kızlar hazır kelini alında size patlamasın alırkende böyleydin dersiniz fkqfjjşwqş

Evlilik ve askerlikle falan ilgisi yok saç dökülmesinin, sadece genetik ile ilgisi var! Eğer ailende baba tarafın ve dayı tarafların kelse hemen hemen kurtuluşun yok... Saçı dökülen erkeklerin erkeklik hormonu olan testosterona karşı saç köklerinin genetik yapı sebebiyle hassas olmasından dolayı saçları dökülür! Dökülmeyenlerin erkeklerin saçları testosterona karşı genetik yapıdan dolay hassas değildir dolayısıyla adamların 60 yaşında bile halı gibi saçları olur! Son bir dökülme sebebi ise kafasına devamlı şapka takan erkeklerin saçları havasızlıktan dökülür...
Asıl sebep stres ve kaygılar ama buna bağlanmasının sebebi de askere gidince stres arttı evlenince hem stres hem kaygı bir çok sebep iş güç çoluk çocuk vs. Bu yüzden bağlanır benim saçlar dökülmedi ama beyazladı yoğun ii temposunda beyazlar çıkmaya başladı askere gittim daha da arttı şimdi boştayım ve rahatım o yüzden çoğalma olmuyor. 😇
Adam genetiğini kabullenmek istemiyor çoğu zaman napsın. Yani bana ailemden geçtii bu kellik demek yerine erkeklik hormonlarım fazla hsdh ya da verimli tarlada ot bitmez derler. :D Evlilik ve askerliğin ortak noktası stres olabilir ki bu saç dökülmesini tetikleyen bir şey ama döküleceği varsa süreci hızlandırır sadece.
Evlilik yıpratıcı çünkü, mesela abim 2 çocuğa eşinden daha çok bakıyor :) saçları hem beyazladı hem de azaldı! Ayrıca jöle kesinlikle döküyor, eskiden çok kullanırdık, şimdi yeni nesil kullanmıyor pek, bizden gördüler ne de olsa :)
Askerliği anlamadım, kim bağlamış askerliğe? ilk defa duydum!
Cevap
66Cevap
Çünkü askerden önce ve evlenmeden önce saçları gür oldukları için gadası
Bahaneler. Oysa stres ve depresyondan kaynaklı dökülen saçlar kalıcı olmaz. Böyle olsaydı kadınlarda da kellik problemi olurdu. Biz erkeklerde testosterona bağlı DHT hormonu var ve bu hormonun saç köklerini besleyen kandaki hücrelerin saç köklerini ulaşmasını engellediği bilinmektedir. Bu hormon kadınlarda çok az salgılandığından kadınlarda kalıcı dökülme görülmez bir hastalık olmadığı sürece. Yeterli beslenemeyen saç kökleri anajen formdan katajene geçer ve kandan uzaklaşıp deriye yaklaşmaya başlar. Zamanla da dökülür. Türk erkeklerinin bahaneleri hiçbir şekilde bilimin önüne geçemiyor. Suçu genetiğine atacağına kadına, askerliğe atıyor.
Saç dökülme başlangıcı askerlik ile başlar :) askerde fark etmediyse evlilik yaparken o stres ve sonra yaşadığı evlilik stresi hele birde uyumsuz bir çiftse birinin saçı başı dökülürken kadınında özü ömrü tükenir. :) Maalesef durum bundan ibaret. Güzel evlilikler var elbette ama uyumlu kişilerde olur bu güzel evlilikler.
Genetik 🙂
Size biraz biyoloji dersi vereyim.
Kellik geni A olsun.
Anne ve baba
Aa x Aa
AA Aa aA aa yani erkeğin kel olma ihtimali %75
Bir erkek AA Aa aA allellerinden üçüne sahipse belli bir yaştan sonra kel olur.
Bu genler kadında olursa kadın kel olmaz çünkü bu geni aktifleştiren şey testosteron ve yetişkin bir kadının vücudundaki testosteron seviyesi 7 yaşındaki erkeğin testosteron seviyesiyle eşit.
Askerlikte şapkasız duramaz asker şapka olunca saç hava almaz o olmadı stres yetiyor zaten ben eğitim çavuşluğu da yaptım yüzlerce askerle uğraşmak kolay değil aç bir çukur canlı canlı gir içine daha iyi 😂 evlilik de stresli bir olay bazılarına hak vermiyor değilim.
Stres ve hayat şartlarının zorluğu yüzünden kel olduklarını iddia etmek işlerine geliyor. Aslında kellik en büyük oranla genetiktir. Fakat bizim gençler ben ne acılar çektim edebiyatı yapmaya bayılırlar
Steroidi testosteron ilaçlarını abartan , içki içen erkeklerde oluyor genetik değilse tabi, kimisi stresten dökülüyor kimisi kullandığı joleden şampuandan yağdan
Cunku kellik asla genetik bir durum degil. Dokulduyse kadin cok cektirmistir dertlerden dokulmustur. Bahane guzel iste
Benimkide kelleşiyor oda ara sıra espiriyle vuruyor evlilikten falan diye. Baban da 25 de kel kalmış genetik olmayasın bebeğim.. diyorum 😂😂
Kello gider yan gider kello. Vurma yaram kan gider kello şarkısını armağan ediyorum.. çatlasınn
Yahu benim geleceğim parlak irsi ama bunu söylemeden yapamayacağım kullandığım iğneler daha da hızlandırdı
Tamamen genetik. Ancak evliliğin yaşam süresini ortalama olarak çok fazla kısalttığı da bir gerçek. Streste etkiliyor tabi.
