Size göre saç maskesi haftada kaç kez uygulanmalıdır? Saç maskesi de olsa saçlarımı yormak istemediğim için haftada 1 kez uygulamayı tercih ediyorum. Bence bu yeterli oluyor. Siz kaç kez uyguluyorsunuz?

Size göre saç maskesi haftada kaç kez uygulanmalıdır? Saç maskesi de olsa saçlarımı yormak istemediğim için haftada 1 kez uygulamayı tercih ediyorum. Bence bu yeterli oluyor. Siz kaç kez uyguluyorsunuz?

Saç maskesi, özellikle yıpranmış ve nemini kaybetmiş saçları eski sağlığına kavuşturmak için uygulanan bir yöntemdir. Oldukça etkili olan bu yöntemin kullanım şekli ve sıklığı, etkili olması açısından önemlidir. Saç maskesini en az haftada 1 kere uygulamak yeterli olacaktır. Daha az sıklıkta kullanmak maskenin etkisini azaltacağı gibi, çok aşırı kullanımda da saçları onarmak yerine saçlarda daha fazla yıpranmaya yol açabilmektedir.

Saç maskeleri de şampuanlar ve saç kremleri gibi saç tiplerine göre farklılık gösterir. Kuru saça sahip olanlar, saçı nemlendirecek olan maskeleri tercih etmelidirler. Saça nemini geri kazandırarak ayrıca parlak bir görünüm elde edebilirler. Yağlı saçlar ise tam aksine daha matlaştırıcı saç maskeleri tercih edebilirler. Boyalı saçlar, renk koruyucu içeriğe sahip saç maskeleri uygulayarak saç renklerini koruyabilirler.

Saç maskesi duş esnasında, şampuandan sonra uygulanır. Saç uçlarından başlayarak saça iyice yedirilir. Saç diplerine sürülmeden saçın geri kalanına uygulanır. Biraz bekletildikten sonra saçtan tamamen arındırılana kadar iyice durulanır. Hafta 1 kez duş sırasında uygulamak yeterli olacaktır. Çok yağlı ya da çok kuru saçlara sahip olanlar, saç tiplerine uygun maskeyi hafta 2 kere de uygulayabilirler.
Cevap
2Cevap
Saçın bakım olmasına göre değişir hafta da 1 kere uygundur. Sağlıklı saçlar da✂️
Bende L'Oréal sac maskesi var. Krem kullanmiyorum, her dusta bu maskeyi kullaniyorum..
15 günde bir uyguluyor ben. Bence 1 hafta çok erken.
Ben haftada bir kez yapıyorum. Fazla yapınca saç, maskelerden de yoruluyor.
Ben bir kez yapiyorum
Hafta da bir kez yapılmalı.
1 kez kullanırım
Bir kere
1 2 bence
birr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?