Saçlarımın ortasında açılma mevcut. Protez saç kullanmaya karar verdim fakat bakımı hakkında hiçbir bilgim yok. Saçlarıma kullandığım bakım ürünlerini protez saç için de kullanamaz mıyım? Protez saç bakım ürünleri farklı mı oluyor?Protez saç bakım ürünleri
Protez saç bakım ürünleri nelerdir, farklı ürünler mi kullanılıyor?
Ben protez kullanıyorum kardeşim, protez bakımını ilk zaman protez aldığın yerde yaptır, yapıştırma ve işleme aşina olduktan sonra bu bantalarda alıp sende bakım yapabilirsin, mesela ben alt bölüm saç kesimi hariç protez için sadece bant masrafı yapıyorum...
Yaklaşık 1 sene oldu, bu süre benim için keyifliydi, protez kullanıcısı dışında baktığında kimse anlayamıyor, kullanmayı düşünüyor isen kışın başla, acemiliğin yazın biraz daha sıkıntılı olacaktır..
Protez saç bakımı için ihtiyacın olanlar:
Tuzsuz ve parabensiz şampuan ve saç kremi, bantları sökmek için solvent ve yeni bantlar..
Ancak ben protezi çıkarıyorum, bulaşık deterjanı ile yıkıyorum ve tuzsuz saç kremi ile yıkayıp, kurutuyorum ve bant takıp kullanıyorum, sabah yakıp akşam çıkarıyorum kış sezonu için çok avantajlı supertape marka bant tak çıkar için gayet iyi...
Bu yaz sonu ise artık 1.5 seneye yakın olacak ve yeni nesil saç ekimi FUE + PRP ile yola devam edeceğim, gerçi bende bayağı saç var ve sabah akşam protez kafamda olmadığı için saç çıkaran mavi su kullanıyorum bir hayli kökler güçlendi
Yanlış bilgi, ben protez kullanıyorum, profil fotom geçen haftadan kalma...
Protezi bant + medikal ile yapıştırırsanız maksimum 14 gün civarı kullanırsınız, yazın sıcakta terleme yüzünden bantalarda oynama olabilir, alt tan çıkan saçlar tepede kaşıntı yapacaktır vs vs..
Saç kesimi dışında protez bakımı ben kendim yapıyorum, ensemi görebilsem saçımı bile ben kesebilirim..
Protez saçları temizlemek ve yapıştırmak için proteze uygun ürünler bulunmaktadır. Onun dışında, protez saç bakım ürünleri olarak kullanmanı tavsiye edebileceğim ürünler şunlardır:
Protez saç bakım ürünleri nelerdir, hangi ürünler kullanılır?
Protez saç bakım ürünleri
Protez saçlar için özel üretilen bakım ürünleri bulunmaktadır. Bunlara set halinde de ulaşmak mümkün. Ürünlerin PH değerine özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Yani kendi saçımıza nasıl bakım uyguluyorsak, protez saça da bir tık fazlasını uygulayabiliriz :)
Protez saça hangi şampuan ve bakım kremi uygulanabilir?
Protez saç için bakım ürünleri
Protez saçlarımıza da kendi saçlarımıza uyguladığımız şampuan ve saç kremini uygulayabiliriz. Yalnız dikkat etmemiz gereken nokta; bu ürünlerin kaliteli ve Ph değerinin normal olmasıdır. Protez saçlar canlı olmadığı için daha kolay yıpranabilir. Elidor Anında Onarıcı Bakım şampuan ve Serum Bakım Kremi kullanılabilir. Protez saç bakım ürünleri genellikle keratin içerikli olur ve Elidor Serum Bakım Kremi de keratin+badem yağı içeriklidir. Protez saçları hem korur hem de daha canlı görünmesini sağlar.
En İyi Cevaplar