Saçım dökülüyor, ne önerirsiniz?

SAÇIM DÖKÜLÜYOR 13-14 yaşından beri şu an 18 yaşındayım hala dökülüyor şakak bölgem ön tarflar biraz açıldı gibi bu yaşta bu kadar dökülme olur mu 18 yaşında olan ve benim gibi dökülen var mı genetik mi yoksa hormonel midir sizce babamın saçları vardı ama dayılarımdan biri kel diğeri şakak bölgesi açılmış sadece sizce kel olur muyum genetik midir babamın saçları çok iyi babam 36 yaşında vefat etti resimlerde bakıyorum 30 yaşında falan saçları çok gür açılmamış benim. saçlarım dökülürmü tamamen yoksa sadece şakak bölgesi mi açılır ne olur sizce doktora gittim bana biotin verdi kullandım çok bi etki göremedim dökülüyor hala doktorlar pek ilgilenmiyor gibi en azından bizim buradaki doktorlar ilgilenmiyor sarımsak falanda denedim etkisini göremedim lütfen yardım edin finasterid diye bir ilaç varmış genetik dökülmeleri yavaşlatıyormuş ama genetik mi bilmiyorum benimki ne yapayım yardım lütfen
Saç dökülmesi, birçok farklı nedenle meydana gelebilir ve genetik faktörler de bunlardan biri olabilir. Ancak saç dökülmesi bireyler arasında farklılık gösterebilir. Ailenizdeki örnekler dikkate alınsa da, saç dökülmesi tamamen genetik bir durum değil, genellikle karmaşık bir etki kombinasyonundan kaynaklanır.
18 yaşında saç dökülmesi yaşamak endişe verici olabilir, ve doktorunuzun biotin gibi bir takviye önermesi iyi bir adım olabilir. Ancak, saç dökülmesinin tam olarak nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi bulmak için bir dermatolog veya saç uzmanına danışmanız önemlidir.
Finasterid gibi ilaçlar, saç dökülmesini yavaşlatabilir, ancak bunların yan etkileri olabilir ve doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
Saç dökülmesi ile ilgili endişeleriniz için bir uzmana başvurun ve saç sağlığınızı daha iyi anlamak ve uygun tedavi seçeneklerini değerlendirmek için profesyonel bir görüş alın.
Çocukken dökülüyorsa o erkek tipi saç dökülmesi değildir. Vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor demek ki. Sana multivitamin onerebilirim saç için en iyisi supradyn focus. Bir de balık yağı kullan nitrik oksit de kullanabilirsin kan akışını yani saçın beslenmesini arttırır balık yağı ve nitrik oksit. Onun dışında minoxidil ve dermaroller kullanırsan dökülen yerlerden tekrar çıkmaya başlar.
minoxidil bırakınca tekrar döküyormuş ama erkek tipimi emin değilim abim var iki tane biri 22 yaşında biride 21 e giricek onların dökülmesi benden az gibi onlarda seyreklik gözükmüyor ama ben daha 18 e yeni girdiğim halde saçlarım şakak bölgesi hafiften döküldü üst tepe bölgesinde de hafiften dökülmeler var ve saçım aşırı yağlanıyor kfamı yastığa koyunca saçlarım birleşiyor yapışıyor birbirine arkadan da dökülüyor öndende önler biraz seyrelmeye başladı ama abilerimin saçları benimki gibi dökülmedi ilerde onlarınkide açılırmı. bilmiyorım babam kel değil ama dayılarımdan biri keş diğerinin ön tarflar açılmış sizce genetik mi dir
Bence genetik değil zaten doktora gittiyse orada anlaşılırsa genetik olup olmadığı. Doktor da biyotin vermiş zaten. Minoxidili azaltarak uzun sürede bırakmak lazım yoksa dokulebiliyor ama düzgün bırakınca dökülmez, bırakınca da başka ürünlere geçiş yapmak lazım o zaman hiçbir şey olmaz. Zaten saç çıkartan tek ürün minoxidil, finastreid sadece dökülme sebebini ortadan kaldırıyor.
