İlk öncr kan tahlili yaptır vitaminlerinde vs düşüklük varsa dökülmeler artar. Saçların için zeytinyağını diplerine masaj yaparak sür sonra uyu yıkama hemen bunu düzenli olarak yaparsan saç diplerinden güçlenir.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saç bakımı her yaşta, herkes için gereklidir. Bazen bazı şikayetler daha özenli bakım gerektirir. Bunun için de sorunun sebebini bilmek ve özel bakım uygulamak en iyi çözüm olacaktır.
Saçlar neden seyrekleşir?
Saçlar neden seyrekleşir?
Saçlar birçok sebepten dolayı dökülüp seyrekleşebilir. Bu sebepler, hormonal, genetik, sistemik hastalıklar, ilaçlar, psikolojik stres ve deri hastalıklarına bağlı olarak gelişebilir. Kimyasal maddelere maruz kalmak da buna sebep olarak gösterilebilir. O zaman da saç bakım ürünlerinin yanlış seçimi söz konusudur.
Seyrek saçlar nasıl güçlendirilir?
Seyrek saçlar nasıl güçlendirilir?
Seyrek ve cansız saçları güçlendirmek, hacim vermek adına yapılabilecek birkaç şey vardır.
İnce dişli taraklar saçları yıpratır. Bu yüzden ince dişli tarak yerine geniş dişli taraklar kullanın.
Pamuk, saçların nemini alır ve saç tellerinin kırılganlığına sebep olur. Bu yüzden pamuklu yastık kılıfı yerine ipek ya da saten kumaşlı yastık kılıfları kullanın. Böylece geceleri saçlarınızın dolaşmadığını da göreceksiniz
Saç diplerine masaj yaparak saçlarınızı yıkamak kan akışını hızlandırır ve saçların hızlı uzamasına katkı sağlar. Masaj sırasında parmak uçlarınızı kullanın, tırnaklarınızı değdirmeyin.
Son saç durulama suyunda kaynatılmış çeşme ya da içme suyu kullanın. Böylece sudaki klor yok olur ve saçlar daha parlak, canlı görünür.
Seyrek saçlar için en iyi şampuan hangisi?
Daha önce saçlarımın uçları kırıktı ve çok yavaş uzuyordu. Bu yüzden öncelikle saçlarımı onarmam gerekiyordu. Elidor Anında Onarıcı Bakım serisini kullandım. İçeriğindeki keratin ve kalsiyum sayesinde saçlarıma yoğun bakım yaptı ve ilk yıkamadan itibaren faydasını gösterdi. Düzenli kullanımda zamanla onarılmış ve hızlı uzayan saçlara sahip oldum.
Şimdilerde ise Elidor Superblend serisini kullanıyorum ve çok memnunum. Güçlendirilmiş formülü sayesinde dökülmeyen, güçlü ve capcanlı saçlara sahibim. Kesinlikle tavsiye ederim.