Daha önce saçları için pirinç suyu kullanan oldu mu? Çok duyuyorum ama bir türlü fırsatım olmadı denemeye, detaylı olarak da bilmiyorum açıkçası. Saçların uzamasına destek oluyor mu? Pirinç suyu kullananlar tavsiye eder mi?Pirinç Suyu Saça İyi Gelir mi? Faydaları Nelerdir?
Pirinç Suyu Saça İyi Gelir mi? Faydaları Nelerdir?
Pirinçte bulunan vitamin ve mineraller saç bakımında oldukça etkili. Bu sebeple saç bakımında doğal yöntemlere yönelenler pirinç suyu kullanmayı tercih ediyor. Faydaları oldukça fazla, bir dönem ben de denemiştim çok uzun süre kullanmasam da saçlarımda gözle görülür bir fark yarattı diyebilirim.
Pirinç Suyu Nedir?
Pirinç Suyu Nedir?
Pirinç suyu pirinci suda bekleterek elde edilir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller hem saç bakımı hem de cilt bakımı için oldukça faydalıdır. Araştırmalara göre saçların hızlı uzamasına destek olduğu da bilinmektedir. Bu sebeple saç bakımı için tercih edilen doğal yöntemler arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Pirinç Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Pirinç Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?
Pirinç suyu saçların hızlı uzamasına destek olur.
Saç köklerini güçlendirir ve saçların zayıflamasının önüne geçer.
Saçlarınızın doğal bir şekilde parlamasına, sağlıklı görünmesine destek olur.
Saç kırılmalarının önüne geçer, dolayısıyla saçlarınız daha pürüzsüz görünür.
Saçlarınızın daha yumuşak hale gelmesine destek olur, kolay tarama sağlar.
Saçlarınızın daha hacimli görünmesine destek olur.
Pirinç Suyu Saça Nasıl ve Ne Şekilde Uygulanır?
Pirinç Suyu Saça Nasıl ve Ne Şekilde Uygulanır?
Pirinç suyunu saçlarınızın tümüne uygulamanız gerekmektedir. Köklerine masaj yaparak uygularsanız daha faydalı olur. Uygulaması zor değildir, ellerinizle ya da pirinç suyu koyduğunuz kaba saçlarınızı sokarak uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza pirinç suyu sürdükten sonra 20 dakika bekleyip, yıkamanız gerekmektedir. Bu işlemi 2 günde bir uygulamak kısa sürede etkili sonuç almanıza yardımcı olur.
Evet ben pirinç suyu yöntemini kullandım. Saçları hızlı uzatır, onarır ve saçları gürleştirir. Ben şu şekilde uyguluyorum: Bir gün öncesinden pirinçleri suya bırakıyorum. Kavanoza bırakıyorum. Bu süre zarfında pirinçler vitaminlerini ve minerallerini suya bırakır. Ertesi gün pirinçleri süzüyorum ve saçlarıma uyguluyorum. 1-2 saat civarı bekliyorum ve saçlarımı yıkıyorum. Saçlarım yumuşacık olmuştu. Saça zararı yoktur. Hazırladığım pirinç suyu şu şekilde:
Bu saça değilde daha çok cilde iyi geliyor biliyorsun pirinç öyle bir şey ciltteki bütün mesela üretmiş olduğu cildin kendi yağını nemini filan hepsini çok güzel toparlayabiliyor Ben geçen sene bunun içinde yüz maskesi yapmıştım mesela kaynattım daha sonra file haline getirdim de nişastasını sıktım çok güzel etki yaratıyor