Üniversitede rasta yaptırmıştım ''Tığ''. 50 boğumdu yaklaşık 230 lira falan vermiştim. 3 ayda bir saçları toparlamak için düzenlemeye gidiyordum. Düzenlemeden kastım saçlar uzağı için diplere de yapıyorsun rastayı.. Hani bu aralar diyorlar ki, işte bit ilacıyla falan dolaşıyorsun yalan o birader. Tam tersi boğum boğum olduğu için saçların hava alıyor. Normal şampuanla da yıkayabilirsin kafanı ama kesinlikle kremsiz olacak. Kendi özel şampuanlar da var. Her boğumu ovalaya ovalaya kendin yıkıyorsun. Evet biraz zahmetli. Balmumuna gelince kesinlikle önermiyorum... İllede balmumu yaptıracağım diyorsan saçlarına 4-5 ay yıkama kendisi rasta olur. Eğer kendine yakıştırmazsan yapacağın tek şey... Al makineyi eline vur kafana. Başka alternatifin yok. O saç gidecek aga... Ya seve seve, ya seve seve.. Sonra tekrar rasta yaptırmayı düşünürsen fazla uzamadan ek rasta kullanabilirsin. Sentetik rasta peruk veya gerçek saçtan kendi saçına yapılan ekleme. Bu işlem yapıldıktan sonra anlaşılmıyor ek olduğu. Yalnız ufak bir sıkıntımız var yolda yürürken insanların %80'i dönüp sana bakıyor. Birde ben 2.01 boyunda bir insan olduğum için daha çok dikkat çekiyordum. Bir ara kafama esti vurdum kafaya makineyi. Şu anki saç stilim pompadour.
^^
vdk9823 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle bal mumu kullanmadan yapılan rastada da açılma söz konusu olmaz. Ben de bal mumu kullanılmasından yana değilim. Bir dönem yaptırmayı düşündüğüm için biraz araştırmıştım. Aklımda kalanları paylaşayım seninle. Rasta çok fazla yıkanmıyor. Uzun sürelerde yıkıyorsun ve yanlış hatırlamıyorsan belli bir yıkama şekli ve ürünü var. Evet, artık rasta istemiyorum dediğin zaman kazıtman gerekiyor saçlarını çünkü açılması imkansız :D Ama devam etmek istiyorsan uzadıkça diplerini de rasta yaptırman gerekiyor. Süreden kastını tam anlayamadım ne kadar sürede yapılır diye soruyorsan onunla iligli bir bilgim yok ama ne kadar kalır öyle dersen dediğim gibi yapılan rasta çözülmüyor :D
210 Yorumla- +1 yıl
Tam emin olmamakla beraber şekilde de yaptırabilirsin diye düşünebiliyorum ama saçın dibi normal uçları rastalı biraz komik durabilir :D
- +1 yıl
Sorun olacağını sanmıyorum :D Yaptırırsan güle güle kullan ben saçlarıma kıyamadığım için yaptırmamıştım :D
- +1 yıl
Ben daha yeni uzattım sayılır :D Bir de düz değil benim saçlarım kıvırcık, seviyorum saçlarımı yani :P
- +1 yıl
O zaman rasta yaptır bence :D Güle güle de kullan :D
- +1 yıl
Evet para olan bir zamanda yaptırmak gerek epey masraflı bir iş :D
+1 yılerkek arkadaşımın eskiden saçları rastaydı 4 sene falan öyle kullandı benimle tanıştı sıfıra vurdu herif saçları eheheh :D çok yakışıyordu ama zorlanıyodu rahat hareket edemiyodu temizliğinde sıkıntı yoktu ama bal mumu kötü falan kokmuyodu onu da söyliyim tek tavsiye etmediği tarafı tığ ile yapılması 3 gün sürmüştü onun hiç uyumamıştı 3 gün boyunca tığ ile kafasında uğraşıldı kafa derisi çekildiği için ağrı ve acıdan da 1 kaç ay yatamamıs duramamıs kestikten sonra çok rahatladım diyodu ama rasta izleri kafasında keseli 2 ay olmasına rağmen haala belli yol haritası gibi yani pişman :) ama rastalarını saklıyo tarantula örümceği gibi poşette duruyolar :D
12 Yorumla- +1 yıl
