4 kişilik bir yakın arkadaş grubumuz var. Liseden beri birlikteyiz, her şeyi birlikte yaparız. Üniversiteden beri düzenli yaptıklarımızdan biri de her hafta kuaföre saç bakımına gitmek. Başlarda eğlenceli oluyordu ama artık çok gereksiz ve fazla geliyor. Ne zaman konusunu açsam sanki onları eleştiriyormuşum gibi bana tavır alıyorlar. Ben de ortam bozulmasın diye bir şey olmamış gibi gitmeye devam ediyorum onlarla. Sizce sadece onlara uyum sağlamak için saç bakımına her hafta yüzlerce lira harcamak mı zorundayım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu aralar çok duymaya başladık bu parayla ilgili soruları. Kimi aylık 7 bin kazanıyorum geçinir miyim der, kimi aylık 15 bin kazanıyorum diye soru sorup kız düşürmeye çalışır. Hadi hayırlısı :)
Neyse ben kendi adıma soruyu cevaplayım. Eğer bunlar benim arkadaşlarım olsaydı bir kere benim düşüncelerime, seçimlerime saygı gösterirlerdi. Ben o kadar her hafta bakım parası param olsa da vermem. Ama onların yanında onlara eşlik etmeye kuaförü eleştirmeye giderim :) Ama yapıcı eleştiriler yaparım. Kimseyi rencide etmem. Fikir veririm yine onların yanında olmuş olurum. Varsın onlar her hafta yaptırsın. Ben ayda bir yaparım.90 Yorumla
En İyi Cevaplar
Arkadaşlarını sen tanıyorsun. Onlarla kuaföre gitmeyi kestin diye seni dışlayacak tiplerse ki biraz öyle bir izlenim aldım. Muhabbet bozulmasın diye aynı şekilde devam edebilirsin. Ya da riske girip bu yüzden dışalayacaklarsa dışlasınlar da diyebilirsin. Tercih senin ama kendinden taviz vermek genelde pişmanlıkla sonuçlanır.00 Yorumla
+1 yılNe gerek var kuaföre her hafta o kadar para vermeye? Çok daha ucuz fiyatlarla daha iyi bakım yapmak mümkün. 20 TL ye bir saç maskesi alır 20 kişiye sürer hepsinden tonla para alırlar. Yok yani bakım yaptırıyorum diyorsunuz ama bakım da sayılmıyor nereden baksan.
Kimseye uymak zorunda değilsin. Kendin ol.00 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin açıkca söyle, bu gereksiz ve çok masraflı, üllede ekonomi gidişatı kötü savurgan olmamalıyız de. Başka bir fanteziye sürükle sen onları her haftanın bir günü sırayla evlerimizde buluşalım, birbirimizi ağdalayalım bir yandan da pasta çay, kahve yer içeriz de.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
49Cevap
+1 yılHer hafta saçınıza ne bakım yaptırıyor olabilirsiniz allah aşkına ya. Özenti bir arkadaş grubundan başka birşeye benzemiyor buradan bakınca. Ben niye arkadaşımla kuaförde sosyalleşeyim ki ne saçma. Gidin bi yerde blush açtırın miss gibi sohbetinizi edin. Kuaförde vakit öldürmek ne ya 😁
70 YorumlaHayır kimseye uyum sağlamak zorunda değilsin. Maddi durum belki buna el vermeyebilir. ya da senin tercihin onlara uyum sağlamaktan yana olmayabilir. İstediğin gibi davranmalısın bu konuda özgürsün. Kendi kararlarına kendin vermelisin. Kimseye ayak uydurmak zorunda değilsin.