Biberiye kaynat saclarina uygula suyunu urban çarenin biotinli şampuanı saç spreyi falan var onları kullan bir doktora git kan degerleine baksın ona göre takviye kullan hindistan cevizi yağı kullan gece sür gündüz kalk yıka bide Vichy saç dökülmeleei için şampuanı var biraz pahalı ama kesinlikle değer kıl köklerini besleyen şeyleri araştır
Düzgün beslen bol bol su iç herşeyi kafaya takma çoğu bu yüzden dökülüyor benim saçlarda efsane dökülüyor gerçekten ☹️
Elden hiç bir şey gelmiyor 🙁
önceden stresliydim biraz ama şu an o kadar stresli olduğumu düşünmüyorum hala dökülüyor suyu da genellikle çok içerim beslenmeme de elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum yumurta yiyorum günlük ama yinede dökülüyor
Benimkiler de dökülüyor gerçekten ☹️
Öyle böyle değil yakında kafamda bir tel saç kalmayacak galiba ya 🤦
kızlarda dökülme bizdeki gibi kel olmaz sadece biraz seyrek olur ama kafan kel olmaz kızlarda genellikle saç dökülmesi seyreklikle sonuçlanır belki saçlarım incelir en fazla
Sık sık yıkama.
Saç kremleri var bakım yap düzenli bide saçını sıfıra vur
Cevap
9Cevap
Bu mevsimselde olabilir vitamin eksikliğindende olabilir doktora gidip kan vermelisin değerlerin normal çıkarsa eğer maske tarifleri verebilirim sana gayet etkili olan
14 yaşımdan beri dökülüyor
Doktorum vereceği minoksil olur oda bıraktığında dökülmeyi hızlandırıyo süreklide kullanılmaz bence benimde erken yaşta dökülmeye başladı doktor vitamin verdi ama bi yararı olmadı yavaş yavaş tüpçü fikrete dönmeye başlıyorum en iyisi ektirmek benim önerim
yaş kaç şu an
27 yaşındayım 16 17 yaşında başladı alnım açılmaya
Doktora gitmelisin. Ne sebeple döküldüğü ve dökülme için neler yapılabileceğin hakkında seni bilgilendirirecektir. Geçmiş olsun.
gittim ama devlet hastanelerindekiler ilgilenmiyor
Özele gitme imkanın var mı? Doktor bir şey demedi mi?
özele gidemem ama. başka hastaneye gidicem ben küçük bir ilçede yaşıyorum bir tane hastane var üniversiteye gidicem büyük şehir sayılır giresun oradaki hastanelere gidicem doktor kan aldı b12 vitamini eksik falan demişti biotin verdi kullandım ama etkisini pek görmedim birde şampuanı vardı kullandım ama sanki kullanırken daha çok döktü gibi bıraktım ikinciye gittim ondada kan aldı yarın gel dedi geldim sonra geç geldim yarın gel dedi 3 gün falan gittin adam akıllı ilgilenmiyordu işte bende gitmedim zaten ilgilenmiyo başka doktora gidicem
Peki, tekrar geçmiş olsun
Benimde öyle kan verdim demir eksikliği ve d vitamini eksikliğim çıktı ilaçlara devam ediyorum. biraz yaradı gibi içerden düzeltmezsen dışına ne yaparsan yap fayda etmez.
devlet hastanesine mi gittiniz acaba yoksa özel mi
Devlet dahiliye
Sarımsak falan kullanma bende çok dökülme oldu ama beni ki hamilelikten oldu strese girme bende kullandım ama etkisini gördüm
Bioblas kullanıyorum ben benimde dökülüyordu azaldı dökülmesi biraz
bioblas kadın şampuanı değil mi erkek versiyon var mı
Zeytin yağı ve sarımsağı ez, suyunu çıkart, karıştır sür.
Biotin takviyesi alın çinko değerinize bakın eğer o da düşükse onu da alın
bir hafta boyunca her gün saç diplerine masaj yaparak sarımsak sür
denedim zaten sarımsak 1 ay falan bir erki göremedim
Aromaterapi dene internete yazınca çıkıyor şifayı bulacaksın
bioxcin'in ilgili ürünlerini kullan.
biotin takviyeli ürünleri kullan.
bence doktora git strestendir
14 yaşımdan beri dökülüyor stresten değildir bence
Doktora gitmeni tavsiye ederim.
gittim bizim burdaki devlet hastanelerindekiler pek ilgilenmiyor kan testi yapmıştı kan aldılar bir kere vitamin eksikliği dediler biotin vermişti ama işe yaramadı pek başka hastaneye gidicem ama sizce genetik midir
Bere ya da şapka tak.
bu işin yardımı da mı varmis
yardım dediğim bilgi anlamında benim gibi olup sorununu çözemlere diyorum
* suyu sur
Gebeliktir
En İyi Cevap