Saç modelimi değiştirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Saçımı uzatıp modelini değiştirmek istiyorum bu yüzden sizin de yorumlarınızı çok merak ettim. Alnım açık, yüzüm elmas gibi ve çene hatlarım belli oluyor. Normalde berbere gittiğimde yanlarımı katlı aldırır uzamış olan ensemi ve tüylerimi kestirirdim, üstüm kaba durursa ara makas attırır bazen de yanlara ve enseme fade attırırdım.
Şimdi ise saçımı uzatma kararı aldım, istediğim model aslında kulaklarımın yarısını kapatıcak şekilde ensemin uzaması, önleride normal bir şekilde uzatmak. şu an ön saçlarım burnuma kadar geliyor bununla birlikte yanlarımı da uzatmak yukarıdan kulaklarıma inmesini istiyorum. Aslında merak ettiğim şey ensemdeki aşağıya inen çıkan saçları kestirmek. Ensem üç kuyruklu uzadığından kestiriyorum ve geçiş yaptırıyorum gayet guzel oluyor. Ensemde ki o saçları kestirerek enseme kadar saç uzatabilirmiyim merak ediyorum çünkü orası çok uzayınca çirkin bir görüntü oluyor. Saçlarım düz ve dağınık eskiden ortadan ikiye ayrırırdım. Yanıtlarınızı bekliyorum isterseniz fotoğraf atabilirim.

Saç modelimi değiştirmek istiyorum, ne yapmalıyım?