Kuaför falan vardır aramızda neden mavi boya kullanmama rağmen yeşil oluyor benim saçım ya? Yer yer mavi yerler var evet geneli yeşil oluyor sürekli nedendir bu pigmentasyon sorunu dicem ama diplerde de aynı sorun var. Neden biri söylesin mavi olması için ne yapmam gerek?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Selam, benzer bir saç rengini yıllar önce elde etmiştim. Büyük ihtimal açıcı kullanmadan boyadığın için yeşile dönük olmuş olabilir. Zemin rengini açmayınca mavi boyalar her zaman tutmayabiliyor. Açısız yapanlar var ama onların saç rengi daha kumral veya açık tonlarda. Açıp boyarsan mavi tutar.
Bahsettiğin mavi siyah boyalarsa eğer boya markanı değiştirmeni öneririm. Palette renk konusunda oldukça iyi.
Boya oniks markasının mavi rengi. Yani kullandığım boya tam olarak mavi. Açıp boyuyorum zaten ama tam olarak bu renk oluyor her açışımda. Bu sefer açmadan yeşil boya akınca direk üstüne boyadım yine yeşil oldu 😀 jean color acassia gibi markalar yarı kalıcı olduğu için çabuk akıyo su bazlı boya o yüzden tercih etmiyorum palette gibi markaların da ne yazık ki mavi mor gibi renkleri yok.
ben de nova color mavi denemiştim o da yeşil olmuş, panic manic diye bir marka vardı ama o da yarı kalıcı maalesef. galiba boyanın pigmentasyonuyla ilgili. Mor şampuan denedin mi rengi toplamak için belki işe yarayabilir
Mor şampuan hiç denemedim bi deneyeyim. Yarı kalıcıların hepsini denedim ben ya. Mavi mor gibi renkler için en iyisi oniks ve color naturel ama color naturelin de tanesi 160 civarı oldu. Oniks ilk üç dememem de tam tutmuştu aslında. Sonra dibim çok çıktı diye komple açtım saçımı o günden sonra yeşil olmaya başladı. Keşke o gün sadece dibini açsaydım ama işte.
Aslında doğal renklere boyamak daha güzel ya. Boyayacaksan Palette 1-1 Gece Mavisi rengine boyayabilirsin. Veya Wella Koleston 2-8 Mavi/Siyah rengine boyayabilirsin.
İstemiyorum onları da kullandım gece mavide kullandım böğürtlen siyah da kullandım ben artık mavi istiyorum lacivert istiyorum ha elde edemezsem mecbur eski rengime mora dönüş yaparım ama bi kaç kere daha denicem
Senin doğal saç rengin hangi renk
Fındık kabuğu gibi bişey
Açık kahve'ye boyayabilirsin saçının doğal rengi ortaya çıksın sonra açık kahveye boya bakalım nasıl olacak fındık kabuğu saçın hangi renge dönüşecek.
Ben kahve istesem hiç boyamam boya akınca kendi saçım ortaya çıkar ki zaten
Farkındaysan fındık kabuğu rengi açık kahveden bir tık daha açık renk. Normal kahve'ye bile boyasan saçın biraz normal renginden birazcık koyu olabilir.
Ben zaten kahverengi olsun istemiyorum mavi olsun istiyorum normal renk arayışında değilim zaten 😀 mavi yapamazsam eğer mora dönüş yapıcam ama kahve siyah gibi renkler istemiyorum
Hmm anladım. Saçının doğal rengi nedeniyle boya ile tepkime sonucu biraz turkuvaz rengine dönmüş belli ki. O zaman çok koyu mavi saç boyası çeşidi dene belki lacivert veya normal mavi rengi tutturabilirsin.
Öyle yapıyorum da yeşil oluyor işte sitede de bir tane kuaför çıkmadı ki sorunu çözsün ya neys2.