Kullandığım ürünler yaptırdığım bakımları toplarsak benim aylık 1500 tl’yi buluyor. Tüm arkadaşlarım garipsiyor bu durumu. Sizce abartı mı? Siz saçlarınız için aylık ne kadar harcıyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSaçlarını aşırı yıpranmış sürekli boyadan yanan kaynak yaptırmak zorunda kaldığın ve saçını kurtarmak için sürekli bakım yapmaya uğrasan bir profil canlandı gözümde hayır sadece şampuanım kremim ve saçlarımda sarı boya olduğu için mor şampuan ve kremi bide bi kaç yağ vs kullanıyorum total olarak aylık gider olarak hesaplamadım çokta güzel saçların diye övgüler alırım yani bu kadar uğraşmaya ne gerek 6 ay da bir en geç bide kesim yaptırırım aylığa vurursak 100 200 arası bir gider olur maximum buda
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aylık değil yahu bittikçe benimki. Argan yağı sürüyorum. Haftada bir maske yapıyorum bitti. Yaz aylarında saçlarım güneşte fazlaca açıldığı için yıpranıyor ekstra olarak hindistan cevizi kullanıyorum o zaman. Bir de saçıma ısı işlemi uygulamadan önce kullandığım bay bay makas var. Şampuan falan fark etmiyor evde ne varsa o. Her şeyi bittikçe alıyorum e her ay bitmiyor tabii ki. Yılda maximum 600 falandır şöyle bi yuvarlak hesap.
00 Yorumla
+1 yılaylık gerçekten çok fazla harcaman ben aktardan yağları alıp karışım yapıyorum yaklaşık 200 tl bir civara daha sonra zaten o bana 3 ay sağlam gidiyor saçlarımın uzunluğuna zaten profilimden bakabilrsin , p parayla birikim yapardın
01 Yorumla
Soran+1 yılhangi yağlarla yapıyorsun karışımı?
Abartı kelimesi biraz hafif kalır, o parayı bulamadıkları için çocukları yan odada saç kurutma makinasıyla ısınmaya çalışırken intihar eden insanlar var bu ülkede.
Çok para kazanıyorsundur harcarsın, bu suç değil ama yukarıda bahsettiğim olay gibi medyaya sızmayan çok fazla olay varken ve artarak devam ederken benim içim el vermezdi sadece saça o kadar para harcamaya...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
62Cevap
Vay bee ne isinde calisiyorsun skdkdkd
Yani bana gore abarti ve cogu kisiye gorede abartidir paran fazladir harcicak biryer bulamiyorsundur belki 🤷 sana normal gelebilir yani butce meselesi sonucta milyon dolarlik araba alanda var onlara bakim yaptirmalari falan var herkesin butcesi farkli paran coksa normaldir sana gore bize gore abarti 😅 ustune 1300 daha koy asgari ucret oluyor yani senin icin sorun yoksa, sorun yoktur normaldir yani seninde hosuna giden budur iyi hissediyorsan yaparsin
Bu arada benim ne kadara gelirsek degisiyor yaa skdkkf cunku berbere yer ay gitmiyorum bazen cok uzamasini bekliyorum yilda 1 bile oldugu oluyor kskdkf birtek sampuana harciyorum desek onunda fiyatini hatirlamiyorum ama tahmin edebilcegimiz gibi 20 30 falandir herhalde :)10 Yorumla
+1 yılBu kadar para harcadığına göre saçlarını iyi bir kuaföre boyatıyor olmalisin. Saçlarımda boya olmadığı için aylık bakım masrafım en fazla 70 tl civarı 🙈 Sadece kestirip evde bakım yapıyorum. Ve saçlarıma da çok iltifat alırım 😅 Bu kadar masraflı olmadığı için mutlu oldum 🤑
12 Yorumla
Soran+1 yılo kadar şanslısın ki...
