Saç diplerimde sürekli döküntüler oluyor, kaşıdıkça çoğalıyorlar. Bu durum çok canımı sıkıyor. Saç egzaması için şampuan tavsiyesi verir misiniz? Saç egzaması zamanla saç dökülmesine de sebebiyet verdiği için çok korkuyorum. Zaten ince telli saçlara sahibim, hangi şampuanı kullanmam gerekiyor?Saç egzaması için şampuan tavsiyesi
Saç egzaması için şampuan tavsiyesi verir misiniz?
Saç egzaması için doktora görünmende fayda var. Doktorun sana uygun olan ürünleri söyleyecektir. Yine de saç egzaması bulunanlar arındırıcı, ferahlatıcı, kepeğe karşı etkili şampuanlar kullanabilirler. Çok fazla kaşımak ve hunharca yıkamak saç egzaması bulunanların uzak durması gereken maddeler arasındadır. Saç derisi fazla kaşındığında daha çok pullanma oluşur ve tahrişe de sebebiyet verebilir.
Saç egzaması için şampuan önerileri!
1. Elidor Doğanın Enerjisi Detox Ferahlığı
Saç egzaması için şampuan
Limon ve yeşil çay barındıran içeriğiyle saç derisine nefes aldırıyor, detox etkisi yaratıyor. Saç egzaması bulunanlar bu şampuanla ferahlayabilir, aynı zamanda saçtaki yağı, kiri derinlemesine arındırıyor. Saç egzamasının ilerlemesini engelleyebilir.
2. Head And Shoulders Clinical Strength Şampuan
Saç egzaması şampuan
Saç egzamasına iyi gelen şampuanlar arasındadır. Fiyatı normallerin biraz üzerinde ama döküntüleri ve saç egzamasını yok ediyor.
3. Insight Lenitive Dermo Tahriş Ve Egzama Şampuanı
Saç egzamasına iyi gelen şampuan
Egzama ve tahriş bulunan saç derisini narin bir şekilde sakinleştiren şampuan. Organik marva, aloe ve Hint inciri içeriyor.
4. Egza-s Kükürtlü Şampuan
Saç egzamasını geçiren şampuan
Saç egzamasına direkt etki eden bir şampuan. Sadece sorunlu bölgelerde ya da saçın tamamında kullanılabilir.
Şampuanlar dışında saç egzaması olanlar için bitkisel yağ önerim var: Şampuanınıza karıştırarak ya da direkt olarak uygulayacağınız çay ağacı yağı mantarlarla savaşarak egzamayı yok edecektir.
Bunlar reklam içeren ürünler 10 yıldır ne denediysem kuzenim ile ben hepsi gerçekten çöptü taki Doktorum MULTINATURAL PEPTIT K şampuanını önerene kadar inanın faydası olsun diye yazıyorum Alkol bile olmayan bir ürün ki egzama dökülme hiçbir şey kalmadı 9 aydır allaha şükür. Kuzenimin saçları kuru o saç kremi ile aldı ondada bebeksaçlar bile çıktı egzama zaten bitti. Yüzünde pullanmalar içinse Sede kat egzama losyonu var yine multinatural markasının o 2 günde onu yok etti. Umarım hepinize faydam olur trendyolda en uygun fiyatlı hepinize şifa olsun bu reklam kokan kimyasal çöplerin hepsi daha beter etti. Bir müşteri olarak emek verip yazamama değer bir marka olduğu için MULTINATURAL markasına teşekkür ediyorum. Tavsiye ediyorum..
@arzucanel evet bende şimdi yazınızı okuyunca onaylamak istedim benimde ağır egzama ve ofisteki arkadaşımda kepeklenme kaşıntı ve saçlarında boşluklar vardı dökülmelerden 6 ayda yeniden saçları çıktı ve egzama ondada bendede bitti valla şaka gibi artık inanası gelmiyor insanın ama sonuna kadar MULTINATURAL PEPTIK K şampuan evet tamamen vegan olduğu alkol dahi olmadığı için çocuklarımada kullanıyorum 2 yıldır ama nazar değmesin ama dediğiniz gibi üşenmeden yazmak lazım hakkını vermek için markanında ama en çok insanları bu sahte reklam sistemi ile umut tacirliklerini yaptırmamak içinde böyle doğruya yönlendirmek şart. Bende 10/10 Veriyorum
@arzucanel Multinatural ile Tanışmama sebep olan burada yazan onlarca kişiye binlerce kez teşekkür ediyorum bende emek verip an an anlatacağımki başkalarınada faydam olsun.
