Henüz gitmeyi düşünmeyen bir arkadaşım vardı. Birden işten çıkıp gitmeye karar verdi. Buna neler sebep oluyor ki?

Henüz gitmeyi düşünmeyen bir arkadaşım vardı. Birden işten çıkıp gitmeye karar verdi. Buna neler sebep oluyor ki?

Her şeyden bir uzaklaşma, hayatını komple akışına bırakma istediği gibi bir şey. Benim de öyle olmuştu. Çokta harika olmuştu. Dolu dolu, musmutlu ve süper bir askerlik dönemi geçirmiştim. Her anını özlüyorum 😔 Süper arkadaşlarım oldu, ne para, ne kalacak yer ne de yiyeceğın yemeği düşünmüyorsun. Hatta hiç bir şey düşünmüyorsun. Senden düşünmen beklenmiyor. 😄 Ot gibi yaşıyorsun ne güzeldi be yaa. Sıfır dert, sıfır tasa. Saati zamanı belli üç beş görevin var zaten. Biz çok şanslıydık. Cennet bir yere denk gelmiştik. Ben sanıyorum, askerde dağa taşa s. çacaz. Bildiğin wc var loo. 😂 Duş var la duş var 😂 Ben zannediyorum hep sıra bekleyecegiz, ahır gibi bir yere kapatıp fırçayla mal yıkar gibi yıkayacaklar bizi filan.. 😀 Kapı var kapı 😃 Evimde ki her şey vardı yaa. Tam kafa dinlemelik. İstersen gel sabahtan aksama kadar nöbet tut, karışanın yok hesap soranın. Görevini yap yeter. Tek bir işin düzgün olsun yeter ki. Vallaha böyle bir yer hiç beklemiyordum. Sanıyorumdum her gün yatacağız kalkacağız sürünüp çamura batacağız. Yok arkadaş, komutandan zorla görev dilenir hale getiriyorlar adamı. Git doya doya temizlik yap, cam sil, bahçe çapala falan. Gel aralarda da nöbet tut. Miss. Hiç bir şey dert etme, düşünme miss gibi işini yap geç.
Askere gitmekte çok haklı. Her şeyden bıkan, basit ve farklı şeylerden mutluluk arayan askere gitsin bence. Çeşme var lan çeşmee 😀 Anaa dersin, su akıyo. Bildiğiniz beş yıldız tatil köyü işte. Havlunu bile veriyorlar. 😃 Diş fırçanı, macununu, sabununu, terliğini, ayakkabını 🤩 Bu pahalılıkta gidilcek en iyi yer askerliktir. Uzatsın uzatabildiği yere kadar. 😃 Yeni kıyafetlerin oluyorr beee 🤩🤩 Çuvalla kıyafetim oldu. Ömrümün sonuna kadar yeter bana hepsi 🤩🤩 Fakirsen, askerlik adamı zengin eder. 🤩 Yatağım oldu lan. Ömrümde ilk kez kendime ait bir yatağım oldu. Ranzam oldu 🤩 Daha ne diyim beee. Dünyanın en büyük mutluluk yeri. Dışarıda kimse bakmaz sana böyle. Kimin kimsen yoksa, askerlik kral yer.
bunu kadınlara anlatmak zor, düşün 20 yasındasın o dönem bir yıl mecbur vatani görevin var, kaçışın yok. kafana göre plan yapıyorsun ama en son gidiyim aradan çıkarayım diyorsun. ve çıkarıyorsun da. hayatınızın bir yılını karşılıksın harcadığınızı düşünün. bir hafta evde oturamıyorsunuz kapalı alanda.
Garip beni bir daha öldürseler gitmem. Savaş çıksa gitmem. Bana ne saraylarda zevk-û sefa sürenlerin evlatları gitsin. Mustafa Kemal hazretlerine hakaret etmeyen nüfusu 15%lere inmiş vatan haini bir millet için bir de askerliğe gönüllü mü gidecekmişim? Alnımda enayi yazmıyor benim.
Valla ben kadınım ama benim de ihtiyacım var askere gitmeye her şeyden uzaklaşıp, yeni bir maceranın ortamın içinde kendimi bulmaya. Hayata dair dertlerimi sorunlarımı düşüncelerimi bir kenara bırakıp “HER TÜRK ASKER DOĞAR” diye koşup, silahla atış talimi yapıp kendime bir badi yapıp onunla kan kardeş olup dağ tepe bayır gezmek bütün öfkemi sinirimi dağdaki teröristlerden çıkartmak, yasal cinayet işlemek. Güzel yani. Denenir. Hem eskisi gibi 15 ay da sürmüyor. 6 yani ne var bunda. Biraz boyluysan mesela askerde de kalırsın. Üniversite mezunu erkek olarak askere gitsem subay mı oluyorum ne?

Sanatçı: Cemali
Çıkış tarihi: 1996 ( Dmt.96 )
Albüm: Whirl
Tür : Turkish Pop
https://voca.ro/16BoykQrbh9O
@Volkansen24 1996 yılında ben 2 yaşındaymışım. Şarkıyı neden yolladınız? Bir anlamı var mı yoksa dinleyeyim diye mi sırf? Yine de teşekkür ederim.
