Merhaba değerli arkadaşlar. Duş sonrası saçlarımızı kurulamak için kullandığımız aletler saç sağlığı için ne kadar doğru?

#Subarusti

#Subarusti

Nasıl kullandığına göre değişir. Henüz ıslak saça en sıcak ayarda ısı uygulanırsa hem sinüzite yol açar hem de saçları yıpratır. Doğru olan en soğuk ayarla saçları kurutmak saçlar kuruduktan sonra (burası fön makineleri için geçerli) sıcak ayarla fazla yaklaştırmadan şekil vermek gerekir.
Zararlı da olabilir ama yararı olduğunu biliyorum. saçların ıslak olması baş ağrılarının en önde gelen sebeplerinden bir tanesi.
Saç için kendi haline bırakmak en iyisi ama sağlığımız için kurutmak iyi. Bunun için de saçları korumak önemli.
Saçları çok yıpratıp kuruttuğunu duydum bu yüzden saçımı sürekli kremliyorum.
Cevap
9Cevap
Benim bildiğim saçlarını ıslak bırakmaman ve bir şekilde kurutman gerektiği, mantıken düşündüğüm zaman çok sıcak ve yakın tutmadığın sürece bir problem olmaz dipleri nemli bile kalsa sıkıntı olabilir
Sinüzit olduğu için mecbur kurutuyorum. Saçım kısa olsa neyse baya uzun olunca riskli yani baş ağrısı çekemem.
Çocukluğumdan beri kullanırım zararını görmedim. Saçlarımin maşallahı var zaten kurutma makinesiyle 10 dak kurutayim fönlü gibi durur
Fazla sıcak suyun saça zarar vermesiyle aynı fazla sıcak havada saç derisini gevşetip, saç dökülmelerini artırıyor
Ben havluyla kurluyorum iyice sonra açık bırakiyorum kendi kuruyor. Arada bir saçlarımı düzleştirmek icin kullanırım.
Kurutmayinca sac sekil almaz onu geçtim kepek yapar hasta eder
15 cm uzaktan tutmamız gerekiyormuş saça zarar vermemesi için 🙃
Kolların kalın spormu yaptın yoksa
Evet
Saç kurutma makinesini saçımdan kurutmaktan çok yatağımı ısıtmak için kullanıyorum.😄
Doğru değil ama bazen kullanmak zorunda kalıyoruz...
Doğru değil ama vakit az olunca mecbur kullanılıyor
Hayır. Saçın neme ihtiyacı var. Çok acil soğuk havayla temas haline geçilmeyecekse gerek yok. Gereksiz ısı alımı
Saçlara ısı vermek doğru değil saçlar yanıyor bu yüzdem tercih etmiyorum
Sac kurutma doğru saçları yakma yanlış sinüzit vs olan insanlar mecbur kuruturlat
Aslında doğru değil, ama meçburum başım ağrıyor kurutmayınca
takip eder misin inş mesajım görülür
Kurutmasam ölürüm baş ağrısından
Kesinlikle yanlış bir seçim ama yapıcak bir şey yok.
Dalgalı olduğu için kurutamıyorum kabarıyor.
Kullanmassam Rahat etmem
Kullanmazsam hasta olurum. Sağlıklı saçlarım var.
Kolay, kolay kullanmıyorum
Bence ince telli saçları çok yıpratıyor yaa
Ilerden tuttcan dipere tutmican
dogru degil kullanımı uygun bulmuyorum
hiç kullanmıyorum kendi halinde kuruyor
Makina kullanınca saçlarım hıtır hıtır oluyor
hıtır hıtır 🤣🤔
Değil eskiden saç kurutma makinesi mi vardı
Mecbur kullanıyorum saçlarım uzun kurutmak gerek
Ben kurutmuyorum çok kabariyo
Sağlıklı değil
Zararlı ama pratik