Kim ışıltılı saçların parıltısına kendini kaptırmak istemez ki? "Ben isterim, ben isterim!" diyen sesleri duyar gibiyim. O halde hazır olun, çünkü bugün saç cilasına ait tüm soru işaretlerini silmeye geldim.🥳 Saç cilası nedir diyoruz ve en temelden başlıyoruz.🤩
Saç Cilası Nedir?
Saç Cilası Nedir?
Artık birçoğumuz saçlarımızı düzenli olarak boyatıyoruz ve bu konudaki en büyük sıkıntımız da bence, saçlarımızın belli bir süre sonra o ilk günkü parlaklığını, canlılığını ve rengini kaybetmesi. İşte saç cilası da tam olarak bu noktada devreye giriyor. Boyalı saçlarınızda zamanla oluşan mat görünümü ve kötü duran yansımaları engellemek için saç cilası oldukça tercih edilen bir yöntem. Yani saç cilası, hem saçlarınızdaki boyanın daha uzun süre rengini korumasını sağlıyor hem de saçlarınızın daha parlak ve canlı gözükmesini.🤩
Saç Cilası Neden Yapılır?
Saç Cilası Neden Yapılır?
"Saç cilası neden yapılır?" sorusuna gelecek olursak aslında yukarıda da bahsettiğim gibi eğer boyalı saçlara sahipseniz ve saçlarınız eski canlılığını, parlaklığını ve rengini yitirmeye başladıysa ya da çoktan yitirdiyse saç cilası yaptırmanızın zamanı gelmiş demektir.
Saç Cilası Hangi Zamanlarda Yapılmalıdır?
Saç Cilası Hangi Zamanlarda Yapılmalıdır?
Saç cilasının yapılacağı zaman dilimi bazı kuaförlere göre değişkenlik gösterebiliyor. Genelde saç cilası saçların boyandığı gün yapılıyor olsa da bunu geciktirebileceğini de düşünenler olabiliyor. Ancak benim önerim en geç 1 hafta içerisinde cilanızı yaptırmanız yönünde. Yoksa saç renginizde istenmeyen sonuçlara sebep olabilirsiniz.
Saç Cilası Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Saç Cilası Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Söz konusu saç cilasının faydaları olduğu zaman inanılmaz etkili olduğunu anlamışsınızdır. Ancak saç cilası uygularken ya da yaptırırken mutlaka boya ve oksidan karışımının miktarını doğru tutturmak, hazırladığınız karışımı saçlarınızın her yerine eşit ve doğru miktarda uygulamak gerekiyor. Bu noktada da benim önerim bu işi gerçek bir profesyonele bırakmanız yönünde.
Umarım saç cilası ile ilgili tüm soru işaretlerinize cevap olabilmiştir bahsettiklerim, keyifli okumalar.😍