Saçlarıma yeterince iyi bakmadığımı düşünüyorum. İyi gelecek bir rutin oluşturup, onun dışına çıkmayacağım. Saç bakım rutinim nasıl olmalı? Sizin en çok dikkat ettiğiniz neler var? Günlük saç bakım rutinim için 'sakın atlama' dediğiniz bir şey var mı?Saç bakım rutinim nasıl olmalı?
Saç bakım rutinim nasıl olmalı, tavsiyeleriniz neler?
Aslında herkesin saç bakım rutini farklı olabilir. Çünkü saçlarımızın neye ihtiyacı olduğunu bilir, yapısını çok iyi tanırsak saç bakım rutinimizi de ona göre ayarlayabiliriz. Ben saçlarımın isteklerine göre rutin uyguluyorum ama genel olarak özet geçeceğim, elbette dikkat ettiğim şeyler var.
Saç bakım rutinim nasıl, nelere dikkat ediyorum?
Öncelikle benim saçlarım açık renk olduğu için zaman zaman yıprandığını düşünüyorum. Böyle zamanlarda saç bakım ürünlerimde onarıcı seçimler yapmaya çalışıyorum.
Duşta kullandığım ürünler:
Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Şampuan
Sac bakım rutınım
Saçlarımın onarılmasına ihtiyaç duyduğum zamanlarda Elidor Anında Onarıcı Bakım şampuanını kullanıyorum. Rutin olarak Sağlıklı Uzayan Saçlar Şampuanı tercih ediyorum. Saçlarımı güçlendiriyor ve hızlı uzamasına destek oluyor. Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi
Sac bakım rutını
Serum Bakım Kremi Elidor'un en yeni ürünlerinden biri kolay durulama sağladığı için çok sevdim. Saçlarda kalıntı bırakmıyor. Daha dirençli saçlara sahip olmamı sağlıyor. Fakat açıcı kullandığım için saçlarım bir anda çökebiliyor :)
Duş sonrası kullandığım ürünler:
Elidor Doğanın Enerjisi Hindistan Cevizi Saç Bakım Yağı
Hindistan cevizi özlü saç bakım yağını kullanıyorum. Saçlarımı besliyor ve özellikle uçlara çok iyi geliyor. Aynı zamanda kokusu baya kalıcı, uzaktan bile fark ediliyor :) Saçlarımı düzleştireceksem: Elidor Saç Şekillendirici Krem Mükemmel düz
Saçlarımı yıkadıktan sonra düzleştireceksem bu kremi uyguluyorum. Düz saçların daha kalıcı olmasını sağlıyor. Uyuyup uyansam da düzlük gitmiyor.
Saç bakım rutinimde dikkat ettiğim diğer detaylar:
- Suyun sıcaklığına mutlaka dikkat ediyorum. Fazla sıcak su saçları yıpratıyor. - Haftada bir kere badem yağı uyguluyorum. Diplere, masaj hareketleriyle yediriyorum. Badem yağı yeni saç oluşumunu destekliyor ve saçların gürleşmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda saçı besliyor. - Isı kullanmamaya özen göstersem de önemli bir yere gideceğim zaman saçlarımı şekillendirmem gerekiyor. Bunun için öncesinde, yukarıda bahsettiğim gibi saç bakım yağı ve krem uyguluyorum. - Düzenli olarak kırıklarımı aldırıyorum. Çok çok yıpranmazsa kuaförde saç bakımı yaptırmıyorum. Tamamen kendi kontrolümde oluyor saçlarım. - Yatmadan önce örüyorum, hem sabah güzel saçlarla uyanıyorum hem de saçların güçlenmesine yardımcı oluyormuş. - Bilmediğim ürünleri saçlarıma uygulamıyorum. Özellikle bildiğim markaları tercih ediyorum ve içeriğine önem veriyorum. - Sıklıkla ürün değiştirmiyorum. Bu önemli çünkü saçlarda kepek yapabilir, saçları yıpratabilir ve dökülmelere sebebiyet verebilir.
Ben badem yağı ve yumurtayı bir kapta karıştırıp saçlarıma uyguluyorum. Birde şampuanın içine 20 damla çam terebentin yağı koyup şampuanı iyice çalkalayıp kullanıyorum çok sagklıklı oluyor saçlarım
Her insanın saç bakım rutini oldukça farklıdır. Her insan kendi saç tipine uygun saç bakım rutinini uygular. Ben saç bakım rutininde nelere dikkat ederim ondan bahsedeyim.
İlk adım olarak;
Saç tipine göre şampuan ve saç kremi seçmek gerekiyor. Çünkü saçlarınızda kepek yok ve evinizde kepekli saçlara uygun şampuan varsa, bu şampuan saç derinize zarar verebilir. Ayrıca silikon ve paraben içermeyen ürünler tercih etmelisin.
İkinci adım ise
Saçlarınızın yapısına uygun tarak seçmeniz gerekiyor. Saçlarınızın elektriklenmesine engel olacak bir tarak seçmek saçlarınız için mükemmel bir adım olacaktır.
Üçüncü adım ise
Saçlarınıza ayrı bir hava katmak için saç tipinize uygun bakım yağları ve bakım serumları kullanın. Argan yağı bu iş için üstüne düşenin çok fazlasını yapıyor. Banyo sonrası nemli olan saçınıza Argan yağını sürebilirsiniz. Avuç içinize az miktarda yağı dökün, iki elinizi birbirine sürerek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Bu sayede ısınan yağ saçlara daha iyi nüfuz eder. #gadası
Saçların ince telli mi, kalın telli mi bilmiyore ben ama kalın telliyse argan yağı ince telliyse saç toniği tavsiye ederim. Saç toniğini hafta da 1 kere masaj yaparak uygula ferahlatır, kan dolaşımını hızlandırır, saç koklerini uykudan uyandır. Arganı da masaj yaparak diplerden başlayarak uçlara doğru streçle 30 dk bekle kurutma makinasiyla kurut tabi panten argan durulamanmıyor. Diğerleri durulanıyor.
Öncelikle en doğal içinde kimyasal az bulunun bir şampuan ve saç kremi seçmekten başla, saçlarına mutlaka 2 haftada ya da saçların daha kuruysa Hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağı, argan yağı vs. bulunan ya da kendi seçtiğin karışımda ki yağlarla uçlarına maske yap ama bunu her seferinde saç diplerinde bekletme yoksa saçın çabuk yağlanır saç diplerine ayrı ucuna ayrı maske kullanabilirsin. Saç parlaklığı için saçına mutlaka doğal elma sirkesi kullan. Isıdan uzak tut ısı kullandığın zaman ısıya dayanıklı spreyde kullan. Her yıkamadan sonra elseve ya da panten gibi markaların yağlarını saç uçlarına sür güzel bir tarak satın alıp saçlarını yumuşak şekilde uçtan dibe tara ve 3 ayda bir kırık aldır
Kivircik olduğu için ona göre krem ve bir urun kullanıyorum onun harici saç maskesi yap serum kullan duşta ve duş harici maskeler yap yağlar kullan doğal yağ
En İyi Cevaplar