30 Yorumla
+1 yılYa haftalık bakım neymiş ya? Şu saç-cilt bakımını çok fazla abartıyosunuz. Ayrıca her saçın bakım rutini aynı olmaz. Bir sürü saç tipi var. Yağlı-karma-kuru-dalgalı-kıvırcık-düz cart curt dolu yani. Haftalık bakım zaten gereksiz. Hatta aylık bile gereksiz. Evde yapılabilecek bi dünya maske tarifi var. 2-3 ayda bir gider kestirirsin. Eğer boyan varsa da gene 2 ayda boyatmak iyidir. Ombre falansa belki ayda 1 boyatırsın bu kadar yani. Maske, saç bakım kremi ve uygun şampuan yeterli. Bakım için kuaföre mi gidilir ya :D ben manikür pedikürümü bile kendim yapıyorum. Kuaföre bi saç kestirmeye bi de boyamı yeniletmeye giderim.
20 YorumlaSiz onlara değil onlar size ayak uydursun zira bu gidişle israf boyutunuz katlanarak artar. Evet herkes bakımına önem vermeli ama haftada 1 değil. 1 hafta gitmeyince bir anda saçımız yanmaz, kırıklar oluşmaz, ya da saman sülüğüne dönmez. Arkadaşlarınız paralarını çarçur etmeyi seviyor olabilir ama unutmayın ki dünyadaki ter derdimiz saçımızın bakımlı olması değil. Ayrıca insan ne oldum değil, ne olacağım diyecek. Gün gelir o her hafta acimadan saçınız için verdiğiniz paraya muhtaç olursunuz. Lütfen başkalarının karanlığına çekinmeyin. Elalem b*k yese onuda mı yiyeceğiz. Siz bir koyun değilsiniz ve onların peşinden gidip tin tin tinimine hanım şarkısı eşliğinde her dediklerini yapacak değilsiniz.
10 YorumlaBaşklarının senin benliğini ve düşüncelerini şekillendirmesine izin verme, sen tek başına bir bireysin ve özgür iradenle neyin senin için gerekli gereksiz olduğuna kendin karar vermişler, muhataplarına anca saygı göstermek düşür, göstermiyorlarsa arada bir samimi ilişki yoktur.
20 YorumlaHer hafta bakım yapmaya gerek yok ki bence saçı yorar. Ne tür bir bakım bilmiyorum ama her hafta yapılacak şey ancak doğal yağ ile bakım yapmaktır ki bu da evde rahatça yapılıyor, kuaförlerin bu yağları olduğunu sanmıyorum. İçeriğini bilmediğim ürünlerin bakım niyetine saçıma sürülmesini istemem.
10 Yorumlaİpin ucu kaçmış gibi
sen onlarla olmak için sürekli kendinden veren taraf olmuşsun
artık onların aksine ne fikir söylesen/yapsan gözlerine batarsın
karakterli ol, Bunu yapmak istemediğini söyle baktınki trip yapıyolar iletişimi azaltıyolar
sal gitsinler kimse vazgeçilmez değil02 Yorumla
Soran+1 yılResmen çocukluk arkadaşı gibiyiz, o kadar fazla birlikteydik ki birbirimizden başka arkadaşımız yok resmen
+1 yılSor bakalım kendine bu soruyu.
Bunu bize sorman bile ABSÜRT değil mi?
Yani bunun cevabını HAYIR diye veremiyorsan, hiç konuşma.
İllaki cevap mı istiyorsun?
