Saç bakımının en önemli unsurlarından olan seramidlerin ne işe yaradığı, saça ne etki verdiği çok fazla merak ediliyor. Ben de merak ettiğim için detaylı bir araştırma yaptırmıştım, sonucunda da ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım diyebilirim. Bakımlı saçlar için kesinlikle olmazsa olmazlar, saç bakım ürünlerimizin seramid içermesine de özellikle dikkat etmemiz gerekiyor.
Seramid Nedir?
Seramid Nedir?
Seramid saçtaki nem oranını dengeleyen yağ molekülüdür. Saçlarımızdaki seramid seviyesinin azalması, saçlarımızın yıpranmaya meyilli olmasına, daha fazla nem ihtiyacı duymasına yol açar. Saçlarımızın çabucak kuruması da seramid seviyesinin azaldığını göstermektedir.
Seramid Ne İşe Yarar?
Seramid Ne İşe Yarar?
Seramid saçlarımızdaki nem oranını dengeler ve saçlarımızın ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. Dolayısıyla saçlarımızın bakımlı ve sağlıklı olması için seramid seviyesinin de normal olması gerekmektedir. Çeşitli nedenlerden dolayı saçlarımızdaki seramid seviyesi azalabilir, saç bakım ürünlerimizin seramid içermesine dikkat edersek bu sorunu da çözmüş oluruz :)
Seramidin Saçlara Faydaları Nelerdir?
Seramidin Saçlara Faydası Nelerdir?
Seramid yıpranmış, hasar görmüş saçların yeniden sağlıklı hale gelmesine destek olmaktadır. Saçlarınız soluk, cansız görünüyorsa ve çabucak kırılıyorsa seramid seviyesi eksik olabilir, bu sebeple bakım ürünlerinizin seramid içermesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Böylelikle saç deriniz beslenmiş, saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nem sağlanmış olur.
Elidor Anında Onarıcı Bakım şampuanı içerisinde C vitamini, keratin ve seramid bulunuyor. Yıpranmış ve hasar görmüş saçları kısa süre içerisinde onarıyor ve yeniden sağlıklı hale gelmesine destek oluyor. İlk yıkamadan itibaren saçlarınızın eskisinden daha sağlıklı göründüğünü fark edebilirsiniz, daha iyi etki görmek için saç kremi ile birlikte kullanmanızda yarar var :)