Arkadaşlar merhaba benim saçımda boya yok fakat düzleştirme işlemini çok yapıyorum. Dün resim çekilmiştim ve resimde saçlarımın tel tel havaya kalktığını fark ettim. Ne yaptıysam düzelme ya da değişim olmadı ben bu saçları ne yapacağım.
Saçların yıpranmasına etki eden birçok olumsuz davranışlarımız var. Öncelikle bunları gözden geçirmek gerek.
Saçları ısıl işlemlere sık sık maruz bırakma
Saçları sık ve sıcak suyla yıkama
Saç tipine uygun olmayan bakım ürünlerinin kullanımı
Saçları nemlendirme rutininin olmaması
Dengesiz ve kötü beslenme
Boyama gibi işlemleri sık yapma
Plastik tarak ve fırça kullanımı
Saçların ihtiyacı olan vitamin ve amino asitleri alamaması
vb. birçok faktör saçlarının yıpranmış ve silik görünümüne neden olur. Öncelikle bunları gözden geçirip daha sonra saçlarının ihtiyacını tespit ederek ona uygun bakım ürünlerine yönelmek gerek.
Saçlarının yıpranmış ve cansız görünümünü engellemek için çam terebentin yağı kullanabilirsin. Dilersen şampuanına ekler, dilersen de saf zeytinyağı ile incelterek saç uçlarına ve boyunca yedirerek saçlarının daha diri ve parlak görünmesine destek olabilirsin.
Şunu da unutma ki saçlarını nemlendirmelisin, bunu ihmal etmemelisin. Nemsiz kalan saçlar yıpranmış mat bir görüntü verir ve uzun vade de koparak dökülmelere neden olur.
saçlarını düzenli yıkamaya özen gösterebilirsin doğal yağlardan yardım alabilirsin ve ya saç kıremi kullanmıyorsam bakım ve canlılık kazansıran kremlerden kullanabilirsin.