- +1 yıl
🤣😂🤣😂😂😂😂🤣🤣🤐🤐
+1 yılHer ay bu kadar harcama saçma ve abartı tabi ki. Saçlara çok fazla bakım yapmakta zararlıdır. Her gün kullanacağımız ürünlere alışırlar. Kullanmadığımızda kötü görünürler. Çabuk yıpranmaya alışırlar. Sağlıklı olanı saçların kendi yağını salgıladıktan sonra yıkamaktır. Çünkü derinin kendi salgıladığı yağ kadar saçı besleyen hiçbir yağ yoktur.
Ben attım bir ay versem o parayı 7-8 ay gidiyor bana o ürünler. Neden her ay bu masrafı yapayım ki?20 Yorumla
+1 yıl1500 cidden çok çüş yani. Ben sadece saç kremi kullanıyorum. Bir de hindistancevizi yağı. Saçlarımı boyatıyorum ama her ay değil yani 2 ayda bir falan. O da anca 80-100 tl yani eğer kestireceksem 125 tl falan. Hindistancevizi yağını da sürekli satın almıyorum zaten. Aylık masrafım yok da 2 ayda 100-125
20 Yorumla
+1 yılKuaförden çıkmadığın belli garipsemeleri normal anlaşılan o ki sen kuaför olmasa kendi işini bile halledemicen..
1.500 nedir yaa tepeden tırnağa süsünüze harcıyorsunuz hadi bakımlı olan da bknu çıkarmayın o para kolay kazanılmıyor🤦♀️
Ben kuaföre yılda 2 ya da 3 kere gidiyorum harcamam da 200'ü bulmaz bir çok şeyi kendim yapabiliyorken kuaföre neden para savurim. 😉😎10 Yorumla
+1 yılBen saçımı kışın yıpranmanın en üst noktasına getirmiştim boyamaktan ( dışardan aldığım oksidanlarında etkiai var tabi marka olmayanların) doğal yöntemlerle uçlardan kestirerek eski hâline getirdim. Saç yapısını tanıyıp doğal ve uygun fiyatlada pek âlâ saç bakımı yapılabilir. Ha doğal yöntemler etkili olmadığında profasyonel ürünlere yönelinmeli. 🌺
10 YorumlaŞampuana 20-30 lira falan veriyorum.
Saç kremi bile kullanmam.
Saçlarımı da kendim keserim.
Şunu anladım, saçın güzelliği içten geliyor. Sağlıklı beslenmek, iyi uyumak, vitamin almak, stressiz bir yaşam, bunları sağlamaya çalışıyorum.60 Yorumla
+1 yıl.
2 ayda bir 30 TL saç tıraşı parası veriyorum.
20 günde birde 15 TL sakal tıraşı.
Yani buda ortalama aylık 37 lira 71 kuruş yapar.
Şimdi hesap edince fark ettim de,
Bayağı çokmuş bir ayarlama yapayımda tasarruf edeyim.
Acaba kendim mi tıraş olsam!00 Yorumla
+1 yılSu ve şampuan birde bakım yağları falan ohaaaa traş işlerini unuttum :) yavaş yavaş artmaya başladı. En güzeli burda noktalamak yoksa baya baya bende çok harcıyorum sanırım 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurda xper kasmak için açılmış bir konu. Bu kadar parayı kazancak aklın varsa burda olmazsın, aklın yoksa da büyük ihtimal başkasının parasını yiyorsundur. Aylık değil o saçların hepsini versen 2 bin tl etmez, istersen dene. Ben her halükarda israf diyorum. Saçları çok önemseyen biri olarak söylüyorum bunu, 1500 değil, 150 tl bile çok fazla. O kadar aç varken çıkartıp bunu yapıp birde burada konuşman. Çok yazık
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
+1 yılEvet abartı kesinlikle
Şampuan ve saç kremi onu da her ay almıyorum ve saçlarım şahane durumda
Gidersem kuaföre gider boyatırım o da ayda 200 tl22 Yorumla
Soran+1 yılmaske falan kullanmıyor musun?