Al sana cevap:
HAYIR. BAŞKA İNSANLARA UYUM SAĞLAMAK İÇİN SAÇLARINI, VÜCUDUNU VE GÖRÜNÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRMEN GEREKSİZ
Anlatabildim mi, cicim? 😒😒😒00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer hafta mı yer ay bile gereksiz masraf. Oğlum siz erkekleri bstırırsınız 100 lerce lira diyordunuz bir de ne kazanıyorsunuz saça yatırım yapıyorsunuz. Sanarsın araba benzin parası en azından arabaya ayda 1000 TL benzin alınca doya doya geziyorsun. Bu kadınlar adamın evine incir ağacı diker bizide s1kerler. Allah uzak tutsun bizden. Amin 🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorunda değilsin tabi ki kuaföre gidince kndilerini bakımlı zanneden insanlar sanırım. Bir taraftan da beceriksizler evde kendileri de birbirinden güzel saç bakım maskeleri uygulayabilirlerdi. Hiç bir şey yapamıyorsan uğraşmak istemiyirsan al bir tane hindistan cevizi yağı al tüm işini görsün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbuna karsı durmazsan özgüvenin ciddi anlamda zedelenecektir. sana sacma ve gereksiz geliyorsa gitme. eğer bunun için seni eleştireceklerse yol ver onlara. belli ki durumun onlar kadar iyi değil. evet kuaför dediğin zaten çoğunlukla gereksiz masraf. senin halinden anlamıyorlarsa üzülme onları silmekten
00 Yorumla
+1 yılNe münasebet? Onlar gibi olmak zorunda değilsin. Gözünü sevdiğim herkesleşmeyin yeter gare ya. Az biraz kendiniz olun. Bırak ne yaparlarsa yapsınlar. Kimse için yapmak istemediğin birşeyş yapmak zorunda değilsin 🍃
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın, ama nasıl hayır denir bilmiyorum
- +1 yıl
Çok kolay "sende gelsene kuaföre gidiyoruz" dediklerinde "hayır benim işim var" demen yeterli ama işte demekle bitmez dersen de bunu söyleyip evine git ya da -atıyorum- sağa doğru gidiyorlarsa sende sola doğru git ki istemediğini anlasınlar
Eleştirmek ne alaka? Ben gerekli bulmuyorum, artık size katılamayacağım diyebilirsin. Her şeyi de birlikte yapmak zorunda değilsiniz. Anlayış göstermek durumundalar.
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de öyle ama garip bir durum sanki anında dışlayabilirlermiş gibi
+1 yılTuhaf bir arkadaşlık ayini. Ne desem bilemedim. Bu durumdan hoşnut değilseniz gönülsüz gönülsüz yapmayın derim.
20 Yorumla
+1 yılHayır tabiki
Çok saçma düşünüyorsun bence
Arkadaşlık ayrı harcama ayrı bişey
Zaten fikirlerine saygı duyup değeriyorlarsa
Böyle bişeye dudak bükmezler
Tuvalete de birlikte gitmiyorsunuz sonuçta dimi00 Yorumla
+1 yılKendini harcamak zorunda bırakmışsın o kadar yıl devam etmişsin şimdi mi aklına düştü?
Arkadaşların saçlarını yaptırıyor diye yaptırmaya bilirsin otur bir köşeye ya da sonra görüş. Zorla seni götürüp saçlarını yaptırmıyorlar ya..00 Yorumla
+1 yılO karla beraber kuaföre git ama yaptırmak istemediğini söyle kuaför çıkışıda bir şeyler alıp parkta aldıklarını yersiniz onlarla beraber kuaförö gidiyorsun diye yaptırmak zorunda değilsin kuaförden sonra bir failiyetiniz varsa onlara katıl..
00 Yorumla
+1 yılHayir değilsin tabikide birak onlar gitsin sen gitme sırf bu yüzden konusmuyorsa seninle arkadaslarin gercek arkadas degildir onlarin parasi olabilir ama senin olmayabilir yani bu cok normal bi durum
02 Yorumla
Soran+1 yılMesele sadece para değil aslında. Neden her şeyi her zaman birlikte yapmak zorundayız bunu anlamıyorum sadece
- +1 yıl
Herkesin bir hayati var musait oldugu zaman ya da kendine ayirdigin bir vakit herseyi arkadaslarinla yapma zorunlulugun yok kendini bu sekilde şartlandirma
+1 yılHayır zaten yakın arkadaşınsa maddi durumunu zorlamayacaktır, biz her hafta yapmıyoruz çok paramız olsa dahi aktardan kendimiz alıyoruz kendi çapımızda yapıyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne kullanıyorsunuz, böyle bir şeyi asla kabul ettiremem galiba onlara
Zorunda değilsin tabiki olur mu ya öyle şey, her hafta gitme sende ayda bir katıl onlara ya da ayda 2 ye indir sana gıcık olurlarsa mesafe koyarlarsa koysunlar zamanla alışırlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer hafta yapilan saç bakimi bilmiyorum ben. Kuaförüm ayda 1 yapiyor, kadin para kazanmak icin daha sık gel demiyor yani ayda 1 yeterli diyo. Senin kizlar sosyete hayatina ozenip b0kunu cikartmis sanki.
