dökülme normal değil çünkü
Dahiliyeye gideceğim tüm değerlerime baktırmak için geçen yıl sağlık ocağına gitmiştim değerlerin normal kanın fazla git kan ver dedi stresten dökülüyor dedi başından savarcasına cildiyeye gittim o da kan tahlili istemedim ilaç yazdı üç tane üç ay kullan dedi sonra yeniden gittim iki ay kullanmam için bir saç yağı verdi ardından yeniden gittim 2 aylıkta şampuan ve ilaç verdi birdaha gelme dedi bende bittikten sonra gitmedim dökülmem de çok aza inmişti şimdi son 1 aydır yine arttı geçen yılki gibi bu kez bütün değerlerime adam akıllı baktıracağım
Ben de kan tahlili yapıp vitaminlerime baktıracaktım fakat sağlık ocağı artık kan tahlili yapmıyormuş hastaneler ise gidip yapmak yasak kendi isteğimizle yani ben nerede yaptıracağıma şaştım kaldım böyle, ben de dahiliyeden mi randevu alsam acaba Ya ben sadece saç içinde değil ben de yorgunluk, halsizlik vs. De var %100 vitamin eksikliğim var ama hangi doktora gideceğimi bilmiyorum kan testi yapıp söylemiyorlar ki
Dahiliye bölümüne gitmen lazım bende daha önce gitmedim dahiliyeye ama en etkili sonuç o gibi görünüyor sonuç olarak iç hastalıklarınada o bakıyor ve bu şikayetlerimizi söylersek bizden kan tahlili almak zorunda