duşta alıyodu merak etme temizdi de zaten saç nefes almıyo bit mi olmadı 4 5 senede adamın kafasında saçta bal mumu olursa bit mitte olmaz saçı sarıyo saklıyo çnkü
link
aradığın cevapları bu kızda bulabilirsin.14 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- Saç Bakım konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaşım bir tanıdığına yaptı.tığ ile yapıyordu.bir süre sonra açılma oluyor ama yine tığ ile halledebilirsin bedavaya.çok zaman alıyor haberin olsun.temizleme işi zor.arkadaş duş alırken her seferinde saçlarını yıkamıyo.kurulamak zor.pis oluyorsun.yıkasan durulamak zor şampuan kokuyo ve kalıyor.tamamen açamazsın kestirmen gerekiyor.ne kadar sürer dersen 2 haftada bir tazelersin sanırım tığ ile.başka bişi varsa cevaplayım
12 Yorumla- +1 yıl
yaptırıp da tam tersini söyleyenler de var. kimse %100 emin konuşmuyor. kimisi hiçbir zorluğunun olmadığından ve rahatlıkla bakabildiğinden bahsediyor, kimisi ise aynı senin gibi sadece sorun olduğundan. müthiş bir bilgi karmaşası var ülkemizde rastalı saç hakkında anlaşıldı. teşekkürler cevabın için bu arada
- +1 yıl
geçen hafta cumartesi arkadaşlardaydım.yanımda düzelttiler tığ ile. düzeltmesi bile epey zaman aldı.benim saçlarım kısa olduğu halde hergün yıkıyorum yağlanıyor.birazda sana bağlı.istanbulda hele her taraf pislik.mafoluyor saçlar.adam saçını öyle yapmış tabikide havasını atacak çok güzel diyecek.nasıl zor olmuyor anlamıyom.adam pislik içinde yaşamaya alışmış abi.yılda bir defa yıkıyo.kokusuna alışmış anlamıyo bile.ben azıcık uzasın karışmaya başlasın hemen kestiriyorum.o yüzden yani.rica ederim:D
Ben yaptirmistim fazla uzun yaptirirsan kafan suda cok agarlasiyo cünkü aralarina sahte sacla Ek yapiliyo ,bsnyoyu doldur icine sampuani dök bir sag bir sola salla ya vaz gec bosver
112 YorumlaBal mumuyla yapılan daha rahat yıkanıyor ama ne kadar temiz olur orası mechul. Kızların bayıldıgı saç bu arada zerre kadar hoşlanmasamda kızlar bayılıyor. Sıfıra vurmadan kurtulamassın diye biliyorum
11 Yorumlabikere rasta yaptıralar duş alamıyo onun özel spreyleri var onlardan sıkıyolar saçlarına. sıkıldığındada kazıtman lazım açılmıyo çünkü
25 Yorumlarasta çok hoş çok güzel görünüyor.bence yaptır yani farklı duruyor , tarz duruyor.nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yok :)
12 Yorumla- Saç Bakım konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhenüz yaptırma cesaretini gösteremedim ama rastalılara aşık oluyom :(
119 Yorumla- +1 yıl
gecme :( yaptir
- +1 yıl
onlar pis olmak icin dus alnamak icin bahane araysn insanlar.
- +1 yıl
yasin kac ve okul is durumun felan ne ?
- +1 yıl
2 seneye okulun biticek askere gidiceksin. donuceksin ise giriceksin. tabi meslegine is ortamina gore de degisir ama belli bir yastan sonra yaptiramicaksin muhtemelen ve hep icindr kalicak.
- +1 yıl
pisman olsan nolcak 1 2 ayda normak bir saca kavusursun.ama ilerde keske yaptursaydim diye pisman olursan biraz daha problemli gibi
- +1 yıl
amma kararsizsin sen dr
- +1 yıl
e diyom ya.yarinobur gun ciddi konumlara geldiginde yaptirabilcek misin ?yaptiramicaksan her rasta kafa gordugunde ic gecirmicek misin
- +1 yıl
yaptirmazsan hic bilemiceksin
- +1 yıl
insallah
- Saç Bakım konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılRastalı saç herkese yakışmöıyor ve bildiğim kadarıyla bakımı falan da uğraştırıcı
