Her gün yıkasa da çabuk yağlanıyor sanırım koku da ondan kaynaklı ama yastık kılıfı değiştirmekten bıktım gerçekten. Bazen uyuyamıyorum her gün kılıf değiştiğim halde. Bugüne kadar konusunu açmadım zaten kendisi akşam eve gelince duş almasa bile saçlarını yıkar farkında olabilir yani. Ben ne yapabilirim?
Eşimin saçları kokuyor, her gün yastık kılıfı değiştiriyorum. Nasıl bir çözüm bulurum?
Bunca zaman boşuna yorulmuş ve zorluk cekmissiniz. Bu durum sıradışı bir durum ihtimalleri göz önünde bulundurdum. Hepsinin sonucu negatif. Kısaca, beslenme , sigara , şampuan vb. Düşündüm ama bunlar doğrudan sebep değil eğer böyle olsa bu durumu yaşayan milyonlarca insan olurdu abartmıyorum. Sözün özü , doktora gidin ve kurtulun. Doktor var doktorcuk var siz doktor olanı bulun.
Öncelikle şampuanın her türlüsünden uzak durum şampuanlarda olan kimyasal madde daha kötü hale getiriyor. İlk olarak uzman bi doktora görünmesinde fayda var, ama doktora gidecek durumunuz zamanınız yoksa. Kekik yağı ve zeytin yağı kullanın günlük saçlarını yıkasın ve kükürtsüz sabun ya da saf orjinal zeytinyağı şampuan kullansın
Aynen benim saçlarımda çabuk yaglanır ve diplerinde egzama var annemde bana der kızım saçların çok kötü kokuyo diye yıkarım ama çok sık değil çünkü zararlı yapacak bişey yok belki dedikleri gibi kısaltmak daha iyi bi çözüm olabilir ama ben kız olunca kesemem yani umarım kırılmaz söylerken çünkü insan böyle dediklerinde kötü hissediyoe
Akşam eve gelince düzenli olarak hergün saçlarını şampuanlayıp yıkıyorsa yastığın mis gibi kokması lazım. Yeni yıkanmış bir saç sabaha kadar yastıkta koku yapmaması lazım. Saç diplerini iyi yıkayamıyor parmak uçlarıyla masaj yapıp saç diplerini yağdan kirden arındıramıyor olabilir.. Sen de onunla birlikte duşa girip onun saçlarını şampunla yıka parmak uçlarınla saç diplerini hafif çitile Yastığa fermuarlı koruyu kılıf geçir.. Gece aşırı terliyorsa yastığın üzerine yumuşak pamuksu dokulu bir bez ört
Kokunun sebebı yağdır eşiniz kılolumu ve beslenmesı nasıl. Sac Yıkama suyuna karbonat koyun karbonat yaglanması önler ve bırazda lavanta bıberıye ıle kaynatılmıs su buyuk hıtımalle hormonal bır durumu var terıde kokar ozaman yanı sık sık duş alacak ve mutlaka karbonatlı su ile saclarını yıkayacak hama bır hormon testı yaptırın sacın asırı kokması cok normal degıl
Her gün saç yağlandığını ilk defa duyuyorum. Belliki normal gitmeyen bir şeyler var. Bence bir doktorla görüşün. Önce bir aile hekimine gidip bir görüş alın tek başınıza. Hekiminiz yönlendirir zaten muayene gerekiyorsa usulünce eşinizle konuşun. Kokudan bahsetmeyin ilk, incinebilir. Sağlığı için endişe ettiğinizi normal bir durum olmadığını söyleyin o zaman sıkıntı olmaz bence.
Öncelikle saçı her gün yıkamak zaten iyi değil. Saç iyice yağlanır. Siz yıkadıkça saç yağ üretmeye çalışır çünkü. 2-3 günde 1 yıkasın. En azından hafta sonları yıkamasın, dışarı çıkması gerekirse bebek pudrası veya kuru şampuan kullansın ✩
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eşinin saçımı var ne güzel saçı olmayanlar saçım olsun diye uğraşır olanlarda problem bitmez. Sağlıklı beslenmediği için ola bilir yeme içmesine göz gezdir daha taze sağlıklı yiyecekler yap sorun zamanla ortadan kalkar.
internetten araştır bakalım yağlı saç için çözüm vardır bazı ürünler fayda ediyordur ve bence bunu ona söylemelisin kibar bir şekilde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eşine saç yapısına uygun bakım yapmasını tavsiye etmelisin. Şampuanına da bir iki damla lavanta yağı damlatmanı öneririm. Hem doğal bakım yapar, hem de hoş ve kalıcı bir koku verir. 🌺
Özellikle bu yorumu görmek için baktım yorumlara ve ilk sizin yorumu gördüm ve size gelinceye kadar gördüklerim içler acısı , ne kadar boş gereksiz yorumlar yapmışlar anlayamıyorum. Nasıl bir kapasite var insanlarda. Acaba biri de doktor demiş mi diye baktım gerçekten ve teşekkür ederim. Aklı başında mantıklı birini görmek mutlu etti beni.