Açıkçası bu yorumu yazmak boynumun borcu oldu çünkü ben de buradaki yorumları defalarca okuyup, güvenip alanlardanım. Ve diyorum ki: iyi ki almışım! peptit-k şampuan ve saç kremi bunlara ek sede-kat egzama kreminide aldım...
Bende yıllardır geçmeyen, özellikle saç diplerimde kaşıntılı ve kabuklu egzama vardı. Kaşlarımda bile zaman zaman döküntüler oluyordu. Burada bir arkadaşın detaylı yorumunu okudum, "Peptit K Şampuan" ve "Sede-Kar Egzama Kremi"ni birlikte kullanmış. Ekstra olarak da saç kreminden bahsetmişti. Dürüst olayım; ilk başta çok umutlu değildim, çünkü daha önce pek çok ürün denemiştim. Ama bu markanın alkolsüz, organik içerikli olması dikkatimi çekti.
Birde sede -kat diye bir egzama kremlerii var kardeşimde maleef bende kaş, burun çevresi ve ense kökümde kızarıklık kabuklanma vardı o krem varya 1 günde inanın %90 bitiyor şaka gibi ve kaşıntı anında kaşıntınıza sürerseniz kaşıntıyı 1dk dinliriyor. umarım hakkını verebilmişimdir Allah razı olsun burada yazanlardan Buradan beni yönlendiren, bu ürünleri tavsiye eden kişiye dua ediyorum: Allah razı olsun! Ben emek vererek yazıyorum çünkü bu yorum belki başkalarının hayatına dokunur.
Ama unutmayın: Sadece şampuanı değil, mutlaka saç kremiyle birlikte alın. Bütünsel sonuç istiyorsanız, birlikte kullanmak şart!
Birde sede -kat diye bir egzama kremlerii var kardeşimde maleef bende kaş, burun çevresi ve ense kökümde kızarıklık kabuklanma vardı o krem varya 1 günde inanın %90 bitiyor şaka gibi ve kaşıntı anında kaşıntınıza sürerseniz kaşıntıyı 1dk dinliriyor. umarım hakkını verebilmişimdir Allah razı olsun burada yazanlardan
Merhabalar ❤️ Saç egzaması sorunu yaşayan birçok kişi var ama bu hastalığın adını bilmeyen ve belirtilerinin bakımsızlık olduğunu düşünen birçok kişi vardır. Saç nezlesinden başlayıp ilerlemesi durumunda bu, saç egzamasına dönüşür. "Bunun için saç egzaması nedir? Nasıl geçer?" öncelikle onlara bakalım. Daha sonra da "Saç egzaması için en iyi şampuan hangisi?" sorusuna cevap olarak şampuan tavsiyesine geçeriz.☺️
Saç Egzaması Nedir?
Saç Egzaması Nedir?
Saç egzaması deride kaşınma hissi, pul pul dökülmeler, kızarıklar ve kaşınma sonucu deride iltihaplanıp yaralar açılması durumudur. Sürekli kepek oluşur ve durdurulamayan saç dökülmeleri başlar. Deli deli kaşınma hissi olur. Bu durum çok sık rastlanan saç egzamasının nedeni seboreik dermatit rahatsızlığıdır. Yani saçların temiz ya da kirli, kuru ya da yağlı olmasından dolayı değildir.
Saç egzaması nedenleri: Saç egzaması, stres, hava kirliliği, alerji, kullanılan saç bakım ürünlerinin (şampuan, krem) kimyasal olması, mevsim değişiklikleri, genetik faktörler, saç derisindeki yağ bezelerinin hızlı çalışması, aşırı terlemek, kuru saç derisi ve kozmetik ürünlerden dolayı oluşur.
