🌸🌸🌸

Selam.
Maalesef saç boyatmak saça ciddi zarar veriyor. Bu bilinen bir gerçek. İster amonyaksız ister amonyaklı hangi markayı satın alırsak alalım boyaların tamamı kimyasal içerik barındırıyor. Kimyasal madde haliyle doğal değil. Doğal olmayan her madde de saça ve saç derisini kötü etkiliyor.
Ben daha çok amonyaksız boya tercih ediyorum. Zararı minimuma indirmeye çalışıyorum. Zaten her zamanda kendi rengime boyuyorum. Ancak bazılarımız kahverengi/siyah olan saçı sarıya çevirmeye çalıştığından zarar çok fazlalaşabiliyor. Düşünsenize kısa sürede saçı sarıya dönüştüren bir maddenin saça olan zararını. Peki boyamaktan vaz mı geçelim? Yani kimse vazgeçmez sanırım. Ancak kaliteli malzemeler kullanan güvendiğimiz kuaförlerde yapmak en mantıklısı. Birde sürekli saç bakımı yapmayı ihmal etmezsek zarardan minimum düzeyde etkileniriz diye düşünüyorum.
Şart mı, tabii ki değil ama boyalı saçların normal saç tiplerine göre daha fazla bakıma ihtiyaç duyduğu da bir gerçektir. Eğer boyalı saçlarınıza yeteri kadar bakım yapmazsanız ve nemini koruması için doğru ürünler kullanmazsanız saçlarınız zamanla sertleşecek hatta keçeleşecektir.
Tamamen böyle denemez ama boyanın saçı yıprattığı da bir gerçek göz ardı edemeyiz. Defalarca saç boyatmak saç tellerine zarar verir mat görünmesine neden olur kırıklara bile yol açabilir. Burada önemli olan boyama sıklığı ve saça yeterli bakımı yapıp yapmamaktır. Boyayanların hepsinin saçı kötü mü değil elbette güzel saça sahip olan bir sürü saçını boyatmış kişi var. Mesele saça bakım yapıp yapmamaktır bakım kremleri sürülüyorsa saç düzenli yıkanıyor temizleniyorsa bence boyatmak da kötü etki etmez.
Cevap
18Cevap
Selam gadası 🙃
Boyalı saçlarında hacimli güçlü olduğunu görüyoruz. Bana kalırsa boyalı bile olsa önemli olan bakım yapmaktır.
Benım mavı şekerım gayette memnunum geçen sarı attırdım hoş durmadı ıcıme sınmedı Kuafor Bülent te bozdu bu aralar
Ben inanmıyorum ona yaaa aslına bakarsan sağlıklı dursun diye boyamak lazım hatta aksine 🤭
evet sart boyali sacimi 2 yilda anca topladim. mahvoldu birdaha tovbe
Geçmiş olsun :(
gecti gitti 2 kez boyadim 15 gun arayla sanirim ondan zarar gordu. fikriniz var mi
Evet o yüzdendir kesin. Üst üste mahvediyor. Keratin bakımı yaptırabilirsin
2 yil once oldu bu olay topladim sacimi kestirmekten bikmistim. tesekkur ederim♥️
Rica ederim 🤗
Hemde hoş duruyor boyatmayin siz beyazlarla da güzelsiniz
Bu aralar taktın sende saçlara. Boyatmak istiyorsan boyat işte saç senin değil mi?
Her şeyden önce insanlar saçını özellikle kadınlar kendisini hissettirmek için yaptırıyor
Normal boyayla saç yıpranmaz. Tam tersi saçı besler ama açıcı saçı yıpratır güçsüzleştirir açıcida dikkatli olunmalı
her işlem saçı bozar
Keşke doğal olmayı Bi kabullense bizim insanımız
Boya saçları kırdığını yaktığını biliyorum. Bence şart.
En azından çok boyatmamak ve organik boya kullanmak şart.
Benden sana kuaför olarak birde tavsiye iki günde bir Argan yağı sürerek besleyenilirsin saçlarını
Açıcı, oryal çok yıpratıyor. bunlar kullanılmadığı sürece diğer düz boyalar pek zarar vermiyor bence
Hiç ihtiyacım olmadı, bilemiyorum.
Boyatilmasa daha iyi gibi
Asıl boya saçı yıpratır. Bilginize.
Beni dışarı alalım
Tabii ve doğallık en güzeli.
Galiba bence evvett
Bu işin Aslını kimse bilmiyor
Şart, net şekilde. 😂
Mümkün kadar evet. Boya mahvediyor saçları
Boyatırsan yıpranır doğal olarak...
Kökü sende boya gitsin.
Bakım yapmak şart