Merhabalar, kafamın tepe bölgesindeki saçlarımı kaybettiğim için saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Bunun için de yeterli bilgiye sahip olmak istiyorum. Saç ekimi sonrası hangi şampuan kullanılmalı? Saç ekimi yaptırdıktan sonra kendi şampuanımı kullanmaya devam edecek miyim?Saç ekimi sonrası hangi şampuan kullanılmalı?
Öncelikle çok doğru bir karar olduğunu söylemek istiyorum. Birçok insan saç çıkartan ürünler sebebiyle mağdur oluyor. Yüksek fiyatlarla saç çıkartıyor denen ürünlerin aslında yararlı olmaması insanda hem duygusal olarak hem de maddi olarak yıpranma meydana getiriyor. Saç çıkarmanın en kesin yolu saç ekimi yaptırmaktır. Peki saç ekimi sonrasında neler değişecek?
Saç ekimi sonrasında hangi şampuan kullanılmalı?
Saç ekimi sonrasında da kullandığımız şampuana devam edebiliriz fakat bunun için 14 gün kuralı bulunmaktadır. Yani iki hafta boyunca içeriği tamamen doğal, bitkisel olan ürünlere yönelmemiz gerekmektedir. Bunun sebebi sağlığımız açısından zarar görmemektir. Bu noktada saç ekim sonrası şampuan diye çok yüksek fiyatlara satılan ürünlere de ihtiyacınız olmadığını belirtmek isterim.
Saç ekimi sonrasında kullanılacak şampuan nasıl olmalı?
Saç ekimi yapıldıktan sonra zaten ilk yıkamayı ekim yaptırdığınız kişi yapıyor ve yıkama konusunda size en doğru bilgileri veriyor. Kimyasal içeriği bulunmayan, doğal, bitkisel ürünlere yönelebilirsiniz. Elbette bu da sadece 14 gün sürecektir, 14 gün sonunda yine istediğiniz şampuanı kullanmaya devam edebilirsiniz. Benim önerim saçlarınızı ferahlatacak bir şampuandan yanadır.
Saç ekimi 14 gün sonrası şampuan
İçeriğinde bulunan limon ve yeşil çay özleri sayesinde saçları derinlemesine temizliyor. 14 gün geçmiş olsa da saçlarınızın yeterince temizlenmemesi zarar verici olabilir. Bu sebeple tüm kiri yağı arındıran Doğanın Enerjisi Detox Ferahlığı şampuanı öneririm.
Saç ekimi sonrası kullanılacak şampuan önerileri!
1. Dalin
Saç ekimi sonrası kullanılacak şampuan önerileri!
Doğal formülü sayesinde saç derinize hiçbir zararı yoktur. Saç ekimi sonrasında rahatlıkla kullanabileceğiniz çok yumuşak şampuanlar arasındadır.
2. Otacı bitki özlü şampuan
Saç ekimi sonrası şampuan
İçerdiği bitki özleri sayesinde saç derisine herhangi bir zararı yoktur ve temizleme işlemini nazikçe yapar.
3. Sebamed bebek şampuanı
Saç ekiminden sonra hangi şampuan
Sebamed günlük şampuanını da bebek şampuanını da rahatlıkla kullanabilirsin. İkisinin de içerikleri çok doğal ve formülü yumuşaktır. Saç derisini nazikçe temizler ve ph uyumludur.
Saç ekiminden sonra muhakkak bitkisel bazlı ve yeni saç çıkarma etkili bir şampuan kullanmak gerek. Bu kriterlere uyan tek kaliteli marka da Bioxcin. Özellikle Biotin tablet ve şampuanı çok etkili.