Kadınlarda yıpranan saçlarını , süpürge ettim yalanı ile ört pas ediyor. İnsanoğlu işte 😄
Ne yapsınlar yazık 😏
Bazılarına kel olmaK yakisiyo valla
Kel erkekleri beğenen kadınlar azımsanamayacak rakamda.
Ahahah soru mükemmel, acaba gerçekten neden keller?
Bi öpücüğe söylerim 😅😅
Kellik genetiktir. Yüksek dozlu radyasyon vb. durumlar harici kimse bir anda kel olmaz.
Çok stres altında oluyorlar ayrıca herkez kel olmuyor ki
Sitrese bağlıyorlar aslında askerlikle evlilik hedef göstermek sadece
YooNe evlendim ne de askere gittim 😄Valla benimki genetik..#Vesselam
ne askerde doktuk ne de baska yerde 54 cm ve harikalar saclarim her telini seviyorum canlarim benim :D
Uzun yıl bere kep kullandım hiç dökülmedi saçım gür
Yine erkekler sana ne yapti bu erkekler be kadin (!)
bu adama ne versen yakışıyor bırak keli kafasız olsa olur
Anasından emdiği süt burnundan geldiği için olabilir 🤔
Ama evlilik tartışılır👍
Ceysın sıtathım abinize bak kel mel ama götürüyor sarışınları yakışırrrr 😄😄
Çoğunlukla stresten dökülüyor olabilir. Benim de stresten bu sene kısmen döküldü.
Çünkü bahane ve suçlu bulmak daha kolay gelir her zaman. Bu durumdan rahatsız oldukları için karşı bir sebebe bağlamak işlerine gelir. Halbuki genetik de geç dimi..
Atalarımız ne demiş " verimli tarlada ot bitmez " :)
Kel olmak fizyolojik bir durumdur. Ben hiçbir şeye baglamiyorum. 3 ayrı hastanede test yaptırdım sonuç aynı idi. Ben halimden memnunum ve eskiden olduğundan daha fazla memnunum.
askerlik dogru cunku bere ve kompozit basliklar inanilmaz sac dokuyor
Genlerini kabul edemedikleri için ya da jöleyle kendime kendim yaptım bunu diyemedikleri için Kendilerini öyle avutuyorlar
Benimki askerde başladı. Stresliydi. Kadını suçlayamam yani.
Saç dökülmesi stres sebebiyle olur. Askerlik ve evlilik baştan sona stresli dönem olduğu için bağdasın kurmak normal.
Askerlik bahane de :D dökülme süreci evliliğe denk gelmiştir kişinin geninde vardır bu da yoksa strestendir
Alakası yok tabiki. Saç dökülmesi stres kaynakli olabildiği kadar, saçın gereğinden fazla yıpranmasi (Türk erkeği sever saçıyla oynamayı) ve genetikte olabilir. Genel olarak bakıldığı zaman genetik sebepli daha yoğunlukta.
Mallar çünki varsa yoksa milletin suçu kemdileri sütten çıkmış ak kaşık zamaninda sürüyolar jöleyi spreyi inek yalamış gibi sonra saçım döküldü kel kaldım acaba beden 😏
kellik anne tarafından miras kalır annalerine suçu atamadıkları için :D
Aha gelmiş yine her üç sorudan ikisi biz erkeklerle alıp veremediği olan kezbanus.
Stres ile bağlantısı vardır ama evlilik ve askerlik çoğunlukla bahane geneli erkek tipi seyrelmeden kaynaklanıyor
Kadınlarda evlendim sacımı süpürge ettim hamile kaldım ondan döküldü gibi bahaneler arıyorlar. Bence iki tarafta bu konudq eşit ve bahane arıyoruz.
E kadınlarda kiloyu ve daha bakımsız olmayı evliliğe bağlıyor. Yani herkes kendini salmanın bir bahanesini arıyor işte.
Ben Babam a bağlıyorumn, kalıtsal bi şey olduğu için
Askerlik bahane değil sinir sitres anladıysanız tabi.
Testesteron ya da genetik demiyorlar da sizin yüzünden diyorlar 😆😆
Hiç bir zaman bahane etmedim. Halimdende çok memnunum. Kelliğin çok ekmeğini yiyorum. 😎😈
Yoo ben hiç öyle duymadım ya genetiktir ya da stres vs
Kelliğin testesteronla ilgisi var sanırım sldhx
@yarennn02 bence yok bayanlar yuzunden hep kel kalıyoruz
Jason gibi kel bulsak ya...
Stres sıkıntı oraiarda çok ondan
siz genetik olduğunu anlayın ve üstlerine gitmeyin
Başka bahaneleri yok da ondan 😂
Yaşlandıklarını kabul etmedikleri için.
Klasik bir tabu oluşmuş artık..
Genetik ve dış etkenler
Espri olsun diye bence msörmjcc
evlilik erkeği öldürürde ondan