11 Yorumla Rasta yaptıran herkesin bitlendiğini düşünüyorum, doğrudur değildir bilemem
13 YorumlaBildiğim kadarıyla tığ ile yaptırılınca kazıtmak gerekmiyor. Ama bal mumunda kazıtmadan halledemezsin.
11 YorumlaBende tek rasta felan yaptırmayı düşünüyorum ya ama kararsız kalıyorum her seferinde :/
13 YorumlaYa rastadan oldum olası tiksinmişimdir ve bir kaç videoda gördüm abi nolur yapmayın bunu kendinize bitlenmiş gibi, dilenci gibi, evde iki yıldır şampuan yokmuş gibi iğrenç ötesi görünüyo içine u almıyo doğru düzgün diye duydum ya bence bir kaç hafta kullanmak istediğin bir saç ve heves için fazlasıyla gereksiz bir çaba ya :/
0237 Yorumla- +1 yıl
O senin kisisel tercihin o zaman kestirmek istiyosan sorun yok ve buda benim kisisel tercihim ve zaten ben kimseye benzemeyi sevmem farkli olmak iyidir ve sirf herkesin sevdigi biseyi sevmiyorum diye eksi vermek gayet mantiksiz herkes herseyi sevmek zorunda degil ekside alsam sevmiyorum abi pis bisey iste o kadar
- +1 yıl
Eksi konusunu sana demedim zaten verenler kendini bilir. Ayrıca sırf farklılık olsun diye değil gerçekten sevmediğim için sevmiyorum. Nasıl yapıldığı önemli değil içine doğru düzgün su almayan bişeyde bahsediyoruz en fazla ne kadar temiz kalabilirki? Soru soruyosun cevaba saygı duymuyosun enteresan gerçekten
- +1 yıl
cevaba saygı duymuyorum değil söylediklerine cevap veriyorum. doğal rasta olacağı için saç sürekli hava alacak ve gayet sağlıklı bir şekilde duracak. uzun zamandır araştırıyorum merak etme en çok takıldığım konu temizlik konusu zaten. sadece yanlış bildiğin şeyi düzeltmek istedim. gerçekten beğenmeyene tabi ki lafım yok zevk meselesi ama sırf "çoğunluk beğeniyo, ben beğenmeyip farklı olmalıyım" diye beğenmeyenlere benim lafım. bir zamanlar "herkese var, converse giymem" diyen tayfaya yani.
- +1 yıl
Ben farkli olmayi severiim derkende herkkes seviyo dedigin iicin kullandim o lafi farkli olmak icin falan caba harcamam conversede bayilirim hala daha yani ustume.alinmiyorum o zaman temizlik isini.cozduysen gule gule kullan yaptirinca ne diyim ben.isin o boyutuna bakiyorumda hep hayurli llsun sana simdiden o zaman. Aciklama icin sagol :)
- +1 yıl
havuzun her yeri aynı derinlikte ama suda tedirgin olan insanlar olduğumuzdan orda yapamayız. ben seni bırakmam zaten hayatta ortada ama her neyse şu an konuşulcak şeyler değil bunlar. çok üzgünüm söyleyecek bir şey bulamıyorum bu tür konuları da hiç sevmem içim daralıyo o yüzden iyi olduğunda yaz yine tamam mı..
- +1 yıl
Denedinmi mi? Ya ben suratına bile hiç bakmadımki reddetmek ne kelime aşık olucak cesareti nerden buldu bilmiyorum yapıştı yakama kaç kız hasta ona benden ne istiyo anlamadımki. Valla ben bulmuyorum abi hepsi seçme geliyo bana ya nerde bir mal var o gelir beni bulur bela çekiyorum ben ya
- +1 yıl
Bas belandan kurtulduguna sevindim yoksa ben el atcaktim hala pesini birakmasaydi. Tum kizlar pesinde olayi da hikaye ayrica gotunu kaldirmayin cocugun. Yollu olanlar disinda hicbir erkegin pesinde kizlar dolanmaz. Hayatinda goremicegin yakisikli erkekler gosteririm onlar bile kendi cabasiyla kiz tavliyor. Hadi dogru diyelim; sen de cook guzelsin demek ki yuzune bile bakmadigin cocuk sana asik olmus :D
- +1 yıl
Yok ya güzellikten değil abi ben İstanbul'dan gittim ya Amasyaya uzaktan gelmiş olmanın verdiği bir merakla sulandı yoksa o kadarda güzel değilim bşde şehir dışı manita yapalım dedi heralde :) Bende zaten tüm kızlar peşinde derken mübala yaptım lafın gelişi yani 3 5 seveni var işte aman banane ya bu arada ks ye bir aydır girmiyodum sen aklıma geldiğin için girdim :D
