Selam, Saçlarımı yıkamazsam 2 günde hemen yağlanıyor ve çok bakımsız duruyor. Üstelik saç bakım ürünleri kullanırsam 1 günde bile çok çabuk yağlanıyor. Bu durumda artık normal saç bakım ürünleri kullanamaz oldum.
Siz nasıl çözüm buldunuz bu duruma?
Saçlarınız ne sıklıkla yağlanıyor? Buna çözümünüz nedir?
Saçlarıma duştan sonra kuru olduğu için yağ ve krem bocalarım hep. Bu sayede bir günde parlaklığa kavuşur. Yağlı ve kirli bir görüntüsü yok, saçlarım temiz kokar daima. Bilerek yağlandırırım ki buna ihtiyacım var. Çünkü yağlanmasa kabarıp kuruyor.
Selam🧚♀️ Ben haftada 2 defa ılık su ile duş alıyorum. Eğer çok sıcak su ile duş alırsanız saçlarınız yağlanır, çok soğuk su ile de duş alırsanız kepeklenir. Saçların eskiden (2 ay öncesine kadar) belime kadar gelirdi ve bakımı zor olduğu ve uzun olduğu için aşırı yağlanırdı. Saçlarımı omzumda kestirdim ve duşta bir kere şampuan bir kere de saç kremi uyguluyorum. Şu an saçlarımda yağlanma yok. Saçlarınız aşırı uzun ise uygun bir boyuta getirip, güzel bir saç kremi almanızı da öneririm. Böylelikle daha az yağlanır.
Benim saçlarım gün içerisinde yağlanıyor o kadar sinir bozucu bir durum ki sabah yıkayıp çıktığım saç akşama yağlanma gösteriyor daha önce yağlanma ile ilgili bir sürü saç ürünü kullandım ama hiç biri etki etmedi. :(
Elma sirkesi, yağlı saçlara uygunabilecek doğal çözümlerden en çok bilineni. İçindeki asetik asit, saç derisindeki pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur ve bu da aşırı yağ salınımını kontrol ederek saçlarınızdaki yağ birikimini azaltır. Ayrıca yumuşak ve parlak saçların tadını çıkarmanız için güçlü bir saç toniği olarak çalışır. Bir bardak suda iki veya üç çorba kaşığı elma sirkeli karışıtırın. Saçınızı hafif bir şampuanla yıkadıktan sonra, bu solüsyonu durulama suyu olarak kullanın. Birkaç dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile yıkayın. Haftada iki veya üç kez tekrarlayın.
Seni zorluyor belliki benimlide öyle o yüzden her dışarı çıkacağım zaman duş alırım ama bence o kadar kötü bi durum değil saçımın kurumasından iyidir ve lütfen kuru şampuan kullanma kullanan herkesten tiksiniyorum ha sabah duş alıp öğle saatlerinde kuru şampuanlayıp sonrasında eve gidince yd ertesi gün sabah yıkamak normal ama 2 3 gün yıkamayıp kuru şampuan kullanıyorlar iğrenç
Benim neredeyse 1 gün arayla yaşlanıyor ve ben artık buna bi çözüm buldum haha ne diye sorarsan son durulamadan önce saci yarım bardak elma sirkesine yarım bardak suyu karıştırıp saçıma sürüyorum sonra duruluyor şampuan yapmadan 2 günde değilde artık 4 günde felan yaglaniyor saçım ve hacimsiz gözükmüyor dene bence
Hani bir marka varya yazılımını bilmiyorum heden şoldırs mı ne ona geçtim acayip iyiymiş clear'a bin basar. Kadınlar için olani aldım argan yağı içermiyor saç geç yağlanıyor.. ve kabartmıyor saçı