Bir saç sürekli dökülüyorsa ona dışarıdan değil, içeriden müdahale edilmelidir. Saç dökülmesinin en yaygın nedenleri şunlardır:
Mevsim geçişleri
Erkek tipi saç dökülmesi (Genetik faktörler)
Vitamin eksikliği
Çeşitli hastalıklar
Sürekli stres, depresyon gibi ruhsal hastalıklar
Günde insanın saçı 8 ila 100 tel arasında dökülür ve normaldir. Hatta mevsim geçişlerinde bu sayı 200'e kadar çıkabilir. Dökülen saçın yerine zaten yenisi çıkar. Ancak erkekler bu hususta hanımlar kadar şanslı değiller. Neden?
Çünkü erkeklerde testosteron hormonu ve buna bağlı DHT hormonu var. Bu DHT, saçı besleyen kandaki hücrelerein saç köklerine intikalini engeller. Saç kökleri, anajen formdan katajen forma geçer ve kandan uzaklaşıp deriye yaklaşır. Üçüncü faz telojen de ise saçlar iyice deriye yaklaşır ve dökülür. Yani burada elzem olan saçın beslenebilmesidir ancak DHT yüzünden erkeklerde kellik problemi vardır. Testosteron kadınlarda çok az ölçüde olduğundan mütevellit kadınlarda bir hastalık olmaması durumunda kellik sorunu olmaz. Kalıcı dökülmenin önüne geçilemez, sadece dökülmesi uzatılır. Domates türevi yiyecekler DHT'yi baskılar. Fazla şeker ise artırır.
Vitamin eksikliğinden kaynaklı dökülmeler de mevcut. Özellikle B12 eksikliği ve hanımların regl sürecinde saç dökülmesinin artması gayet doğaldır. Saçlar 12 yılda tamamen kendilerini yenilerler. Burada önemli olan dökülen saçın geri çıkmasıdır.
Yine ruhsal sıkıntılardan kaynaklanan dökülmelerde ruhsal problemleri aşma durumunda saçlar eski sağlığına kavuşabilir.
Ancak günümüz gençleri daha şanssız zira kirli hava daha çabuk saç döküyor. Ben saç dökülmesinin en çok içten kurtarılabileceğini düşünüyorum. Bunun için beslenme ve hormon dengesini korumak önemlidir. Şampuan olarak saç derisine en yakın Ketoral tercih edilebilir.
Kadınlar kadar olmasada hem kadınları. Hem erkeklerin ortak sorunu kardeşim ama genelde şöyle özet geçeyim Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Ancak uzun süreli saç dökülmeleri ciddi hastalıkların belirtilerinden biri olabilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesine neden olabilir. Şöyle bir online dergide hatırladığım kadarını yazicam saç bakımı diplerine zzarar vermeden Hint yağı ve balı ekleyip karıştır Bu karışımı saç diplerinden başlayarak uçlara doğru homojen bir şekildeYaymak gerekiyormuş bunu gibi bir şeydi bir dene bence zarar olmaz doğal
Merhaba. Çok yeni keşif ettiğim elidorun7 si bir arada saç güzelleştiren bakım kremi adeta saçlarımın dökülmesini azalttı. 2. kullanımda etkisini gösterdi herkese tavsiye ederim muazzam.
Benim saçlarım dalgalı elimi sacima götüreyim avucumun içi yumak yumak saç bir masaya oturup çalışayım bir saat masa üstü saç dolar o derece hele yatak odamdan hiç bahsetmiyorum ams bir türlü çözemedim mevzuyu