- +1 yıl
sende cansın abi :D mesafeli ötesiyim zaten ya face hesabımı falan bir görsen 330 kişiden 30u erkek onlarında 20si akraba harem gibi bütün hesaplarım öyle böyle değil ama napiyim ya benim yaşımdaki erkeklerde çok mallar abi onlar bir beyin gelişimini tamamlasın sonra arkadaş olurum belki yoksa çekilmiyolar böyle ya hiç benlik muhabbetler değil sonuç olarak istediğim erkekte yok zaten ben böyle süperim :D senden ne haber :D
- +1 yıl
çok iyi ya senin gibi kız kaldı mı hele o yaşlarda :D benim standart ya sözde okuyoruz işte ev işleriyle uğraşıyorum. haftaya istanbul'a gitcem doktorum beni görmek istemiş bir gelişme varmış da buradan detay vermicem herkesin bilmesine gerek yok bu konuyu. onun heyecanını falan yaşıyorum işte :)
- +1 yıl
işte normalde vardı ama iyiye dönme ihtimali doğmuş. çok kendimi kaptırmıyorum sonra hayal kırıklığı yaşamamak için ama umut güzel şey :) sana anlatırım sorun değil konuşuruz detaylı ama gizli olmayan sorumda bu tarz şeyler anlatmayı sevmem. bu kadar cevap içinde kanımın bir tek sana ısınıp, çok yakın hissetmem ve kardeş olmamız boşa değilmiş demek ki bak benim kafadan olmandanmış :)
- +1 yıl
ahah aynen ya senden çok korkuyodum ilk tanıştığımızda ama sonra ipleri elime aldım artık psikolojik üstünlük bende :D özelden tanıştığımız zaman anlatırım ama çok da heyecan yapma kanser falan değilim ölüm döşeğinde değilim ama yine de kurtulursam çok güzel değişiklik olacak hayatımda :)
- +1 yıl
Çok fenasın ya demek herşey üstünlük içindi ahaha :D Yok ya ne heyecanı zaten Allah korusun olmada ya hem kanser falan oluncamı oluyo dert sanki ona bakarsan bende kronik gastirik var mide rahatsızlığı hayatımı mahfediyo doktorlara göre küçücük bişey önemsiz ama bide bana sor mide bulantısı mide ağrısı bitmiyo berbat bişey yani biri tedavi bulsa kanser atlatmış kadar sevinicem bende
- +1 yıl
Fenerbahçe bende :) Ya ama ben az bile geziyorum sorun şuki benm çok arkadaşım var hatta benm sıradan arkadaşım yoktur en yakın dostlarım vardır onlardan çok var haftada birer kere görüşsem boş günüm kalmıyo benm ama işte hep ektiğim halde yine meşgulüm hem ben azcık geziyorum ya :)
- +1 yıl
allahtan azcık geziyosun her günün doluymuş ektiğin halde :) insanın çok dostu olmaz, çok az dostu olur. umarım bu konuda canın yanmaz yani her arkadaşına dostum dememelisin çünkü arkadaşlıkla dostluk çok farklı şeyler. benim de çook fazla arkadaşım vardır ama 3-5 dostum hepsine bedeldir. dediğim gibi herkese dostum deme. nerde çokluk orda eheh :)
- +1 yıl
O sözü biliyorum ve emin ol benimkiler dost genellemeden biraz farklı benim durum en yakın zamanlısı 5 yıllık arkadaşımdır 5 yıldan aşağısına yakın arkadaşım bile diyemem ben insanları zamanla tanırsın ben zamanından önce gelen dostluğa inanmam ki zaten onların 1 ya da 2 dostundan biriyimdir ama benim için durum öyle değil. Ya şöyleki mesela ben iyi arkadaşlık kurduğum insanı geride bırakmam 9 yıllık bir arkadaşım var mesela üst komşumdu taşınalı 7 yıl oldu ama hala her hafta beraberizdir...
- +1 yıl
...2 otobüs değiştirmeye ve 1 buçuk saat yola rağmen her anımda yanımda olana dost derim ben mesela ben amasyaya okula gidicekken sabah 5te uyanıp okula gitmeyip benmle havaalanına gelen 3 hafta gelmiyceksin diye ağlayan insanlara falan işte ya benim için bişeylerden vazgeçtiğini bilirim. Ve dedim ya ekiyorum diye biriyle buluşamayıp diğeriyle bişeyler yapınca kırılırlar bana en yakın arkadaşın ben değilmiyim diye gerisi önemsiz insanlar ya.
