Saç düzleştirici tarağımı temizlemek istiyorum ama dişleri normal taraklar gibi değil çok sert olduğu ve araları sık olduğu için nasıl temizleyeceğimi bilemedim. Diplerinde de baya kır var. Ne yapsam bilemedim. Düzleştirici tarak nasıl temizlenir?tarak nasıl temizlenir
Biz kadınlar olarak saçları düzleştirmek için birçok ürün kullanıyoruz. Ben de bir ara saç düzleştirici tarak kullanıyordum. Temizlenmesi oldukça kolay ve pratik. Eğer sen de düzleştirici tarak nasıl temizlenir diye merak ediyorsan birkaç ipucu paylaşıyorum.
Saç düzleştirici tarak nasıl temizlenir?
tarak nasıl temizlenir?
1. Adım: Taraktaki saçları temizle.
Her tarakta olduğu gibi saç düzleştirici tarağın üzerinde de saçlar kalmış olabilir. Temizliğe öncelikle kalan saçlardan başlamalı, elinle ilk önce tarakta saçlar varsa temizlemeni öneririm. Zaten fırça aralıkları çok dar olmadığı için kolayca temizleyebilirsin.
2. Adım: Saç düzleştirici tarağı çalıştır.
Saç düzleştirici tarak nasıl temizlenir diye düşünenlerin en çok merak ettiği konu da tarağın sıcak mı yoksa soğuk mu temizlenmesi gerektiği oluyor. Isı ile saça şekil veren tüm aletler gibi saç düzleştirici tarağı da çalıştırmalı, ısınmasını sağlamalısın. Böylece temizliği çok daha kolay olur. Fişe taktıktan sonra ısınmasını bekle. Elini çok fazla yakmayacak şekilde ısınmasına dikkat etmelisin.
3. Adım: Pamuk veya bezle tarağın dişlerini temizle.
Saç tararken yağ ve kirler katı şekilde orada kalabilir, cihazı ısıtınca da bu katı hal yumuşar ve temizlemesi kolay bir hal alır. Eğer taraktaki saçları iyi şekilde aldıysan, kalıntıları temizlemek için de çok hafif nemli pamuk içe aralarını temizlemen gerekiyor. Pamuğun ya da bezin çok sulu olmamasına dikkat etmelisin. Zira hali hazırda fişe takılı olduğundan akıma kapılma ihtimali doğabilir, dikkatli olmakta fayda var.
4. Adım: Fişten çek ve kurulamaya başla.
Elektrikli tarak nasıl temizlenir konusundaki önemli detaylardan birisi de kurulamaktır. Her ne kadar nemli kalması temiz gibi gösterse de asıl temiz halini kuruladıktan sonra görürüz. Sen de nemli temizliği yaptıktan sonra saç düzleştirici tarağı fişten çek ve kuru bir bezle dişlerin arasını kurula. "Tarak nasıl temizlenir?" cevabı bu şekilde. Ben bu şekilde temizliyordum.
Şayet Philips saç düzleştirici tarak nasıl temizlenir veya Fakir saç düzleştirici tarak nasıl temizlenir diye endişe ediyorsan, yukarıdaki adımları tüm saç düzleştirici taraklarda güvenle uygulayabileceğini söyleyebilirim. Eğer saç düzleştirici tarağın nasıl çalıştığını merak ediyorsan da senin için bir video ekliyorum:
Saçlarımı her düzleştirdiğimde üstünde kalan saç tellerini zaten temizliyorum. Olay saç telleri değil, saça sürülen ürünler ister istemez ısıyla birleşince tarağa geçiyor ve tarak da düzgün bir şekilde temizlenemediği için gittikçe oraya yerleşiyor.
Ben kendiminkiden çok memnunum ama markasına göre falan değişiyor sanırım. İzlediğim videolara göre şu 50 liralık olanlar falan var ya onlardan kimse çok memnun kalmıyor ama benimki iyi baya (makası Rowenta)
Valla biraz daha rahat edersin. Ben bir ara kuzenlerimde kalmıştım orada banyo falan yapmıştım sonra saçımı düzleştirmem gerekti tabii. Onlarda da normal düzleştirici varmış. Kullanmayı denedim çok zor geldi bana taraktan sonra