- +1 yıl
Hayır o kadar gereksiz pahalılar ki ayrıca saçlarım iyi durumda ihtiyacım yok.
+1 yılBoya kullanmadığım için max 50 lira harcıyorum şampuan ve bakım kremi ama artık boyatmaya karar verdim canıma susadım heralde bunun açıcısı, keratin seti, boyası, bakım yağları derken 650 lirayı bulacak 😥
01 Yorumla
Soran+1 yılher şey boyatmayla başlıyor zaten.. aileye hoşgeldin🥰
+1 yılAbartıdan ziyade israf. O paraya 1 aylık kiralarını ödüyor milyonlarca insan. Yazık günah.
Birine yardım etmeye gelince 20 lira verirken eliniz titrer.30 YorumlaBazıları o paraya ev geçindiriyo kskdld valla ben evdeki saç kreminden başka bir şey kullanmıyorum saçıma. Ama ideal olanı 200 lira falandır bence ( saç boyaması yoksa).
20 YorumlaŞampuan ve saç kremi. Bu kadar. Kendim boyuyorum siyaha. Zaten siyah boya tutturulamayacak bir renk te değil. Saçlarıma ekstra bir harcama yapmama gerek yok çünkü saçlarım gayet sağlıklı. Her ay siyaha boyamama rağmen kırık bile yok. Isı falan da kullanmam saçlarım için. Kendi doğal şekline bırakırım. Sen o şekil için kuaföre gidebilirsin ama 1500 verme. Sonra çok şanslı hissederim kendimi😅😂
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyda bir berber 25 Tl bitti. Şampuan kullanmıyorum. Hataydan gelen Zeytinyağındna yapılma sabun var onu kullanıyorum. 1000 - 2000 küsürleri harcayanlara da kusura kalmasınlar ama sektörün enayileri diyorum.
22 Yorumla
Soran+1 yılherkesin bir zevki var, ben de saçlarıma yapıyorum yatırımımı
Cevap sahibi+1 yılsaçlara yatırım hmmmm. :D :D :D :D :D :D
+1 yılHerhalde günlük 50 liraya fön çektirip her Allahın günü kuaförde takılıyorsun. Öyle bakım olmaz olsun arkadaş, üstüne de 2 ton makyaj, Rönesans tablosu gibi geziyorsunuz. Yağmur yağsa tanınmazsınız 😄 Doğal güzelliğin taraftarıyız biz
00 Yorumla
+1 yılSaçımı kendim kesiyorum zaten berber parasi 0. 50 tllik sampuan aliyorum 15 tlye de sac kremi. Zeytinyagi, badem yagi ve cam terebentin karisimim var. Bunlarin hepsi 100 tl civarı tutar ki 3 ay falan gidiyor. Aylık 30-35 diyebiliriz.
00 Yorumla
+1 yıl6 ayda bir kesim yaptırırım firmasının keratin serisini kullanıyorum baska bir şeye de ihtiyaç duymuyorum keratin bakimi haric herseyi gereksiz buluyorum eski bir kuaför olarak bir de ayda bir boya yapiyorum
00 Yorumla
+1 yılHaberlere baktığımız da herkes fakir. Ülke açlıktan ölüyor 3-5 zengin var yok. KizlarSoruyor'a girip baksınlar herkes Acunn komik buluyorum 😂
30 Yorumla
+1 yılŞampuan +saç kremi+ saç yağı= 80-100 TL arası. O da her ay değil tabi.
Sen mi sallıyorsun yoksa saçların mı çok yıpranık? Söylediğin miktar çok fazla çünkü.10 YorumlaArgan yağı kullanıyorum 20 -30 lira bişey iki ay gidiyor. Siz saçınıza 1500 TL lik ne yaptiriyorsunuz merak ettim doğrusu .