- +1 yıl
bana bunları anlatman anlamsız. dostluğun ne olduğunu öğreteceğin en son kişi benim. 15 yıllık çok yakın arkadaşım ve uğruna bir çok şeyi yapacağım kişiler var ve dostum, canım ciğerim demiyorum. dostluk çok özel olmalı. sayısı çok ama çok az olmalı. onların çoğu senin yakın arkadaşın inan bana. sadece yakın arkadaşım olduğu halde saatler süren uzaklıktaki şehirde okumasına rağmen yanına gittiğim arkadaşlarım var ve yakın arkadaşlık da basit bir mertebe değil. hava alanına gitmek falan sıradan
- +1 yıl
ben zaten değerli olan her arkadaşımı bırakmaya götürürüm. ağlamak da yakınlık göstergesi değil güçsüzlük göstergesidir. uğruna öleceği dostu için ağlamayan insanlar da vardır ama bu onu sevmediği anlamına gelmez. ağlamak biraz da karakter meselesi. ben gezi olaylarında gece kaçıp kendimi kurtardığım halde dostumu bulamadığım için geri döndüm ve belki dayak yiyordur diye kendimi ortaya atıp dayak yedim. yemediği halde "ya yiyorsa?" diyerek ben de yedim ve o yemediği için kendi acımı unuttum
- +1 yıl
bu konuda tartışmayacağım sen istediğin kadar kişiye dostum diyebilirsin ama bu konuda zıtız onu biliyorum. fazla şey yaşamamış, görmemişsin yoksa yakınlıkları da derecelere bölerdin. dostlarım ve sıradan arkadaşlarımdan ziyade, birçok kategoriye bölerek herkese daha adil muamele yapabilirsin. hadi geç kalcaksın gitsene artık sen :)
- +1 yıl
Bakış açısına bağlı şeyler ve yaşa bağlı mesela 20li yaşlarda bir insan için sıradandır ama 12 13 yaşında bunların yapılması bana göre çok özel dediğim gibi sadece bakış açısı. Ben nasıl davranırsam onun geri döneceğine inanıyorum şimdi değilse bile bir gün. onlar benim dostum çünkü ben onlar için aynı şeyi düşünüyorum. Hani derler ya çok seven kaybeder diye yanlış. Sevdiğin kadar sevilirsin. tabi herkese göre bu başka.
- +1 yıl
Ben yaşadığım için söylüyorum. evet yaşım henüz 19 ama bir çok şey geçti başımdan filmlerde olur denen şeyleri bile yaşadım. Hem ben kırdığım gibide kırarım tavsiye için sağol abi :D Giderim ya daha arkadaşımın gelmesine çok var evi senle konuşurken topladım daha vaktim var yani he tabi kahvaltı etsemde iyi olurdu ama feci üşeniyorumm :( Senin ne dersin var?
- +1 yıl
Ama ben sana hiç serseri demedimki recep ivedik benim favorim tembellik hayat felsefem falan uyandım evde kimse yok kahvaltı hazırlamaya üşendiğimden kahvaltı etmiyorum sırf biri hazırlar diye kızları kahvaltıya davet edesim va tabi onlara öğle yemeği olcak ama olsun gelin hazırlasınlar çok açım ya :D
- +1 yıl
Biliyom ama ama ama ama abicim şimdi şey oldu ben hem üniversite 2. sınıf öğrencisiym hem anaokulu öğretmeniyim artık bide dgs ye hazırlanıp, haftada bir roman bitirip , yabancı dizileri takip edip, aynı zamanda da haftada bir gün sinema en az iki akşam da gezmeye gidince giremiyorum nete :/ bide pcmin şarj kablosu kayıptı daha haftasonu aldım yenisini :(
- +1 yıl
ahah kamyonet değil ama yeni yasa çıkarsa jeep tipi büyük araçlar için B2 tarzı bir ehliyet çıkacak ve onunla kullanılacak. şu an için normal ama. yok ben de unutmam ama bu sitede uzun vadede kalmayı düşünmüyorum. ben ansızın çekip giderim en fazla bu sohbetimiz akılda kalır ona üzülürüm.
Rasta, eğer kullanmayı bilirsen çok güzel bir saç stili daha önce yaptırmayı düşünüyordum fakat düsünmüyorum suanda, askerden sonra düşünüyorum çünkü kaliteli bir rasta yaptırmak için en az 1000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmak gerek :)
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBilgim yok riskli ne desem boş.
Cugara yakayım.21 Yorumla Saç Bakım konusunda 13b cevap paylaştı. Yaparsan öyle birşey, fotoğraf isterük.
11 Yorumlarasta candır! Yaptır da saçlarına aşık olalım...
21 YorumlaKelim, rahatım.
Hiç böyle dertlerim yok... :D10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana yakışmaz uğurcuk
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSpık değilim beeee
çözülür o zaman
11 Yorumlaprofesyonel biri 10 saatte bitirebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana hiç yakışmaz tam dövülmeliksin
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen bana emredemezsin beee
Cevap sahibi+1 yıl:)))