Selam canım, Elbette ki çoğu kez olmuştur. Çünkü her duş aldığımızda şampuan kullanamak istemeyebiliiriz. Zaten havalar çok sıcak ve sıklıkla duş alıyoruz. Her duş aldığımızda da şampuan kullanırsak eğer veyahut da başka herhangi bir ürün kullanırsak, saçlarımıza ne kadar büyük bir zarar verebileceğimizi düşünemiyorum bile.
Bazen de saçlarımızı kendi yağında bırakmak saçın sağlığı açısından oldukça iyi. Yani her zaman temiz saç iyi değildir. Saçın kendi yağına da ihtiyacı vardır. Ben çoğu zaman saçımı kendi yağı ile bırakıyorum. Ama tabii ki bu uzun süreli bir bırakma olmuyor. Sizlerede tavsiyem ara ara saçınızı kendi yağında bırakmak.
Evet özellikle yapıyorum bunu zaten hatta saçlarımı hiç yıkamıyorum bile. Saçları çok ve sık yıkamak zararlı olduğu, saçları döktüğü ve kepeklenmeye sebebiyet verdiği için ve artı olarak yıprattığı için saçlarımı hafta da iki kere, maksimum üç kere yıkıyorum çünkü kendi neminde beslenen saç daha sağlıklı olur, daha hızlı uzar, daha daha uzar gider.. ama her gün spor yaptığım için ve özellikle yaz ayları da geldiği için her gün saçlarımı yıkamadan, sadece vücudumu yıkayarak duş alıyorum.
Merhaba. Saç tipine uygun olan saç bakım yağı, şampuanı ve bakım kremi kullanmadan dışarı çıkılmamalı. Duş alırken bu adımlar takip edilmelidir. Aksi taktirde saçlar sadece su ile yıkanırsa kurur, matlaşır ve kırılır.
Genelde saçlarıma boyama işlemi yaptıktan sonra duştan saçlarımı şampuanlamadan çıkıyorum çünkü henüz saçımda yeni olan boya pigmentlerinin zarar verir düşüncesiyle şampuan kullanmadan çıkıyorum onun dışında her çalışına mutlaka şampuan kullanırım , tek sefer kullanırım ama kullanırım
Asla öyle bir şey yapmadım yapmam da her duş aldığımda mutlaka saçımı en az iki kez yıkarım bazen abartıp üçe çıkarıyorum🤭Benim için saç temizliği önemli hele uzun saçlarım olursa daha çok önemli evet bazen sıkılıyorumr ama bence bana yakışıyor.
Diyelim duş almışım, hazırlanırken yeniden duş almamı gerektirecek bir durum oldu... O zaman ikinci duşta şampuanlamam saçımı. Onun dışında her gün şampuanlarım.
Saçlarım biraz uzun ve sanırım karma yani ne kuru ne de yağlı olduğu için şampuan kesinlikle kullanırım. Aksi takdirde arkadan bağladığım da ya çok kuru ya da yağlı gözükebiliyo. En azından şampuan; daha yumuşak yapıp bir iki sac telinin yandan kaymasi ile güzel bi görüntü oluşmasına yardımcı oluyo 😊
En İyi Cevaplar