11 Yorumla
Soran+1 yılsaçlarım boyalı olduğu için düzenli bakıma gidiyorum aynı zamanda evde kullandığım bakım kremleri maskeler derken her ay aynı tutar olmasa da harcanıyor bir şekilde
+1 yılDışarıda bakım yapmıyorum evde kendim yapıyorum onun için de gerekli malzemeleri topluca alıyorum bu yüzden aylık masrafı hesaplayamıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılhangi malzemeleri kullanıyorsun?
- +1 yıl
Supergro, boom butter, argan yağı kullanıyorum şampuan olarak da kuaf sülfatsız şampuan ve revox kullanıyorum arada bir de aloevera jeli sürerim
Şampuan yetiyor eğer biterse su dolurup calkaliyom hahah 15-20 TL sjsjsj bı de saç kesimi aylık 25-30 tl😅
25 Yorumla
+1 yılsanki biraz fazla. 1000 tl civarı tutarsanız daha uygun olur. tabiki herkes kendi ekonomik duruma göre bütçe ayırıyor. size dokunan bir para değil ise böyle devam ediniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani enayilik, bendeki saçları görsen herhalde oturup ağlarsın, kendi imkanlarım ile yumuşacık dalgalı, belime kadar fıstık gibi saçlarım var, o kadar paraya gerek yok bakım için. Tercih meselesi gerçi. Bence çok fazla
10 Yorumla
+1 yılCanım kesiyorum bakımını kendim yapıyorum kuaföre para vermiyorum
20 Yorumla
+1 yıl5 kuruş harcamıyom valla annem ya hacışakir ya ipek şampuan alıyo içini kurutuna kadar kullanıyom benim icin bakim budur
00 YorumlaZaten 3 tel saç kalmış seneye o da biter ohhh kebap masraf kaleminin birinden kurtuluyoruz 😎😎🤣🤣👍👍
00 Yorumla
+1 yılHer ay kırık aldırmak dışında rutin kuaför kontrolüm yoktur.
Zaten kuaförlerle aramda pek iyi değil. Güvenemiyorum bir türlü. 😠00 Yorumla
+1 yılAyda 1500 harcadığına göre aylık kazancın 50.000 lira falan olmalı.
Bu miktardan az ise para harcayacak yer arıyorsun. Özgüveni eksik birisisin.00 YorumlaBende vegan şampuan kullanıyorum haliyle 500 ü buluyor onun dışında kırık bile olmaz saçımda ekstra bakıma ihtiyacım yok
00 YorumlaKuaföre sakal traşı olmazsam 40 lira veriyorum 15 lira şampuan parası. Saç spreyi ve wax'ı 6 ayda bir aldığım için toplasak 62 lirayı buluyor.
00 YorumlaBu biraz imkanla alakalı varsa buna ayıracak bütçen olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılortalamanın üstünde diyelim ama biraz da mecburiyet..
Gizli Üye(25-29)+1 yıl0 tl.. kırık yok, elektriklenme yok, saçımın kendi düz föne vs. gerek yok. Senede bir kaç kez şampuan alırım bir de Argan yağı kolay açılsın diye sprey o kadar o da senede bir kez.
02 Yorumla
Soran+1 yılkırık, elektriklenme vs. olmadığına göre saçlarına çok iyi bakıyor olmalısın. sadece şampuan nasıl yetiyor bu kadar güzelliğe
Cevap sahibi+1 yılSacimla uğraşmıyorum eskiden çok ugrasirdim uçları berbat olurdu biraz da genetik
30 liraya berber eskiden çok güzel yapardı şimdi evde kendim yapıyorum artık ne kadar iyiyse
02 Yorumla
Soran+1 yılsaçlarını evde kesebiliyor musun😮 ben mahvederdim kesin
+1 yılBelli ki bunu verecek gücünüz var bir şey diyemem bu duruma ama o paraya geçinmeye çalışan var ya jddhd
00 YorumlaFarmasi keratin serisini kullanıyorum ☺️şampuan, serum, maske üyelik olduğu için %40 uygun oluyor zaten aylık 100 TL gubi bı rakam😁
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçıma sadece şampuan, bazen saç kremi, nadirense maske uyguluyorum. Bı de 5-6 ayda bir saç kesimi. Bunun dışında harcadığım birşey yok saçım için.