Cevap
81Cevap
Hayattan bıktığı için olabilir
Atatürkün ilke ve inkilarına bağlı her milliyetçi genç, Askerliğe gitmek ister. Bedelli yapanlar, Türklüğün anlam ve sonuçlarını algılayamamış adamlardır. Ben Avukat olmama rağmen ; gittim ve er olarak askerlik yaptım. Yaptığıma da pişman değilim. Oysa ki kendini milli ilan edip ; bizi gayri milli ilan eden tüm akpli Avukatlar, bedelli askerlik yapıyordu.
Askelikte, TSK NIiN hala, kemalist yapısını koruduğunu gördüm. Yani akp, TSK yı kullanıp Türk milletini korkutamaz. Bundan, emin oldum. TSK, halkın; akp ye karşı uyanıp seçimde iktidardan götürmesini bekliyor. Bu yüzden her şeye sessiz kalıyor. Çünkü halk uyanmadan, müdahile etse ;başarısız olur ve Kemalizmi, terörist ideoloji ilan eder akp.
Çünkü askerlik, hayatına belli ölçüde düzen getirmek isteyen her Türk Erkeğinin önünde aşılması gereken bir engeldir.
Yoksa sıkılan insan tatile gider, köye gider, İzmirdeki ablasına gider ama askere gitmez. O sıkkınlık bu şekilde bi bokolmaz sıkkınlığı
İleriye dönük bir düşüncesi varsa ve askerlik engel ise (doğru düşünmüş) hakkıdır.
En iyisini yapmış.
Belki bir evlilik planı var.
Bizim saçma (bana öyle geliyor) geleneklerimiz den biri olan askerliğini yapmayana kız verilmez gibi.
Olabilir.
Bende aynısını yapmıştım.
1 gecede istifa yazdım sabahına askerlik şubesine gidip tecilimi bozdum.
4 gün sonra devre kaybı oldugum icin aldılar.
Güzel bir askerlikti.
Hayırlı tezkereler kendisine.
İnşallah güzel bir yere gider.
Bunalıp daha bunalacağın bir yere gitmek? Aradan çıksın diye gidiyor erkekler.
Vatan millet deyip oraya giden, 6 ay 12 ay bulaşık yıkayıp, yerleri süpürüp "vatanını milletini s. yim" diyerek gelen o kadar çok adam var ki. Hayal ettikleri şey YouTube da izledikleri komando eğitimleri falan oluyor sanırım, gidince büyük hayal kırıklığı oluyor.
Askerlik önünde bir engel gibi görünüyor o yüzden gitmiştir.
Ahah 😂 kadınlar galiba askerliği kafa dağıtma yeri falan sanıyor.
hem uzatmamak için hemde yapılacak mecburen ve bir çok iş askerlik bitmiş istiyor bu saçmalıkta var ve ve veee bence orada dert yok yatacak yer var yemek var bi süre bi şey düşünmeden kafanı dinlersin hiç yoktan arkadaş ve aile çevrenden uzak olursun
Şöyle ki anlatayım adam kaçar kaçar sonrası olmuyor doğru dürüst rayına oturmuyor ne yapacak mecbur en büyük engeli ortadan kaldırmak için mecbur askere gidecek ki evlenme iş hayatını etkilemesin
Merhabalar
İnsanlar genellikle kendilerini rahatlatmak için askere gider, şu an askerlikte fazla bir zorluk olmadığı için dinlenme yeri olarak kabul edilir
Sorunun cevabı içinde saklı. Çünkü hayat şartları onu bunaltıp bıkkınlık içine sürükler insanı. İnsan ise o ortamdan uzaklaşma gereği duyar monotonluk yorar insanı.
Biz sizin gibi değiliz ki! Kafam attı iş bitti. Bazen beklemedik işi yaparım. Geçen kafam attı bastım istifayı. S. ikerim lan dedim. Millet baktı bir anda. Bazen kafam atıyor nasılsa yalnızım sık kafana kurtul. Belki yaparım. Kime ne jki? Nedeni yoktur sıkılmışım o kadar basit. Eskisi gibi sabır yok artık insanlarda
Çok bunalınca o ortamdan uzak kalma hissine kapılmıştır. Bundan dolayı da askerliği aradan çıkartmak istemesi gayet doğal. Bazen uzakta olmak insana iyi gelebiliyor.
Çaya bisküvi banarken "bu böyle gitmez" deyip tecili bozdurmuştum ben de.
smxkskxkskxkskkckdkx
asdadfg
Denk geldiklerim iş bulma konusunda sıkıntı yaşıyordu o yüzden bir an önce aradan çıkarmak istiyorlar.
Biran bitirip iş hayatına atılmak için kafa rahatlatması için çünkü bir işe giriyorsun adam senden askerlik istiyor.
Erken o işten kurtulmak bir avantajdır. Cunku iş askıya alıp askere gitmek bazı kayıplara neden oluyor.
Herşeyden, herkesten uzaklaşma isteği. Bu aralar benimde kafamda öyle şeyler dönüyor. Ama gittiğimde kalmayı düşünüyorum paralı asker olarak.