Saç Egzaması Nasıl Geçer?
Saç Egzaması Nasıl Geçer?
Evet çözümden önce belirtilerine bakmakta fayda var. Sacda aşırı kepeklenme pul pul dökülme, saç derisinde iltihaplanma , saç derisinde aşırı yağlanma , kızarıklık ve çok çok kaşınması saç egzamasının belirtileridir.
İlk yapılması gereken vücudun herhangi bir yerinde var mı yok mu onu kontrol etmek çünkü başka bölgede de var ise cildiye gitmek gerekir.
Alkolsüz ürünler kullanmaya dikkat etmek gerekir. Alkollü ürünler saç derisindeki koruyucu yağ tabakasını eritip inceltir bu da çok zararlıdır. Dolayısıyla cilt zarar görmeye başlar.
Duş alırken saç derisine dikkat ederek çok baskı yapmadan masaj yapar gibi yıkamak kesinlikle tırnaklar ile yıkamamak gerekir.
Maskelerden yardım almak da fayda var özellikle çay ağacı yağı ve bal maskesiyle antibakteriyel ve mantar önleyici özelliği ile çok yardımcı olacaktır.
Duş suyu soğuk ya da sıcak olmamalı, ılık olmalıdır. Sıcak su saç derisinin iyice kurumasına neden olur.
Bir süre ısı, kimsayal saç şekillendirici ürünlerden uzak tutmak gerekir.
Saç Egzaması İçin En İyi Şampuan Hangisidir?
1- Elidor Doğanın Enerjisi Detox Ferahlığı
Saç Egzaması için En İyi Şampuan Hangisidir?
Saç egzaması için şampuan önerilerini merak ediyorsanız benim egzama için en iyi şampuan olduğunu düşündüğüm ürün tabii kiElidor Doğanın Enerjisi Detox Ferahlığı. Çünkü yukarıda dediğim gibi içerisinde yeşil çay var. Ayrıca limon yağı da var, bu da saç derisinin nefes almasını sağlayarak saç derisindeki yağlanmanın önüne geçecektir. Ki detox ne demek diye düşünürsek temizlemek demek saç derisine ve saç tellerine detox yaparak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Geçmiş olsun inşallah bir an önce kurtulursunuz bur durumdan.❤️
2- Egzas Kükürtlü Kepek ve Kaşıntı Şampuanı
Egzama şampuanı
Hem kepeğe hem de egzamanın neden olduğu kaşıntılara iyi gelen şampuanlardan bir tanesidir. Kullananlar yorumlarında kepekten kısa süre içerisinde kurtulduklarından, egzamanın sebebiyet verdiği kaşıntıları rahatlattığından bahsetmişler.
3- Quality Life Ql Kepek Ve Egzama Karşıtı Şampuan
saç egzaması için en iyi şampuan
İçerisinde yer alan Climbazole saç derisinde meydana gelen kepekleri, egzamanın neden olduğu etkileri en aza indirerek saçlarınızın sağlıklı haline geri dönmesine destek olur. Kullananların yorumları bu şekilde:
Harika bi ürün, ilk yıkamada rahatlattı kaşıntı yok saçlarım dolgun. Ayrıca küçük hediyeniz içinde çok teşekkürler. beklintimin çok üzerinde bi ürün teşekkürler
aldığınız para sonuna kadar helal olsun crimbazole içeren şampuanınız kızımın saçlarındaki mantara çok iyi geldi daha birkaç yıkamada etki etti
Saç derisine etki ediyor
Kokusu kötü olur diye bekliyordum ama kokusu da saçları yumuşatması ve beslemesi de her şeyi ayrı güzel mükemmel bir ürün
Bunlar reklam içeren ürünler 10 yıldır ne denediysem kuzenim ile ben hepsi gerçekten çöptü taki Doktorum MULTINATURAL PEPTIT K şampuanını önerene kadar inanın faydası olsun diye yazıyorum Alkol bile olmayan bir ürün ki egzama dökülme hiçbir şey kalmadı 9 aydır allaha şükür. Kuzenimin saçları kuru o saç kremi ile aldı ondada bebeksaçlar bile çıktı egzama zaten bitti. Yüzünde pullanmalar içinse Sede kat egzama losyonu var yine multinatural markasının o 2 günde onu yok etti. Umarım hepinize faydam olur trendyolda en uygun fiyatlı hepinize şifa olsun bu reklam kokan kimyasal çöplerin hepsi daha beter etti. Bir müşteri olarak emek verip yazamama değer bir marka olduğu için MULTINATURAL markasına teşekkür ediyorum. Tavsiye ediyorum..
