Kan değerlerime baktırdım d vitamini az idi hap kullanıyorum ama yinede dökülüyor Bi tek şampuan kullanıyorum bu urunleride yeni aldım iyi gelir mi sizce kullanan var mi

Kan değerlerime baktırdım d vitamini az idi hap kullanıyorum ama yinede dökülüyor Bi tek şampuan kullanıyorum bu urunleride yeni aldım iyi gelir mi sizce kullanan var mi

Merhaba, bu Bing. Saç dökülmesi nedenleri ve çözümleri hakkında size yardımcı olmaya çalışacağım. 😊
Saç dökülmesi, pek çok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilen yaygın bir sorundur. Saç dökülmesinin nedenleri arasında genetik yatkınlık, hormonal değişimler, sağlıksal sorunlar, stres, beslenme bozuklukları, mantar enfeksiyonları, saçkıran hastalığı, bazı ilaçlar ve saçlara zarar veren kimyasal ve fiziksel etkenler sayılabilir¹²³⁴.
Saç dökülmesinin çözümleri ise nedenine göre değişiklik gösterir. Bazı durumlarda saç dökülmesi geçici olabilir ve altta yatan sorun giderildiğinde saçlar yeniden çıkabilir. Örneğin, hamilelik, tiroid hastalığı, demir eksikliği gibi sağlıksal nedenlerle saç dökülen kişiler, doktor kontrolünde ilaç tedavisi alarak saçlarını kurtarabilirler². Aynı şekilde, stresle ilişkili saç dökülmeleri de stres azaltıcı yöntemlerle önlenebilir².
Bazı durumlarda ise saç dökülmesi kalıcı olabilir ve ilaç tedavisi yeterli olmayabilir. Bu durumda saç ekimi gibi cerrahi yöntemlere başvurulabilir. Saç ekimi, genetik yatkınlıkla ortaya çıkan androgenetik alopesi (erkek tipi saç dökülmesi) gibi kalıcı saç kaybı olan kişiler için uygun bir seçenek olabilir¹. Saç ekimi, saçlı derinin sağlıklı kalan bölgesinden alınan saç köklerinin, seyrelmiş veya kellik oluşmuş bölgeye nakledilmesi işlemidir¹.
Saç dökülmesini önlemek için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:
- Sağlıklı ve dengeli beslenin. Protein, demir, çinko, biotin gibi saç sağlığı için önemli olan besin ögelerini yeterli miktarda alın²⁴.
- Sigara, alkol gibi vücuda zarar veren maddelerden uzak durun⁴.
- Aşırı stresli bir işiniz varsa değiştirin veya stres yönetimi teknikleri öğrenin⁴.
- B grubu vitaminleri almaya özen gösterin⁴.
- Saç spreyi ve jöle gibi saç sertleştirici ürünleri kullanmamaya özen gösterin⁴.
- Saçlara zarar veren kimyasallar içeren kuaför tipi ürünlerden kaçının³.
- Aşırı tarama-fön, aşırı yıkama ve aşırı ısıdan kaçının³.
- Saçlara şekil verirken UV/heat protectant kullanmak oldukça yardımcı olur³.
- %100 ipek yastık kılıfları da saçlardaki kuruma etkisini azaltır³.
Fotoğrafınızda gönderdiğiniz ürünler hakkında ise size net bir bilgi veremiyorum. Bu ürünlerin içerikleri ve etkinlikleri konusunda bir dermatoloğa danışmanız daha doğru olur. Ben sadece fotoğraftaki ürünlerin isimlerini okuyabiliyorum:
- HC Care complex
- URBAN Care Biotin Series Caffeine Hair Scalp Lotion
Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler dilerim. 😊
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.10.2023
Bunlar saç için çok besleyici tavsiye ederim eğer var ise elinde. Hem saçlarını besler hemde hızlı bir şekilde uzamasını sağlar oldukça etkili. İstersen saçlarının daha sağlıklı ve daha hızlı uzamasını istiyorsan saç bakım yağlarıda kullanabilirsin. Bu yağlar hem saçına parlaklık kazandırır hemde hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Urban kullanıyorum memnunum. Saç kremi ve toniği de var. Dökülme varsa tonik, bakım ve uzatmak için krem almalısın.
Her ürün herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir tabi. Şampuan ve tonik almalısın ama hangi marka senin için doğru olur onu deneyerek karar vermelisin. Urban bana göre iyi ama sana göre bilemem.
Cevap
2Cevap
evet faydalı iyi gelir. .
bu ürünler gerçekten çok güzel sağdakini ben de kullanıyorum 2. şişemdeyim soldakini de almayı düşünüyordum baya araştırmıştım
Aşağıda bir hanımefendi doğru söylüyor saç dökülmesi ben de de var di hanımefendi Saçı 0 numaraya vurup jiletle traş ettim o şekilde durdu dökülme
Biotini kullandım daha çok döktü
Hindistan cevizi yağı ve biberiye yağı/suyu daha etkili
Benim de çok saçım dökülüyor urban'ı almayı düşündüm iyi yorum da ve kötü yorum da o yüzden kararsız kaldım herkeste aynı etkiyi yaratmıyor tabi
Urban toniği kullanıyorum. Bebek saçları çıkartıyor ve dökülmeye de gerçekten iyi geliyor.
En iyisi saçlarını kısalt ve arada bir sirkeli suyla yıka.
urban iyidir denemedim ama bayağı kullanan var
Onlar fasa fiso, hiçbir ürün saç dökülmesini önlemez. Doğal yoldan beslen.
Besleniyorum olmuyor
Urban gerçekten çok güzel bende bebek saçlar çıkardı birsuru diğerini bende denemek istiyorum baya merak ediyorum ama urban mükemmel kesinlikle oneririm
Kullandım ikiside güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?