Çünkü bizi bıktırdınız kızlar askere gidicez komando bordo bereli olcaz hem full erkek hem vatan için hem de para biriktircez
Ya gelecek planları için aradan çıkarmak istemiştir, ya da bir şeylerden sıkılıp uzaklaşmak istemiştir🤔
Bir an önce, bitirip işine gücüne bakmak istemiştir.
Ben 18 ay yaptım... bir daha da gitmek istemem.
Çok doğru bir tespit. Bende bazen duurduk yere tecilimi bozdurmaya karar veriyorum anlık olarak, sonra vazgeçiyorum. Arada bir oluyor öyle nedense.
Ben 19 yaşında gitmiştim 4 aylık asker oldum 20 yaşıma girdim 21 olmadan terhis almıştım 1 yıl yaptım erken gitmek daha güzeldir 🙂
Çünkü onlarda sıkıya gelememe özelliği var. Azıcık totoları tutuşsa hemen bir şeylerden kaçmak istiyorlar kardeşim.
Hayatında temiz bir sayfa açmak için. Askere gitmeden önce her şey çöpdü sıfırlamak gerekiyordu. Askere gittim geldim tertemiz bir sayfa askerden öncesini hatırlamaz oldum
Hayatı engellediğini düşünüyorlar sonra bi yapıp geleyim diyorlar
Kafa dağıtmak için gidilir. Yeni bir yön yeni bir rota belirlemenin ilk adımı askerliktir.
Sevgili bulmuştur, kız tarafı bunun askerliğini bahane etmiştir, bu da asker gitmek istemiştir
Çünkü artık kendi karar vermekten yorulmuştur artık
Erkekler bunaldığı için mi askere gidiyormuş jdjdjd
Olay çok ani ise bir şeylerden kaçıyordur. Erkekler kaçmayı sever.
Ora daha rahat cunku diye duymustum birinden ve para cok tabi
ben neyseki öyle değilim ama kardeşlerim ve abim hep birden bire gidecem dediler
oyle degılım derken yani durduk yere canı sıkılan biri değilim anlamında
Önünde tek engel olduğu için, yapayım da çıksın aradan diye.
Bu başlığı bugün ekşi sözlükte gündemde gördüydüm , sende mi ordansin
Çok iyi sormuşun bende canım sıkkın gibi kendi halimde birisiyim askere gidicem yakın zamanda
Kafa dağıtmak, düşüncelerinden uzaklaşmak için ya da sevgilisinden ayrılmıştır.
yaş geçmeden erkenden gidelim diye bunalmayla alakası yok
Yaşantı ailevi sorunlar bunalma değişiklik çok nedeni var
Askerliği aradan çıkartıp önüne daha rahat bakabilmek için
ülkede askerlik zorunlu enınde sonunda gıdılecek.
Benimki bunalmadı yaşım geçmeden erkenden gideyim dedi
O psikolojiden yorulmuştur, kurtulmak istemiştir
Bu durum psikolojik yani bir an önce gidip geleyim bitsin bu çile çünkü bekledikçe bunalıma giriyor insan, yani bir nevi aklıma dert olacağına kökten çözeyim mantığı😂
Askerlik kahvehane mi lan, istediğin zaman gideceksin istemediğinde gitmeyeceksin :D
Herkesin bakış açısı farkli, gitmemek icim ordinaryüs seviyesinde egitim alanda gördüm, ailesiyle tartışıp işi gücü birakip ertesi gün teslim olmaya giden de.. biraz kaçış, biraz herseye ara vermek, biraz kendine ceza vermek gibi sanki 😳
Belki kafa dinliyorlardir ya da biseyi unutmak için iyi bir yöntem olabilir ya da sadece vatan sevgisidir
askerliğini yaparsa iş imkanı çoğalır o yüzden ola bilir
Gelecek kaygısı, aile baskısı, ekonomik durum, değersizlik duygusu ve mental çöküş. Bu liste böyle uzar gider.
görüştüğü kız askerliğini yapmamışsın deyip bunaltıysa aradan çıkarmak istemiştir
Askere gitmek istemeyen erkeklerin çükü küçüktür genelde
Değişim için hayatında ki bazı şeyleri geri de bırakıp geldiğinde yeni bi hayata başlamak için kendim de öyle yaptım çünkü.
Erkeklerin sorunlarla başa çıkma metodudur bu. Mevcut sorundan kurtulmanın yolu ondan daha büyük bir sorun bulmak veya yaratmaktır.
Vatani görev her türk vatandaşın ülkesine borcudur. Kendisi de belki bı qn önce bu borcu ödemek istemiştir.
Eski Sevgilime sinirlendim 7 ay amelelik yaptım. Sen düşün
Çünkü en kolay halledilebilecek büyük engellerden birirdir
Bir an önce bitirim gelim aradan çıksın önüm açılsın diye👍
Kafayı dinlemek için gitmiştim ben
Kaçmak istediği bir şeyler olabilir.
boşluğa düşer kızları düşünür bunalır gider :(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?