Saçlarımı boyatmayı ve farklı şeyler denemeyi çok seviyorum ama durum böyle olunca her boyatmada saçımın biraz daha yıpranması kaçınılmaz oluyor. Sizce hangi ürünler daha iyi gelir saçlarıma? Nelere dikkat etmeliyim?Kimyasal İşlem Görmüş Saça Nasıl Bakılır?
Kimyasal İşlem Görmüş Saça Nasıl Bakılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Merhaba 🧸 Öncelikle şunu söylemeliyim ki bu konuda çok bilgim yok ama bir zamanlar ben de saçlarımın zaman ki tecrübelerimi sana aktarabilirim. Öncelikle boyalı saçlar ve işlem görmüş şampuan ve saç bakım ürünleri oluyor, onları kullanabilirsin. Daha sonra bence en iyisi doğal saç bakım yağları kullanmak. Böylece boyalı, işlem görmüş ve yıpranmış saçlar kendisine geliyor. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, tatlı badem yağı, çam terebentin, çörek otu yağı, saç bakım yağı, dambur amla saç bakım yağı gibi yağları kullanabilirsin.
Sarı saç tutkunları seni çok iyi anlar bence :) Mesela ben... Saçlarımı açmadan asla istediğim tonları elde edemiyorum. Hatta bir ara gri saç hevesim vardı saçlarımı beyaza kadar açmak zorunda kalmıştım. Her ne kadar kaliteli açıcılar tercih edilse de sonuçta kimyasal.. Haliyle saçlarım da yıpranmaktan kaçamamış oluyor. Böyle durumlarda saçlarımı nasıl kestirmeden kurtardığımı anlatmak isterim.
Kimyasal İşlem Görmüş Saça Nasıl Bakılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
1- Onarıcı saç bakım ürünleri kullanmak
kimyasal işlem gören saç bakımı
Kimyasal ürünlerden yıpranan saçlar için en doğru tercih onarıcı bakım ürünleri kullanmak olacaktır. Benim tercihim Elidor Anında Onarıcı Bakım Serisi oluyor. Elidor Anında Onarıcı Bakım Şampuanı C vitamini, seramid ve keratin içeren özel formülü sayesinde saçlarımı kısa süre içerisinde toparlıyor. En iyi etki için tüm seriyi birlikte kullanmakta fayda var.
2- Isıdan uzun bir süre uzak durmak
İşlem görmüş saç bakımı
Yıpranmış saçlarınıza bir de ısı uygularsanız saçlarınız onarılması imkansız hale gelebilir. Bu sebeple saçlarınız kendine gelene kadar ısıdan uzak durmanız çok önemlidir.
3- Doğal yağlardan destek almak
Yıpranmış saçlar için badem yağı
Özellikle badem yağı yeni saç oluşumunu destekler ve yıpranmış saçların onarılmasına destek olur. Dilerseniz haftada bir olacak şekilde saçlarınıza zeytinyağı bakımı da yapabilirsiniz.
4- Düzenli yıkama rutini oluşturmak
Saçlarınızı her gün yıkamak daha çabuk onarılmasını sağlamaz. Aksine saçlarınızı daha fazla kurutacaktır. 2-3 günde bir saçlarınızı ılık su ile yıkamak saçlarınızın sağlığına kavuşması için en ideal olanıdır.
5- Saçlarınızı sık sık nemlendirin
Açılmış saç bakımı
Kimyasal işlem görmüş saçların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de nemdir. Bunu da Elidor Anında Onarıcı Bakım Expres Bakım spreyi ile kolayca karşılayabilirsiniz. Günlük ya da 2 günde bir kullanabilirsiniz.
İşlem görmüş saçlara öneriler Kırıklarını aldır saçların nefes alsın Saç kremi mutlaka uygula Boyalı saçlar icin uygun olan şampuanlardan al Ve düzenli olarak saç maskesi yap Saç maskesi olarak zeytinyağı ve yumurta sarısı kullanabilirsin