no poo akımı vardı bir ara. şampuan kullanmıyorsun. şampuan yerine karbonatlı su krem yerine sirkeli su. merak etme koku yapmıyor. benim de saç dibimde seboreik dermatit vardı. şampuan bu tarz egzamaları beslediğini öğrendim. şampuansız 1 sene geçirdim. birde krem kullandım geçti gitti :))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Doktorumun da tavsiyesi olan Sebamed saç egzaması konusunda oldukça başarılı. Ben çok memnunum.
Herkes bişey önermiş öncelikle doktora git doktor takibinde olsun. Konazol şampuan ve egzamalar için solusyonlar oluyor her gece yatmadan önce sürüyorsun falan betasalic diye bişey. Egzama için bunları önermişti doktorum, sende kendi doktoruna gitsen iyi olur
Burada ki MULTINATURAL markasını öneren kimse Allah razı olsun bende neredeyse 1 yılı geçti deneyimimle yazıyorum. Saç dökülmesi bitti , Egzama Kaşıntı kabuklanma tamamen 0 şu an için atak dönemlerinde tekrarlıyor ama ben sık yıkayarak o 3-4 günü geçiriyorum sonra multinatural markasının şampuanı ve saç kremi ile normal yıkamam yetiyor. Eczanede 290 tl alırken tanesini trendyolda 279 tl 2.1 tl kampanyası ile 280 tl 2 tane alıyorum. Linkte paylaşyorum umarım faydası olurbu ikinci yorumum deneyimleyip tam yorum yapıyourm
Ben bir sağlıkçı olarak coronadan sonra egzamam ortaya çıktı ve malum etrafımdaki doktor arakaşlarımında tavsiye ettiği herşeyi kullandımki taki acıbadem hastanesinden bir dermatolog arkadaşımın arkadaşı olarak tavsiye ettiği MULTINATURAL markasının Peptit k şampuanını kullanana dek inanın kim ne varsa saç dökülmesi, egzama, kepek, yeniden saç oluşumu veya saçla ilgili bir sorunu bu markayı önermekten ortak olduğumu düşünecek çevrem :) alkol dahi yok bir kaç arkadaşta yazmış okuyunca bende katkıda bulunmak istedim TEK ÖNEMLİ NOKTA SAÇLAR YAĞLI DEĞİLSE MULTINATURAL`, n SAÇ KREMİ ile kullanılması şart ona göre üretmişler ama ben gibi yağlıysa tek şampuan tek çözüm diyebilirim ailecek şu an kullanıyoruz. Çocuklara çam kokusuna alıştı
Bu ürün inanın mahvetti QL Şampuan sırf satınalınmış yorumlar ama Bunlar reklam içeren ürünler 10 yıldır ne denediysem kuzenim ile ben hepsi gerçekten çöptü taki Doktorum MULTINATURAL PEPTIT K şampuanını önerene kadar inanın faydası olsun diye yazıyorum Alkol bile olmayan bir ürün ki egzama dökülme hiçbir şey kalmadı 9 aydır allaha şükür. Kuzenimin saçları kuru o saç kremi ile aldı ondada bebeksaçlar bile çıktı egzama zaten bitti. Yüzünde pullanmalar içinse Sede kat egzama losyonu var yine multinatural markasının o 2 günde onu yok etti. Umarım hepinize faydam olur trendyolda en uygun fiyatlı hepinize şifa olsun bu reklam kokan kimyasal çöplerin hepsi daha beter etti. Bir müşteri olarak emek verip yazamama değer bir marka olduğu için MULTINATURAL markasına teşekkür ediyorum. Tavsiye ediyorum..
