Saç kabarması yaşadığımı zor durumlardan biri. Bu sebeple saç kabarmasına yol açan durumları ortadan kaldırmalıyız.
Saçlar neden kabarır?
saç kabarması neden olur?
Saç kabarmasının başlıca nedeni, saçların nemini kaybetmesinden kaynaklıdır
Yıpranan ve yanmış saçlar kabarmaya başlar
Düzenli saç bakımı yapmamak saç kabarmasına yol açar
Yüksek ısı kullanımı saçların kabarmasına yol açabilir. Bu sebeple ısının 200 dereceyi aşmamasına dikkat etmeliyiz.
Yanlış saç şekillendirici ve saç ürünü kullanmak saçların zamanla kabarmasına yol açar.
Kabaran saçlar için öneriler!
Saç bakımına özen gösterilmeli
Saç bakımını düzenli yaptığımızda saç kabarma sorunu zamanla geçecektir. Bunun için saç bakım ürünlerinden ve doğal yağlardan yardım alabiliriz. Argan, badem, hint ve zeytinyağından faydalanabiliriz. Bu sayede hem saçımızın kaybettiği nemi sağlamış oluruz hem de saçlarımızın yıpranmasını önleriz.
Saç ürünü olarak saç kremi kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Saç kremi saçların kolay şekil almasını sağlar, yıpranmasını ve kabarmasını önler. Bunların dışında tarak seçimine de özen göstermeliyiz. Herkesin saç tipi farklıdır bu sebeple kendi saç tipimizi tanımalı ve ona uygun tarak seçmeliyiz.
Doğru ısı kullanımı ve saç şekillendirici seçimi çok önemli
Doğru ısı kullanımı saçlarımız için oldukça önemli. Saçlarımıza şekil vermek için yüksek ısı kullanımı zamanla kabarmaya yol açar. Bunun için yeterli ısı maksimum 200 derece olmalıdır. Isı kullanımı öncesi saç ürünü de kullanılabilir.
Saçlarımızı yıpratmadan, kabarmasına yol açmadan istediğimiz şekli vermek için şekillendirici seçimine özen göstermeliyiz. Bu konuda sana harika bir haberim var!
Mükemmel saçların yeni sırrı Dyson Corrale™ Saç Düzleştirici!
Dyson Corrale Saç Düzleştirici <3
Dyson Corrale Saç Düzleştirici, her geçişte saç tellerine eşit ısı veriyor ve bu sayede saçı en güzel şekilde hizalıyor. Mikro kaplamalı plaka teknolojisi sayesinde ısıya bağımlılığı azaltıyor. Akıllı ısı kontrolü sayesinde ısıyı her saniye ölçüyor ve saçlar için ideal ısıda profesyonel sonuç sağlıyor. Saçlarımızın düzleştirirken yıpranması ve yanması Dyson Corrale ile tarih olacak. :)
Dyson Corrale tüm bu imkanları sağlarken hem kablolu hem kablosuz kullanım imkanı da sağlıyor. Bu duyduğum en güzel haber diyebilirim. Kablosuz 30 dakika kadar kullanım süresi bulunuyor. Artık düzleştiricilerin kablolarına esir değiliz istediğimiz yerde kullanabileceğiz, çok güzel düşünülmüş gerçekten bayıldımmm. :)
En iyisini isteyenlere harika bir müjdem var, sıkı durun! Dyson Corrale Saç Düzleştirici lansmanı sevgili Çağla Şikel'in katılımıyla 2 Eylül saat 18:30'da gerçekleşecek! Özellikleri ile şimdiden kalbimi çalan Dyson Corrale lansmanı için gün saymaya başladım resmen. Sabırsızlıkla bekliyorum, harika olacağına eminim. Sakın kaçırmayın. :) <3
Göz alıcı saçlarımızın sırrı, kablolu ya da kablosuz kullanımı ve özellikleriyle istediğimiz yerde istediğimiz saç şeklini vermemizi sağlayan Dyson Corrale olacak!
Selamlar, Bu sorun için mevcut kremler, bakım yağları veyahut şekillendirici ürünler tercih edebilirsin. Sana kabarmayı önlemesi için Elidor 7/24 Şekillendirici, Elektriklenmeyi Önleyen bakım kremini önermek. Saçlarını düzleştirdikten sonra veyahut öncesinde güvenle ve kolayca uygulayabilirsin. Saçlarının uzunluğuna göre eline bir miktar alıp bütün saçına uyguladığın zaman elektriklenmesi, kabarması gidecektir. Ben de bu konudan şikayetçiydim ve artık böyle bir sorunum kalmadığı için sana da öneriyorum.
Benim saçım kalın telli hafif dalgalı ve biraz fazla gür ben düzleştirdiğimde kabarmıyor. Daha ince tutamlarla daha yavaş geçerek kabarmamasını sağlayabilirsin. Kabarık olduğu için düzleştiriyorsan eğer keratin bakımı yapabilirsin kabarıklık kalmıyor ben onun için düzleştiriyordum ama düz seviyorsan ilk dediğim işine yarayabilir.
Bunun için bakım ürünleri mevcut araştırıp güzel bir ürün kullanarak bu durumdan kurtulabilirsin.
Fakat önerir misin dersen buna cevabım hayır olur. Çünkü; ne kadar bakım ürünleri olsada aslında saçı döken şeylerin başında bu tür ürünler geliyor o yüzden kullanmanı önermem. Saçın dalgalı ise dalgalı olarak kullanman senin için daha faydalı olacaktır.
En İyi Cevaplar