Maşam yok saçlarımı düzleştirici ile bukle yapmak istiyorum ama bir türlü beceremiyorum. Bunun kolay bir yolu var mıdır? Siz Düzleştirici ile maşa yapıyor musunuz eğer yapıyorsanız anlatabilir misiniz?Düzleştirici ile Maşa Yapılır mı? Nasıl Yapılır?
Dalgalı saçlara bayılan biri olarak her türlü maşa yapımını ezberlemiş gibi hissediyorum kendimi :) Evde her zaman maşa olmadığı için düzleştirici ile bukleler, doğal dalgalar yapmayı da öğrendim. Genellikle doğal yöntemleri tercih etsem de acil zamanlar için düzleştirici de kurtarıcı oluyor.
Düzleştirici ile Maşa Yapılır mı?
Düzleştirici ile Maşa Yapılır mı?
Cevabım: Kesinlikle evet! Evde maşa yoksa saçlarınızı düzleştirici ile kıvırcık yapabilirsiniz. Sadece düzleştirici ile de oluyor ancak biraz meşakkatli dilerseniz çatal yardımıyla da yapabilirsiniz. Nasıl mı? :)
Öncelikle saçlarınızın tamamen kuru olduğundan emin olun. Kirli saçta daha kalıcı olacaktır ancak yıkadıysanız da güzelce kurulamayı unutmayın.
Saçlarınızı küçük tutamlara ayırın. Tutamlar ne kadar küçük olursa düzleştiricinin saç tutamının her yerini kavraması daha kolay olacaktır.
Ayırdığınız tutamı dipten düzleştiricinin arasına yerleştirin, sonrasında düzleştiriciyi kıvırarak aşağı doğru çekin.
Bu aşamada hem düzleştiriciyi yavaş bir şekilde ters yöne doğru kıvırmak hem de aşağı doğru çekmek gerekiyor. En önemli adım bu :) Sonrasında gelsin dalgalı saçlar.
Bu sizi zorluyorsa çatal yöntemini de tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı küçük tutamlara ayırın ve uzun çatala sarın.
Ardından düzleştiriciyi çatala birkaç saniye aralıklarla, her yerine gelecek şekilde bastırın ve çatalı çıkarın. Ta ta nefis bir bukle! :)