Geçen yaz da başıma gelmişti, bu yaz da aynı şey… mevsimsel deyip geçiyordum ama şu an hala geçmiş değil. Maske yapıyorum, duruma özel şampuan kullanıyorum, 2 haftadır takviye alıyorum ama yok 🤦🏼♀️
Kullandığınız, etkili olduğunu düşündüğünüz bir ürün/yöntem var mı?
Saç dökülmesine karşı etkili bir şeyler önerir misiniz?
Duruma özel şampuanların hiçbirinin işe yaradığını sanmıyorum. Para tuzağı bence hepsi. Eğer işe yarasaydı kimse saçsız kalmazdı. Saç köklerini güçlendirmekten geçiyor bu durum. Zeytinyağlı sabun kullanabilir, süt ve süt ürünleri tüketmelisin. Faydası olur muhakkak.
Saç gürlüğü genetik ve hormonla alakası olabilir mi? Şimdük, coğrafya hocam (ben denemedim) sarımsak şampuanı denemek için kullandım dedi ilk zamanlarda bir şey olmadı; ama sonra hızlıca uzamaya başladı dedi. Aynı şeyi sakalı çıkmayan, seyrek olanlar içinde geçerli çok kullanıyorlar. Aloe vera kafa derisinde kan akışını hızlandırdığı için saç dökülmesini min. indirir ve saçın hızlı uzamasını sağlar. Ve en önemli madde: Saat 21.00 civarı yatman gerekiyor. Saat 22.00-04.00 arasında melatonin hormonu salgılanır ve bu hormon özelliklerinin arasında saç, sakal, kıl bakımını yapar ve daha güçlü, sağlıklı çıkmasını sağlar. Ayrıyeten uzaması da bu hormon yardımcı olur. (Melatonin hapları varmış "bilgim yok" beynin yeterince salgılayamıyorsa alına bilir de hem gerek yok hem de almadan önce uzmana danışmanı tavsiye ederim.) Sarımsak ve Aloe vera denemedim sende işe yarar mı fikrim yok heee bu arada badem yağı ve kenevir "kendir
Maskeler saçın yapısını cidden çok bozuyor. Bende denedim bu seferde saçım inceldi gibi.. İş yerinde cap takıyoruz onu çıkarınca saçlarım allak bullak olup, şekil almıyor. Yıkamayınca kendine gelmiyor. Tabi benim maske kuruluk içindi dökülme problemi değil..
Bence senin için de en iyi yöntem biotin takviyeleri olacak..
aynı sorun ben de de var. doktora gittiniz mi? bu aralar benimki de çok dökülmeye başladı. normalde hep oluyor ama şu sıra fazla gibi. çok dikkat ederim yağ sürerim, bitkisel şampuanlar kullanırım ama nafile