Yani ayda 100 TL diyelim.10 YorumlaSaçlarımı sık sık yıkıyorum. Şampuan haricinde de her hangi bir ürün kullanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yıl10 TL bilr değildir ben bütün işimi evde hallediyorum. Koafor gitmem
10 YorumlaSaçım güzel gerek görmüyorum sadece ayda bir saç traşı 30₺
10 Yorumlabenim saçlarım ipek gibidir uzun ve yumuşacık kullandigim şeyler de 1 şampuan 1 krem. toplasan max 40tl.. yazık sana benim hayatımda saçımdan daha önemli şeyler var kitap alıyorum müzik aleti alıyorum kendimi geliştiriyorum.. umarım düzelirsin
20 Yorumla
+1 yılBen zeytinyağ ile felan yaptığıma göre 50 lira felan gidiyordur
01 Yorumla- +1 yıl
Berber felan dahil ise 150 200
+1 yılBeş liradan iki tane Elidor saç maskesi aldım.. Belki iki tane daha alırım eder yirmi lira
00 Yorumla
+1 yıl1500 tl biraz çok gibi
not: 3 numara saçlarım o yüzden çok bi masrafı yok :D00 YorumlaPara harcamayı bilmiyorsun sanırım, bu bakım değil çünkü.
00 Yorumla
+1 yılAbartı değil ama 1500 biraz fazla benim aylık 300-350 tutuyor saç bakımım
00 Yorumlaharcamıyorm acıkcası harcamalımıyız. aldıgım bi tuzsuz sampuan. bi sac kremi
00 Yorumla
+1 yılAllah aşkına saçlarını çok merak ettim foto atar mısın
01 Yorumla- +1 yıl
Vallahi ya bende… bu sorunun altına saçlarını paylaşsaydı o para değiyor mu değmiyor mu anlardık 🤔
+1 yılşampuan saç kremi ve saç bakım yağı toplam 1000 liraya yakın çekiyor
00 Yorumla45 günde bir traş oluyorum 20₺. 2 ayda bir şampuan alıyorum. 30₺ aylık 25e geliyor
00 Yorumla
+1 yılSıfır, bir yerden maaş gelmiyor ki nasıl bakım yapayım?
00 YorumlaSaç bakımım aylık değilde 2 haftada 1 yapıyorum oda boyama ile 600 TL çok birşey değil.
00 Yorumlaİmkan meselesi yani yüksek bir geliriniz Yoksa Tabiki fazla abartı bir rakam harcıyorsunuz saç için
00 Yorumla
+1 yıl500 700 arası ama sanırım benim traş köpüğü bedavaya geliyor
00 Yorumla
+1 yılYani bence abartılı, ben hiç saçım için bakım merkezine gitmedim evden her şeyi yaparım kaliteli şampuan, havluyla kurula, saç kurutma makinesi kullanma ve bakım yağları, düzleştirici gibi mak. çok kullanma mis gibi sağlıklı saç hiç kırılma da olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılhangi bakım yağlarını kullanıyorsun?
- +1 yıl
Elidorun bilinen saç bakım yağlarıı varya onlardan
+1 yılSadece şampuan alıyorum o da aylık değil birkaç ay beni idare ediyor 😃
00 YorumlaSaclarima aylik 5 lira gidiyordur su faturasi + 1 yilda biten sampuan.
01 Yorumla- +1 yıl
Tarzan mısın tıraş olmuyon mu
Gizli Üye(18-24)+1 yıl100tl falan tutuyor şampuan bakim yagi ve kabarmasin diye bir krem kullanıyorum sampuan hariçte baya gidiyor meger ne masrafsızmisim
10 Yorumla- Devamını Gör (88)
Devamını Gör(133)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem