Arkadaşlar benim saçlarım son 5 aydır aşırı dökülüyor yastığımdan yerlerden sürekli saç topluyorum doktora gittim hiçbir şey çıkmadı vitamin eksikliği falandan olur diye baktırdım kan tahlili de yaptırdım ama yok işte sorun yok.. Ve hala aynıyım hiç düzelmedi bana bir şey önerin lütfen saçlarımı en son 7 ay önce boyatmıştım..Saçlarım çok dökülüyor
Saç dökülmesi en çok yaşanan saç problemleri arasında yer alıyor. Kolayca tedavi edilebilmesi için altında yatan etkeni bulmak önemli. Bu sayede uygun tedavi hazırlanır ve saç dökülmesinin önüne geçilir. Saç dökülmesi beraberinde seyrekleşmeyi, kelliği de getirir. Bu sebeple önemsenmesi şarttır.
Saç dökülmesi neden olur?
Saç dökülmesi neden olur?
Normal saç dökülmesi günde yaklaşık 100-150 saç teli kadardır. Aşırı saç dökülmesinin nedenleri genetikten tıbbi koşullara ve şekillendirme sorunlarına kadar değişir. Başlıca saç dökülmesi nedenleri şu şekilde sıralanabilir;
Genetik yatkınlık
Aşırı stres, ani şok durumu
Hamilelik ve doğum
Aşırı ısı kullanımı
Menopoz
Saça uygulanan kimyasallar
Sıkı toplanan saç kuyruğu
Yanlış kullanılan bakım ürünleri
Kemoterapi, radyasyon tedavisi ve bazı ilaçlar dahil toksik maddeler
Alopesi areata
Vitamin, çinko, demir eksiklikleri
Saç dökülmesi tedavisi nedir?
Saç dökülmesi tedavisi nedir?
Günde 100-150 telden fazla saç dökülmesi yaşıyorsanız, mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekmektedir. Saç dökülmeniz hangi sebepten kaynaklanıyorsa, tedavisi de ona göre yapılacaktır. Vitamin eksikliklerinden dökülen saçlar, vitamin takviyesi sonrasında normale döner. Saçlarınız tıbbi nedenlerden dolayı dökülmüyorsa mutlaka bakımını ihmal ediyorsunuz demektir. Evde yapabileceğiniz basit bakımlarla, doğru bakım ürünleriyle saç dökülmenizi durdurabilirsiniz.
Saç dökülmesi çözümü nedir?
Saç dökülmesi çözümü nedir?
Saçlarınızı çok sıkı toplamaktan kaçının.
Mümkün olduğunda saçlarınızı aşırı ısıya maruz bırakmayın.
Haftada 3 kez mutlaka ılık su ile yıkayın.
Saç kremini diplere değdirmeden, uçlara doğru uygulayın.
Saç tipinize uygun olan, dökülme karşıtı bakım ürünleri kullanın.
Aşırı stresten uzak durun. Sizi dinlendiren, sakinleştiren aktivitelere yönelin.
Saçlarınıza kimyasal ürünler uygulamayın.
Sağlıklı ve düzenli beslenin. Protein vitamin ağırlıklı besinler tam da ihtiyacınız olanlar.
1--- Saçınızı saç kurutma makinesi ile kurutmayın. Çünkü bu saç dibinizdeki doğal nemi yokeder. Saçı kurutur ve güçsüzleştirir. Aynı zamanda matlaştırır.Bırakın saçlarınız kendiliğinden kurusun. Havluyla saçlarınıza hafif masajlar yaparak saçlarınızı kurutabilirsiniz.
2--- Saç dökülmesinin nedenlerinden biri de yapay katkı maddeli şampuanlardır. Olabildiğince şampuan kullanmamaya özen gösterin. Bunun yerine zeytinyağlı sabun ve defne sabunu gibi bitkisel sabunlar kullanabilirsiniz. Hemen hemen tüm marketlerde bulabilirsiniz. Benim tavsiyem defne sabunu.
3-- Sarmısak ve soğan kokusu nedeniyle pek tercih edilmeyen besinler olsa da saçlar için tam bir ilaçtır. Özellikle sarmısak içeriğindeki kükürt ile saç damarlarını açar ve saçların daha iyi beslenmesini sağlar. Saçlar canlılık kazanır,gürleşir ve dökülmez.
O yüzden yemeklerinizden sarmısağı eksik etmeyiniz. Saç dökülmesi fazla olan arkadaşlar gece yatmadan önce bir küçük diş sarmısağı ortadan ikiye bölüp bir bardak su ile birlikte yutabilirler..
4--- Saçlar yaş ilerledikçe zayıflar ve dökülür. Bunun ana nedeni saç derisinin yaşlanmaya bağlı gevşemesidir. Gevşeyen deri saçı çok kolay bırakır ve saçlar dökülür.
Bunun önüne geçmek için ıslak saçınıza parmak uçlarınızla yumuşak dairesel masajlar yapın..Masaj saç derisini sıkılaştırarak saçların dökülmesine engel olur. Bunu banyoda da uygulayabilirsiniz.
5--- Saçınızı yıkamadan önce iki çorba kaşığı zeytinyağını biraz ısıtıp saçlarınıza hafif masajla yedirin. 15 dk bekleyin ve saçınızı yıkayın. Saçlarınızın parladığını göreceksiniz.
6- --Saçlarınızı çok sıcak veya çok soğuk suyla yıkamayın..Bu saça çok büyük zarar verir ve renksizleştirir..Yıkama suyunuz ılık olsun..Ayrıca saçınızı yakıcı güneşten ve kışın dondurucu soğuğundan koruyun..
7--- İçeriğini bilmediğiniz saç bakım ürünleri, losyonlar, ampüller veya kremler kullanmayın. Piyasada sadece ticari amaçlı satılan bu tür ürünler saçınıza zarar verir hatta dönüşü zor olan hasarlar bırakır.
8--- Saçınızın canlı hücrelerden oluştuğunu unutmayın...Onun için saçınızın sağlığı sizin sağlığınızla orantılıdır. Beslenmenize dikkat edin. İyi beslenen insanların saçları daha parlak ve daha canlıdır..
medibiotin 2 mg sabah aksam ac karnına için b vitamini gıdalar ve biotin iceren gıdalar yiyin .
bunlar sac ve tırnaklarınızı besler ayrıca sacınızı kısa kestirin. ve depantholu saclarınıza krem gibi yedirin ve 15 dakika bekledikten sonra sebamed sampuanla yıkayın sacları kurutun havlu ile sonra minoxil ile ovun simdilik bu tarif uygulanmıstır. ben 5 mg olarak kullandım erkekler icin 5 mg bayanlar icin 2 mg gerci fazlası zararlı degil ama dengeli kullanmak iyi bir seydir.
boza 3 günde bir bira biotin ve b vitanimi acısından zengindir. bira sadece bir sise oda icerseniz
efes pilsenin filtre edilmemiş birasından icin
stress panik ve a sosyal takılmayın saclarınızı sac kurutma makinesi ile kurutmayın depanthol icin bayer ne attıgım mailde saclar icin kullanabilirmiyim dedim. kendilerinin verdigi cevap cilt icin üretilmiştir. saclardada güvenle kullanılabilir. sacı besledigini belirtiler.
Ah canım bana sor onu 1 bucuk yıldır işkence sanki :( gur dalgalı sapsarı saclarım gıttı onlerım acıldı uzundu kestırdım vıtamın tıroıd demır bakım yagları serumlar herseyı denedım nafıle bırısı cıksın bunuda denedınmı desın ve ıse yarasın artık bı hastalık cıkaın dıye dua edıcek hale geldım sebepsız delırcek gıbı oluyorum bı sebep olsa en azından tedavı olurum ama yok o kadar seyreldıkı bırısı bunuda yaptınmı desın lutfen ve ıse yarasın hergun sırtımda yerde avuc avuc sac toplamaktan bıktım gunde 50-100 tel normal ama bendekı ne 100 ne 200 :( uzuluyorum dayanamıyorum 1 bucuk yıl dıle kolay :((
ırsi olabilir ailede akrabada dökülen veya kel olan varsa yapcak bişey yok diğer bir yandan sıkıntıdan ve stresten olur sınava hazırlanırken benim çok dökülmüştü avuçla dökülüyordu veya ailen veya arkadas cevrenle bi sıkıntın varsa çok etkiler yani benim en azındanher sıkıntım saçıma vuruyor :)
Özellikle yazın bana da oluyor hatta şuanda öyle ama 4-5 ay sonra geçiyor. Elimi kafama atmaya korkuyorum tutam tutam geliyorlar. Dert etme kışın düzelir herhalde. Yazın çok yıkanıyoruz, sürekli ıslak geziyoruz, hep yukardan tutturuyoruz ya ondan olabilir diye düşünüyorum
stresi bırak sonrada kasaptan sığır iliği al,makarna haşlar gibi haşla yağını süzdükten sonra içine zeytınyağı ,hındıstan cevızı yağı çörekotu yağı at karıstır basına sür, streç fılmle sar bı saat bekle ... haftada bır yaparsan 1 atda dökülen saçlar bıle cıkıyo canlı şahıdıyım . geçmiş olsun
Öncelikle çok geçmiş olsun her kadının genelde başına gelen bir olay benim de saçlarım belli dönemlede dökülüyor ergenlik çağında genelde dökülmeler daha fazla olur bunun önüne geçmek biraz imkansız gibi genelde kullandığımız yağlar yeni saçlar çıkartıyor dökülmeyi durdurmuyor ve bu bir döngüye dönüşüyor ama benim sana önerebileceğim şey yılan yağı cidden iyi besliyor aynı zamanda karanfili haşlayıp soğutup saçına uyguladığında bakım yapmışcasına güzel ve bakımlı saçlatın oluyor