20 Yorumla
+1 yılNeden? Arkadaşlarına uyum sağlamadığın zaman arkadaşların seni yargılıyor mu? Öyle bir şeye gerek yok bence. Eğer senin gerçekten arkadaşın ise onlar seni her halin ile kabul eder ve sever zaten...
00 Yorumla
+1 yılHayır zorunda değilsin tabikide, onlarla arkadaşlığın bozulmasın diye kendini zorunlu kılma lütfen. Seninde kendince kararların var özel hayatın var onlarında sana bazı konularda saygı duyması senın yanında olması gerek eleştirmek değil arkadaşlarını gözden geçir bence. Böyle her hafta saç olayıda cidden saçma ve maddi açıdan zarar görüyosundur eminim
00 YorumlaOnlar gittiğinde otur onları izle sen de, ben istemiyorum dersin sorarlarsa. Mecbur değilsin hayır demeyi bilmen gerek bence
02 Yorumla
Soran+1 yılSanırım gerçek problemim bu, hiç hayır denmez bizim ortamımızda hiç alışık değilim
+1 yılValla hic kimseye ayak uydurmak zorunda degilsin. Yasini basini almis akliselim bi insansan bazi konularda uymak zorunda degilsin..
02 Yorumla
Soran+1 yılAynı fikirdeyim ama bunu nasıl söyleyebilirim ki
- +1 yıl
Yaşını başını almışsın gördüğum kadarıyla. Gitmek istemiyorum diyeceksin. Deli gibi para harcayacaklari bir dost mu? Yoksa gerçekten seni sevdikleri icin deger verdikleri icin mi seninleler onu da görmüş olursun.
+1 yılArkadaş ortamını geçtim her hafta bakım yaptırmak çok saçma zaten. Ne bu canım mısır püskülü gibi mi saçlarınız
11 Yorumla- +1 yıl
Bence galiba sanirsam çok haklısınız hanimefendi
+1 yılhicte degilsin. gitme sende. benimkilerde surekli bulusuyor gereksiz sekilde ben canim istemezse gitmiyorum
10 YorumlaZorunda değilsin evde de bakım yapabilirsin doğal şeylerden ayda 1 falan yaptır anlarım da her zaman her zaman maddi açıdan gereksiz
00 YorumlaNe saçma bir uygulama🤔 ikiz çocuklara ya da yakın yaş aralagindaki çocuklara aynı tarz elbise giyindirmek kadar saçma 😁
00 Yorumla
+1 yılHayır değilsiniz, gerekirse size darılsınlar aldırmayın. Sizin mutluluğunuz ve ne istediğiniz önemli, onlar değil.
00 Yorumla
+1 yılDegilsin arkadaşların seni masrafa sokacaksa ne yapim öyle arkadaşı arkadaş dedigin fedakar olur eksigini tamamlar seni korur kollar
00 Yorumla
+1 yılParan yoksa veya saç bakımı yaptırmak istemezsen kuaföre gidersin saç işine girmeden oturursun böylece hem onların dediği olur hem senin.
00 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin. Bırak onlar sana ayak uydursun mk... Fakirim mk fakirim diye bağır ve ortamdan uzaklaş...
00 Yorumlawuu başkaları için bir şeyleri zorla yapmak zorunda değilsin
bir dahaki sefere bir bahane uydur gitme00 YorumlaÇocuk değiliz artık de, kendim istersem giderim falan de, zorunda değilsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılHer anımız birlikte, ya aramız bozulursa
+1 yılYa bence yine git ortami bozma da sadece sohbet muhabbet icin git. Bir sey yaptırmak zorunda degilsin ki..
