Saçlarımda kırıklar çoğaldı, biraz yıpranmış görünüyor. Bunun için her gören kestirmemi söylüyor, tanımayanlar da bir şey diyemedikleri için tuhaf bakıyor. Yerimde olsanız ne yapardınız illa kestirmeli miyim?
Uzun saç seviyorum. Saçlarım çok kırıldı diye kestirmek zorunda mıyım?
Benim de saçlarım yıprandı ama kestirmiyorum evde olduğum sürece örüp uçlarını zeytinyağıyla ovaliyorum duştan önce yumuşacık oluyor kestirmek zorunda değilsin ne zaman seni rahatsız etti o zaman uçlarından azıcık kestir yeterli bence 👍
Benim saçlarım dalgalı kurutunca da hafif kabaran tarzdan. En fazla belimden 4 parmak üstüne kadar uzatmışımdır çünkü düzleştirici çok kullanıyorum. Yanı sıra da saç bakım kremleri, yağlar vs kullandığım da çok oldu. Bence kestir ama kestirdiğinde de saçına iyi bak ki yıpranmasın :)
ben de uzun saç severim, saçlarım uzundu düne kadar. ombreli oldugundan ötürü çok yıprandı ve bende kısa kestirdim ama fark eden bişi olmucak yine sarıya boyatacagım skndksnd en azından eskisine nazaran daha sağlıklı bi görüntüsü oldu bence sen de kestirmelisin :)
Saçına bağlı ki Mesela annemin saçı dehşet yıpranmış bi saç anca toparlandı kese kese. Çünkü saç kısa olunca kendini onarabiliyor tabi bu büyülü bir şey değil saçın yağlanması gibi. Nitekim eğer saçın sağlıklı ise yağlar ve kullandığın ürünlere dikkat ederek kesmeden de hayatına devam edebilirsin. Ben de uzun saç kullanıyorum ve gözlemlerim sonucu şunu fark ettim istersen sende dene banyodan çıkınca direkt topuz yapma saç uçarımı kırıyor benim onun yerine kurut ve ör. Bu neredeyse her şeyin başı bide saçı tararken uçlardan başla. Saç uçlardan düğümlenir eğer saçları diplerden uca yaparsan kırılır.
Eğer uzun saç seviyorsan saç kırıklarını aldırmalısın aksi takdirde saçların verimli şekilde uzamaz. Kırıkları aldırıp düzenli olarak yağlarsan (Hindistan cevizi yağı ve badem yağı karışımı) daha düzenli uzama sağlar.
Aynı şeyi yaşıyorum, istemiyorsan kestirme. Ben 3 kestirdim milletin baskısından ama saçım uzayınca yine kırıklar oluştu, neredeyse hiç kurutma makinesi, düzleştirici kullanmamama rağmen. Saçım kalçamda ve artık, kestir diyene "Benim saçım ve ben saçımı böyle seviyorum, kimse sevmese de olur" diyorum, bir daha açamıyorlar ağızlarını
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cidden 3-4 cm kestir en azindan. Uzun sac cok guzeldir ben de uzun kullaniyorum ama çalı süpürgesi gibiyken sözüm meclisten dışarı cok varoş görünüyor, homeless gibi duruyor. Yani guzellik falan kalmiyor sacta. Ben Nisan ayinda kuaförler kapali diye birakmistim kendi haline, valla varoş durdugunu o zaman kendim gördüm. Anneme verdim makasi kesti dümdüz bi sekilde. Birden guzellik geldi sacima. Sen de azcik da olsa ucuna bi makas degdir bak o kadar büyük fark edecek ki goreceksin.
Maalesef cidden kırıklar olunca berbat görünüyor ben de kendimde asla dayanamam kestiririm 4 aya bir kestir sağlıklı olsun. Kiriktansa canli saç her daim daha iyidir. Kuaförün en iyisini söyler sorabilirsin ona
Bak bu maskeyi yap, mayonez bal yumurta sarısı zeytin yağı 30 dakika beklet ılık suyla durula pantenin argan yağlı bakım yağı var nemliyken de onu uygula düzenli yap belki düzelir düzelmezse o zaman biraz kestirebilirsin
Bende uzun seviyor ve kulanıyorum ama kötü görünüp uzun olmasindanda kestirir saglikli bir görüntü olsun isterdim ayrica klasik bir söz olan kökü sende bir kac aya kestirdigin kısım kadar uzar. Saglikli bir görüntü her zaman daha iyidir.
Kırıldığına göre ucuna dek beslenemiyor. Kırıklarını al deyince kuaför rahat 10 cm kısaltıyor. Kestirmem dersen bol su, saç vitamini, dengeli beslenme, spora ağırlık ver.
Illa kestirmek zorunda değilsin tabii ki ama bakımlı görünmek istiyorsan evet kestirmek zorundasın. Cok degil ki zaten uzun saçlıysan kirik aldirmadan cok bir sey kaybetmezsin
Benim saçlarımda uzun 8 ayda bir duruma göre kestiriyorum ve kat kat daha güzel uzayıp canlı kalıyor, uzun saç kırıkken sırf görüntüsünden dolayı kestirmemek çözüm değil bence yine uzar kes gitsin
Eger saclarda kırık cok ise yipranmis ve bakimsiz gorunuyor kesinlikle duzenli olarak uclardan kestirilmeli Bakimsiz , supurge gibi uzun olacagina bakimli olup biraz kisalmasini tercih ederim
Saçlarını havluyla olalayarak kurutma ve saö kurutma makinasıyla hafif nemli bırak saçlarını kururmaya başlamadan önce bakım yağı sür çatallanmadın saç maskesi uygula arada tüm gün boyunca hindistan cevizi yağı sür beklesin biraz kendine gelir eğer kestireceksende aman aman kestirmene gerek yok iki parmak kalınlığında kestir yeter uçlara birde ara makas attır kırıkların çoğundan kurtulursun sacların da uzun kalır
Hayir benim sacimda uzun ve kırık ama yavas uzadığı icin kestirmiyorum uzun sac daha cok yakışıyor bana. Keratin bakımı yaptırabilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
1-Kırık makinesi al, gerçekten işe yarıyor sadece uçlardaki değil yukarılardaki kırıklarıda alıyor. 👇
2- Karetin bakımı yaptır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her uzun saç güzeldir diye bir şey yok. sağlıklı tel tel duran uzun saç güzeldir. mesela benim saçlarım çok kalın ve uzayınca uçları çok kuruyor orta boylarda kesince daha güzel görünüyor bu yüzden uzun kullanmam.
Kesinlikle öyle bir zarari yok. keratinin etkisi 6 7 ay sonra azaldiktan sonra saçın daha önce nasılsa o hali aliyor. kuru ise kuru yağlı ise yağlı vs gibi. ama keratinin markası kalitesi çok önemli
Sadece azıcık kestir yani kırıklarını... daha çok kırılırsa daha kısa kestirmen gerek... benimde çok kıtıklarım vardı bir sefer kısa kestirdim daha güzel ve hızlı uzuyor saçlarım şimdi... ve daha bakımlı görünüyor ♥️🥰
Saç yapın nasıl bilmiyorum ama eğer kestiririnsen hem daha hızlı uzar hemde daha sağlıklı görünür. Bu şekilde de cevrendekilerin seni kötü hissettirmesine izin vermemiş olursun.
Saçlarını kestir sonrasında keratin bakımı uygula düzenli bi şekildede saç bakım preparatları kullan ve çok sık sürekli saçını yıkama kendi yağında beslenmesine izin verme
Uzun saçı çok bakımlı ve sağlıklı durduğunda beğeniyorum. Bir kere kırılmış saçı onarmak çok zor. Bence kestir ve saç uzatan yağlar kullan ki çabuk uzasın.