En zor şekillendirilen saç ince telli saçlar diye düşünüyorum. O kadar zaman uğraşırsın hemen söner, sanki hiç yapmamış gibi olur.İnce telli saçları hacimli göstermek içinİnce telli saçları olanlar saçlarınızın hacimli olması için neler yapıyorsunuz? Kullandığınız özel ürünler var mı? Varsa benimle paylaşın lütfen 🌺
İnce telli saçları hacimli göstermek için neler yapıyorsunuz?
saçlarım ince telli ve düz bu yüzden benim problemim bu. ben şekillendiriyorum hacimli durması için. düzenli saç kestirirseniz sönme durumu olmuyor yani uğraşlar boşa gitmiyor. ayrıca tersten taramak tersten kurutmak ağırlaştırıcı olmayan ürünler kullanmak sönmeye engel oluyor
Her saç tipinin bir zorluğu var, ince telli saçların da zorluğu dediğin gibi sönüklük. Var olan saçı kalınlaştıramayacağına göre doğru bakım ve doğru saç modelleriyle hacimli gösterebilirsin.
Saç derine masaj yap
Ne alaka diyebilirsin ama saç derine masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırabilir ve saç köklerinin gücünü artırabilirsin. Bu da dolgunluk sağlar. :)
Saçının ayrıldığı çizgiyi değiştir
Bu sorulara hep bunu öneriyorum çünkü en etkili adımlardan biri de bu. Saç çizgin hep aynı kalırsa saçın alışır ve saçların artık o ayırdığın şekilde uzamaya başlar. Haliyle söner. Her saç kestirişinde saçlarının çizgisini değiştir.
Saçlarını kuruturken başını aşağı eğ ve alttan kurut
Tamamen bu şekilde kurutmak zorunda değilsin, nem alınana kadar bu şekilde kurutup sonra başını kaldırabilirsin elbette.
Krepe yap
Düzgün yaparsan yine saçına hacim verecek şeylerden biri de bu. Her gün yapmak zor olabillir elbette ama hafif bir krepe günü kurtarabilir.
Ama bunlardan önce bakımını doğru yapman gerekiyor. Ben bir süredir Elidor by Elvin Levinler kullanıyorum. Tüm serisini aldım, tüm serisini kullanmaya da devam ediyorum. Gerçekten gözle görünür bir fark var.
Elidor by Elvin Levinler serisi
Seride 5 ürün var, hepsi mis gibi kokuyor ki Elidor'un kapağını bir kere açtıysan bunu söylememe bile gerek yok :D Elidor by Elvin Levinler şampuan, bakım kremi, süper saç kremi, saç bakım yağı ve süper saç bakım maskesinden oluşuyor. Nar çiçeği yağı ve C vitamini ile saçlarına dolgunluk veriyor. Bunun en büyük sağlayıcısı da aslında silikonsuz oluşu, ağırlık yapmıyor yani. Ben süper saç bakım maskesini duşa girmeden 5 dakika önce saçlarıma uyguluyorum. Sonrasında duşa girip normal rutinime başlıyorum, şampuan, bakım kremi uyguluyorum. Eğer sonrasında dışarı çıkacaksam süper saç kremini uyguluyorum çünkü onun teknolojisi daha farklı, kokusu 48 saat kalıcı. :) Duştan çıktıktan ve saçımın nemini aldıktan sonra da saç bakım yağını uyguluyorum. Gelsin dolgun saçlar, mis kokular <3
Öylemi dersin ince telli saçlarla yaşaamak resmen işkence gb bişi bir keresinde kaynak yaptırmıştım saçıma gürleşmişti de ama onlarda uzun vadede çözüm olmuyor 3. aydan sonra saçlarımı çok dökmeye başladı çıkarttırdım bende
@YerliMalı Kaynak saç da uzun saç hayali olanların bu hayaline ulaşmasına destek oluyor ama ben de önermiyorum. Kısa süre içerisinde duruşunu kaybediyor, dökülen saçlar kaynağın arasında kalıp birbirine karışıyor çok kötü bence en fazla 2 ay kullanılmalı.
Doğru diyosun ben çıkarttırdığımda zaten ince telli ve seyrek olan saçlarım daha da azalmıştı bir daha istemem dedim ama şimdide gözüm afro dalgasında nasıl vazgeçicem bilmyorm :D
Genellikle hafif fön veririm. Hafif fön ve birkaç tarak imzası bu işi halledebilir. Bunun dışında gün boyu hacimli ve dalgalı saçlar için ilaveten saç kremleri kullanılabilir.