Aynı sorundan muzdaribim. Doktorum Ketoral'i önermişti. İşe yaradığını da düşünüyorum ama bir yandan da saçlarımı sertleştiriyor. Ayrıca kısa bir süre kullanıp bıraktıktan sonra yeniden tekrarlıyor. Ömrümün sonuna kadar onu kullanamayacağımı düşündüğüm için bıraktım.
onlar kortizonlu ama yukarıda yazdığım yorumu kopyalayıp yapıştırayım umarım herkese faydası olur sizde, Bunlar reklam içeren ürünler 10 yıldır ne denediysem kuzenim ile ben hepsi gerçekten çöptü taki Doktorum MULTINATURAL PEPTIT K şampuanını önerene kadar inanın faydası olsun diye yazıyorum Alkol bile olmayan bir ürün ki egzama dökülme hiçbir şey kalmadı 9 aydır allaha şükür. Kuzenimin saçları kuru o saç kremi ile aldı ondada bebeksaçlar bile çıktı egzama zaten bitti. Yüzünde pullanmalar içinse Sede kat egzama losyonu var yine multinatural markasının o 2 günde onu yok etti. Umarım hepinize faydam olur trendyolda en uygun fiyatlı hepinize şifa olsun bu reklam kokan kimyasal çöplerin hepsi daha beter etti. Bir müşteri olarak emek verip yazamama değer bir marka olduğu için MULTINATURAL markasına teşekkür ediyorum. Tavsiye ediyorum..
çam terebenti şampuan ve spreyiŞampuan içerisine 20 adet aspirin at Toz haline getirip tabiSonra çalkala ve iki günde bir kullanBunu kullanırken diğer şampuanlari kullanma sakınSpreyi de istediğin aralıklarla kullanDurulama gerektirmiyorİki hafta sonra birşeyciğin kalmazBirebir gözlemlediğim bir yöntemUcuz ama kalıcı bir çözüm
Kendimde de vardı instagramdaki @natural_markett in doğal ürünü ile kurtuldum. Artık hiç olmuyor. Eskiden kanıyordu kaşınıyordu felaketti. Ordaki saçlarımda dökülmüştü artık saçlarımda çıktı yaralarımda kayboldu.
Bence doktora bı gorun. MA BENIM sacım da hep kepeklenme oluyordu sivilceler cıkıyırdu hep kasınıyordu kızarıklık oluyordu doktora gittim sampuan verdi cok memnunum suanda tek bı kepek dahi yok. (ZETION SAMPUANI ECZANELERDE BULABİLİRSİN AMA HEP KULLANMAN LAZIM)
Tek kelime ile burada MULTINATURAL Markasının PEPTIT K şampuanını ve kesinlikle yanında Sac kremi ile birlikte alın "9 Yıllık Ne Egzamam kaldı ne sac dokulmem diyen" Arkadaştan Allah razı olsun. Ben ve oglumun saçındaki egzamalarımız gecti ve şaka gibi şaclarım gurlesti. Yaandanda onerendende Allah razı olsun. Herkese tavsiyem ama mutlaka sac kremi ile alin saçınız yağlı degil ise kepek icin sac kremi ile birlikte kullanmak şart kuru saçlarda. Tekrar Teşekkurler🙏🏻🙏🏻
Aynı sorunu ben de yaşadım daha önce. Hemşire arkadaşım konazol önermişti de öyle kurtulmuştum. Tabii yine de her bünye farklı eğer kullanacaksanız önce bir araştırın derim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cildiye doktorunun yazdığı şampuanı kullandım (ketoral) 1 hafta sonra oluşuyordu. Yine losyon kullanıyodum. Sonrasinda sıkildım, bıraktım, artık hiçbir şey kullanmıyorum. Ketoral da saçlarımı çok döküyordu çünkü. Alıştım ben, hiçbir şeyin faydasi olmuyor.