00 Yorumla
+1 yılYuhhhhhh ne sacma bir aktivite her hafta bi de yazık o paralara o saçlara
10 YorumlaÖff cevabını bildiğiniz soruları sormayı ne kadar çok seviyorsunuz
10 YorumlaNeden arkadaşlarına uyum sağlamak zorunda olasın ki sen bir birey değilmisin? Yani onlar şunu yaptı bende yapmalıyım diye bütçeni neden zorlayasın
02 Yorumla
Soran+1 yılKendi düşüncem olmuyo bu, genelde sürüklenmiş oluyorum
+1 yılNasıl böyle kişiler ile yakın arkadas oluyorsunuz anlamıyorum. Benim 5. sınıftan beri bir tane yakın arkadaşım var birbirimizin herv şeyini biliriz ve ona gore davranırız. Birbirimizin yanında cok rahatiz işte ne bileyim para şovu yapmıyoruz
20 Yorumlaçok saçma bir düşünce.Çevrendekilere ayak uydurmak için kendinden ödün verme. Yanında olan seni olduğun gibi kabul etmeli
00 Yorumla
+1 yılBakımlı olman gerek ama bazende arkadaşlarının sana uyum sağlaması gerek
00 YorumlaSiz kızların en büyük sorunu saç, biz erkeklerin ise güzel saçlı kızlar :D
00 Yorumla
+1 yılarkadaşlarına uyum sağlaman gibi bişi neden var aranızda onu anlamadım
00 Yorumla
+1 yılSana zarar veriyorlar gelir gider dengesi kuramıyoraan onlaea uymak zorsunda değilsin
00 YorumlaSadece saç bakımı değil, istemediğin bir şey için kimseye uyum sağlamak zorunda değilsin.
00 YorumlaHer seferinde ne kadar ödüyorsun haftalik?
Ayrıca yaşlar kaç?00 Yorumla
+1 yılBence kimseye göre yaşamamalısın birşeyleri istiyorsan yapmalısın.
00 YorumlaHiçbir zorunluluğun yok boş boş para harcamanın bir anlamı yok hatta o arkadaşlardan da uzaklaş gerçek dost değildir öyleleri
00 Yorumla
+1 yılHayır, nasıl mutlu olacaksan o şekilde davranmalısın.
00 Yorumla
+1 yılBence değilsin durumu onlara açıklayabilirsin bence hepsi anlayışla karşılar
00 Yorumla
+1 yılSeni değiştirmeye zorlayan, istemediğin şeyler yaptırmaya kalkan kişilerden uzak durmalısın.
00 Yorumla
+1 yılHiçç gerek yok belli yaştaki insanlar farklılıklara rağmen arkadaş olabiliyorsa arkadaştır. Sen uyumsuzluk yaptığında neyin var üzgünmüşüm maddi anlamda sıkıntı mı yaşıyorsun diye sormaları gerekirdi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMal bir kadın değilsin o yüzden harcamazsın bence ama mal bir kadın olsaydın harcardın
Arkadaşların mal mesela10 Yorumla
+1 yılkuaföre gitmekten başka bir şey yapıyorsanız eğer onu birlikte yapık kuaföre onlar gitsin
00 Yorumla
+1 yılSan şöyle söyleyeyim. O insanların yanındayken onların yaptıklarını yapmaz; para harcamazsan, dışlanırsın. Arkadaşlarını değiştir.
21 Yorumla- +1 yıl
Sana
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyda bir olsa mantıklı olabilir de her hafta olması çok saçma. Kesinlikle gereksiz bir harcama.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle harcamamalısın bu bir tercih meselesi.. Saçını istediğinde değiştirirsin istemediğinde değiştirmezsin. Arkadaşların seni bu konuda anlayamıyorsa maalesef yanlış insanlar :/
00 Yorumla
+1 yılZaten ne geliyorsa başımıza bu arkadaşlar arasında çıkıntılık yapmayalım diye gelmiyor mu. Hep bir uyum sağlama çabası. sana tavsiyem yol yakinken dönnnnn🤑🤑🤑
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır tabiki öyle bı mecburiyetiniz yok tabii ki bunu istemediğinizi belirti bence
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Devamını Gör(108)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem