Bu uygulamayı birçok kişi yapıp olumlu sonuç almış. Saçlar daha hızlı uzuyormuş, daha sağlıklı oluyormuş. Benim saçlarım da geç yağlanır bu yüzden daha fazla bekletmem gerekiyor şu an 8 gün oldu. Bakıldığında yağlı görünüyor. Sizce ne yapmalıyım? Yani saçlarıma takılırsa belki bana soramaz, kendi içinde yaşar diye düşünüyorum ama soğur mu? Hemen buluşunca ben bahsetsem nasıl olur bu uygulamadan saçlarımın kusuruna bakma falan?
Kendi yağıyla beslensin diye saçlarımı 8 gündür yıkamıyorum. Flörtüm soğur mu?
Öncelikle bunun çok ama çok yanlış bir kanı olduğunu söylemeliyim. Saçlarını yıkamamak değil sorun, insanların deneyimli görüşlerini alıp yapman hata olmuş. Çünkü kafamızda ki saç telleri bile birbirinden farklıdır. Hepsi farklı yapıya sahiptir. Yani onların verdiği tepkiyi sen veremeyebilirsin.
Saçlarımız kendi yağıyla nasıl beslenir? Kaç gün bekletmek yeterlidir?
Kafa derimiz her geçen gün kendini yenilediği gibi saç yapısına göre de yağ salgılar. Evet, saç derimizdeki salgılanan bu yağ saçlarımızın uzamasını sağlar fakat fazla bekletmek koku açısından pek sağlıklı sayılmaz canım.😊 Kaç gün beklemek yeterlidir? Sorusuna gelirsem; çabuk yağlanan saçlar bekleme sıkıntısı çekmiyor pek. Fakat kuru, kabarık, çabuk yıpranan saçlar için 2-3 gün maksimum beklemek yeterlidir.
Yağ kazanmasını istediğim saçlarımı nasıl beslemeliyim?
Yağ dozunda olduğunda saçları beslerken parlak ve duru bir görünüm de verir. Fakat kuru saçlarımızla 2-3 gün beklemek istemiyorsak besleyici saç yağlarından kullanabiliriz. Bunun dışında mutlaka ama mutlaka onarıcı bakım etkili saç kremi de kullanmalıyız. Mümkün olduğunca sıcak sudan uzak tutmalıyız saçlarımızı. Aksi taktirde 10 gün duş almamak bunalım, psikolojik çöküntü ruh halini yansıtabilir. Vaktinden çekinme. Duş almak daha dinç yapacaktır enerjini. 2 günde 1, dilersen 3 günde 1 duş alarak saç derinin hem kendi yağını kazanmasını sağlayabilir hemde bu 2/3 gün boyunca yağlanmasını beklemeyerek saç kremi ve saç bakım yağının verdiği parlak, yumuşacık görünümün keyfini çıkarabilirsin.💕
6
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendi yağında bekleme olayını sanırım biraz yanlış anlamışsın. :) maximum 3 gün yıkamayıp 4. Gün yıkasan zaten kendi yağında beslenmiş olur. 8 gün kendi yağında bekletmek için çok uzun bir süre , saçın kendi yağında beslenmez daha çok dökülür. bir de erkekler içlerinde yaşamıyolar emin ol, benim saçım 1 günde yağlanır. Ben de o gün saçımı yıkamamıştım ve eski sevgilimle bir konu hakkında buluşmam gerekiyordu. Ordan işe geçicektim. Düşün bak sevgilim değil, eski sevgilim olmasına rağmen demişti ki saçlarını biraz bakımsız bırakmamış mısın canım demişti. Sen bir de sevgiliden bahsediyorsun o daha da dikkat eder ve açıksözlü biriyse yüzüne söyler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saçının uzamasıyla saçındaki yağın hiç ilgisi yok. hormonların, genetik yapın ve aldığın vitaminlerle , yediklerinle ilgisi var. Ben saçlarımı hiç yağlı bırakmam ve normal saç derim var. ama kalın , bir ayda bile hemencecik uzayan saçlarım var. ve çocukluğumdan beri böyle. Bir kız olarak böyle kirli gezmemelisin
Ben bile soğudum buradan kuzu, kusura bakma da. Kişisel bakımına dikkat etmeyen, hele de bu yaz günlerinde, öyle biriyle olmak istemez kimse. Sanırım yani. Erkekleri bilmiyorum da ben düşününce bile bir yüzüm buruştu.
En fazla ''eski flörtün'' olur umarım flörtün başak burcu değildir titizlikten bayılır yazık garibime. Buluşmadan önce saçına bebek şampuanı döküp ovala sonra da toplu bir model yap vücuduna da genel duş al belki de saç parfümü de kullanman gerekir.
Yağ bircok rahatsizlik yaratabilir. Sac diplerini tıkar nefes almasini engeller ve sac dökülmesi yasarsin. Hatta o yikadigin gun muhtemelen tutam tutam gelir. Ayrica uzun vadede sac diplerin artik yağdan hastalik olusturma potansiyeli tasir yağli egzamadan tut mantara kadar. Sadece yağ da degil kafan sonucta dışarıda her turlu toz duman kafana konuyor gormuyorsun onlari tipki ellerini yikadiginda cikan o kiri görmen gibi saclarindada kir birikiyor aslinda. Helede korona zamaninda hani sacin agzina gozune değiyor bide disardan geliyosun falan. Sigara icenlerin yaninda bile dursan tum koku sacinda tum o insan nefesi. Yani daha ne diyim her acidan kotu yani
Sorun sadece goruntu degil ki yagli sac koku da yapar 2 gun bile yikamasan saca yaklasinca kotu kokuyo 8 gunde 1 metre oteden alinir hale gelmistir hani sprey falan sıkar kokusunu bastiririm dersin belki ama o da 8 gun iyi dayanmissin emeklerine yazik sprey falan da sıkma bekle sen en iyisi yıkıyana kadar sabredin
@yagmurbeyza_61 ucu sampuan kokar zaten ama dibi fenadir farketmiyosundur senin kafa kismina gelen biri farkeder bunu😅 mesela bilegini saç derine bastir bir kac saniye bekle sonra bilegini kokla anlarsin 😂
@persephone2316 sağ ol arkadasim bana diyecek hic bir soz bırakmamışsın 10 numara açıklamışsın çak ✋gnksmxmfn kendi kafasinin dibini koklayamadigi icin bilmiuo garibim adam azcık yaklaşsa solunum sıkıntısından ölür lan ekakmxkdkamxm
Şampuan koktuğunu söyleyen ben değilim zaten arkadaşlarım ben sormadan söylüyorlar güzel kokuyor diye o kendi pisliğiniz demek ki her insanda etkisi farklıdır tıpkı her şampuanın her saçta farklı kokması gibi
@yagmurbeyza_61 Ben olani söyledim yani normalde herkesde bu olur yikamadiginda. Sacin yagliyken sac derine parmaklarinla baya masaj yap bastirarak sonra parmaklarini bir kere kokla anlarsin yagli sac derisi kokusunu. Kimse yagli bir sac dersine dokunmak istemez insanin kendisi bile🥴
Kafanı eğ saçlarını yavaşça dipten uca tara böylece saç diplerinde olan yağ saç ucuna kadar etki eder dipte ki yağlanma kötü görünmez ve az az pudra dök masajla yedir bu da yağ görünümün önüne geçer 🙂
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Pudra kullananlar varmış evet acaba benim uygulamama zarar verir mi
Kim ne derse desin seni haklı buluyorum çünkü bir sac her gün yıkansa yıpranır dökülür cabuk kırılır bir saçın uzun süre bekletip kendi yağıyla beslenmesi lazım ben de hafta da bir kere yıkaniyorum seni tebrik ediyorm
Böyle birşey yapacaksan kendini karantinaya alman en güzeli hic buluşma hatta sokağa bile çıkma flörtü birak ben insan içine bile çıkamam sokağa çıkmadan önce illa ki saçımı yıkarım kış olsa bile rezil olmamak saç sağlığından daha önemli bence..
Kendi yağıyla beslendi diye birşey yok. Bir taraflarından saçmalık uyduruyorlar o yağ kir pislik gozenekler tıkanıyor hava alamayıp ıyice dökülür zaten yağlı saç dökülen sactir
O bahsedilen şey öyle değil yalnız. Ben de 2 haftada bir veya haftada bir şampuanlıyorum fakat hergun duşa girip saçlarımı yıkıyorum. O yıkamaktan bahsettikleri şampuanlamak. Benim de saçlarım aşırı aşırı kuru hayatımda yaglandigini görmedim. Bu yüzden sürekli şampuanlayinca çok yıpranıyor.
kişiden kişiye değişir ben hic kirmam boyle bise icin karşımdakini heleki saci yagli diye sevdigimi asla aksine saclarini koklar operim ama yok İşte elimize geçmiyor boyle sebebten bırakacak kisilerim sevgiliso oluyor 😢
Yaw arkadaş sizden şu sebepten soğacak insanlar için deli oluyorsunuz. Ben seni her halinde kabul ederim diyenlere ilgi vermiyorsunuz. Kızlar neden böyle? Başınıza iş gelince de bu çocuğa kim bakacak deyip duruyorsunuz.
Ya gitme ya da gideceksen yıka saçlarını çünkü bu gerçekten sebebini açıklasan bile tiksinilecek bir şey. Sogumasa bile yanlış bir imaj yaratacaksin seni hep pasaklı bir kız olarak hatırlayacak
Saçları 3. Gün yağlaninca avuc avuc dökülen bir ben miyim? Benimki yağlaninca normalin 2 3 katı daha fazla dökülüyor. Yikadigimda daha kuvvetli oluyorlar
Yok canım niye soğusun ya.. :) o da hep yıkanmasın 8 gün falan.. 🙄 Saçınızın yağıyla kavrulur yaşarsınız bir ömür.. Bu devirde kendi yağında kavrulmak önemli bir husus 🥺😒🤮
Saç kendi yağıyla bu şekilde beslenmez, bunun adı Pislik!
Pis ve kirli aşırı yağlı saç uzamaz... Saçlarınız için kullanacağınıx yağlar varken pisliğe gerek yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
8gün saçını yıkamamış birisi olsa onla ne flörtü yanımda gezmesin , isterse barbara kadar güzel olsun , 8gün saç yıkamamak ne kurtcuk çıkar pire çıkar kuşlar yuva yapar o saç derisine
Vücudunu yıkayıp, saçına da kuru şampuan sürüp gideblrsn. Ne zamandan beri sevgilin ya da bunu açıklasan nasıl tepki verir? Anlayışlı biriyse çok takılma nasıl iyi hissedeceksen öyle ol ve git
Hemen bahset tabi açıklamanı yap çok takılıncak konular değil bunlar. Bu arada resimdeki kız gerçekten çok güzelmiş. İşte güzellik budur. Yok Adriana Lima imiş Kim Kardashian imiş..
Soğur tabi. Cok kotu bir uygulama. Kendi yeleği resmen pis ve ter. Nasil duruyorsun o şekilde anlam veremedim. Bence cabucak yıka. Saçın yağı temiz bir yag degil ki saç beslensin.
Buluşmayacaksın meşgulüm dieceksin. Hem seni merak etcek ne işi var diye hem ara vermiş olunca sana kaybetmekte olan bir ilgisi vardıysa yerine gelecek felan.
Duş al öyle git😊 illa kendi yağı olması gerekmiyor hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı gibi yağları saçına sur 1 gece beklet aynı şey hem 8 gün olmuş beslenmiştir o saç
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yıkayacağım ya da buluşmayacağım bu gidişle pudra ya da kuru şampuan denememei söylüyorlar ama nasıl olur bilemedim
Pudra ya da kuru sampuanda 8 günlük saçı temizlemez onlar ancak 2 3 günlük saçı biraz kullanılır hale getirirler senin düş almaktan başka çaren yok ayrıca 8 gün sac derine çok zararlı sen bakım yapıor sanıyorsun ama o hadi en fazla 5 gün olsun sonrası zarar dus al öyle dışarı çıkma bence😊
Ama gerçek böyle. Düşünsene akşamdan artan yemek bile olduğunda evde 2 gün bırakırsan koku yapmaya başlar. Bir kaç gün daha banyo yapmazsan kafan bitlenecek
@LimonluPastanınHüznü saç bir süre sonra yağlanmaya başlıyor eksileyenlerin ağzından temiz benim saçlarım sen takma onlara çünkü ben bir kez yıkıyorum ayda ama derinlemesine temizliyorum bu şekilde 2 ay sonra örgüleri acicam ve saçlarım eski güzel halina kavuşacak. Bu arada Afrika örtüsüyle saçlar çok çabuk uzuyor
Ben de bir ara yaptırmayı düşündüm de o yüzden sorayım dedim. Bence Afrika örgüsü hakkında bilgisi olmayanların direk eksilemesi mantıklı değil. Ben de önce yapana sorayım dedim.
@LimonluPastanınHüznü saçın uzun süre yikanmayinca yağlanması duruyor zaten haddinden fazla. Sadece kendi yağıyla kavruluyor diyelim. Bu çok iyi saç için diğerlerinin ne düşündüğünü boşver. Ayrıca çok havalı. Dışarı çıktığımda en az 5 kişiden övgü alıyorum